Gebeurd

Verrassing

onskookboek.jpgDe mama kwam deze ochtend na haar boodschappen mijn kamer binnengestormd. Ze meldde me dat er beneden een verrassing op me stond te wachten. Af en toe brengt ze een keertje een doos PiM’s mee voor mij, dus ik had zo’n lichtpaars vermoeden dat het mijn lievelingskoekjes gingen zijn. En ja, hoor, daar stonden ze, op de keukentafel. “En er is nog een verrassing,” zei ze glunderend. Alsof een doos PiM’s al niet meer dan genoeg was om mijn dag helemaal te maken!

Ik moest op mijn stoel gaan zitten, ogen dicht, handen vooruit. Enkele tellen later voelde ik een zwaar voorwerp. Even tasten en… Een boek! Ik opende mijn ogen en in mijn handen lag het grote kookboek van “den Boerinnenbond”. Het is een kleine traditie hier thuis dat elk kind dat kookboek (en geen ander) krijgt als hij of zij op het punt staat het huis te verlaten. Kwestie van ons niet te laten verhongeren eens we op onze eigen benen staan. Hmmm… Dat is dus een kleine hint. 😛

Eigenlijk is het om nu al mee te sleuren naar Amsterdam zodat ik wat kan doen aan mijn kookkunsten, want veel kunst is daar momenteel niet echt aan. Op zich vind ik het niet erg om aan de potten en de pannen te staan. Alleen krijgen ik daar zelden (zeg gerust nooit) de kans toe met een mama die huisvrouw is. De desserten in dat kookboek zien er trouwens heerlijk uit. Man, zelfs een recept voor Boules de Berlins. Hallow! Ik ben ontzettend blij met mijn onverwachts cadeautje. En met mijn PiM’s ook. 😀

You Might Also Like

 • tweet

  Ha, leuk. Ik kreeg ook een exemplaar toen ik op eigen benen ging staan. De kokostaart is telkens een voltreffer. Ben nu trouwens aan een artikel bezig over het boek.

 • Sunny Sixkiller

  Nu mag je eens voor mij koken!

 • Manuel

  euhm ik woon nog thuis en ik heb een stuk of tien / vijftien kookboeken ?

  Maar ja ik heb dan ook een mama die haar kindjes graag dingen zelf laat doen 😉

 • Gwendolyn

  Oh wanneer mag ik es komen eten? 😀

 • Mirthe

  Dat klinkt alsof ge momenteel kookkunsten hebt op hetzelfde niveau als ik. En ik zit dan al twee jaar op kot… 😉

 • Contessa

  hihi.. ik ken massa’s mensen die dat boek van hun mama hebben gekregen. bij mij lag het vorig jaar opeens tussen de kerstpakjes. Veel heb ik er nog niet uitgehaald, maar toch… tis leuk om er af en toe eens door te bladeren en ideetjes op te doen. Veel kookplezier hé 😉

 • Sanne

  Het Fokke en Sukke kookboek heb ik gekocht toen ik op kamers ging. Daar staan pas lekkere recepten in 🙂 En de Allerhande van de Albert Heijn!

 • Pin It on Pinterest