Gemaakt

Zeemeermin

De mensen die mijn Flickr pagina of DeviantArt dingetje wel eens bekijken, hebben misschien al gemerkt dat ik de laatste tijd nogal veel tekeningen plaats. Dat is allemaal deze meneer zijn fout. Hij weet het waarschijnlijk zelf niet. Een dikke maand geleden vermeldde hij op msn de website DrawerGeeks.com. Via die website klikte ik dan weer verder naar allerlei websites van mensen die fantastisch kunnen tekenen: Sarah Mensinga, Pascal Campion, Ryan Wood, Todd Harris,… En natuurlijk gilde er toen een stemmetje in mijn hoofd: “Ey! Ik wil dat ook kunnen!”. Die mensen hebben natuurlijk allemaal een artistieke opleiding achter de rug: animatie en illustratie toestanden. Maar ik ben nogal voorstander van het “oefening baart kunst” principe en “al doende leert men” idee. Dus ging ik aan de slag.

kleintjezeemeermin.png

Achtergronden is iets wat ik anders oversla. Water kan ik normaalgezien met de beste wil van de wereld niet op water laten lijken. Die rotsen in de achtergrond, wilden eerst niet eens op rotsen lijken. En wolken heb ik altijd graag getekend. Wolken zijn tof. 😀

Het is wéér kleintje, ja. Voor de mensen die wat afwisseling willen: wat dachten jullie van Amelie (van de film he)? Of van Ariel (ook van de film)? Of van Doortje (ongeveer toch… van FC de Kampioenen)? Neuzen die plots lukken, handen die min of meer op handen lijken, realisme dat er redelijk realistisch uitziet, proporties die kloppen,… Ja, ik denk dat ik Jan dankbaar moet zijn.

You Might Also Like

 • Margreet

  Wauw, mooie tekening 😐

 • Mloesje

  Oooh Kathleentje, die tekening is echt zóóó mooi (L)
  En die anderen natuurlijk ook, maar die zeemeermin, w00t!

 • depolle

  amai, wel websites om depressief van te worden. Zo’n niveau zie ik mij nog niet halen.

 • Mirthe

  Zeer leuk! 😀
  Alleen haar schouders vind ik zo’n beetje raar :s

 • Kimmi

  Dat stemmetje in mijn hoofd is er hier ook als ik dingen van u zie ze 😉 Ga sebiet die websites eens checken, altijd interessant!

 • Kimmi

  Yay, ik ben vooral fan van Sarah haar stijl 😀

 • Eline

  Wat maak jij mooie dingen joh!

 • Sanne

  Mooi 🙂 Door jou krijg ik altijd zin om Illustrator te gaan gebruiken 🙂

 • Gwendolyn

  Heuj, doortje is leuk! In FC de Kampioenen enzo. Hehe, leuk getekend ook! ^^

 • Marleen

  Wat schattig. ^^ Deze stijl vind ik leuk, zonder armen en nek, heel origineel. ^^

 • Pin It on Pinterest