Gebeurd

De Buit!

Ik had me voorgenomen slechts 25€ uit te geven op het boekenfestijn. Dat leek me een redelijk bedrag. Na Multimedia, Brainfood en Kunst=Art zat ik al aan 16€. En er lag een prachtig boek van Mucha (een van mijn favoriete kunstenaars) dat ik braafjes heb laten liggen, anders kon ik de romans niet meer aan. Je moet je grenzen stellen, vooral bij het Boekenfestijn. Echt, ik zou daar honderden euro’s kunnen uitgeven. Gelukkig vielen de strips behoorlijk tegen dit jaar. Dit is wat er op het einde nog allemaal in mijn mandje lag en wat ik dus ook gekocht heb:

 • Emma – Jane Austen
 • Pride and Prejudice – Jane Austen
  Emma en Pride and Prejudice zijn klassiekers. Chicklit avant la lettre. En Jane Austen is gewoon goed. Daar discussieer je zelfs niet over. Ik had onlangs een behoorlijk “ik moet Jane Austen” lezen aanval, maar eens ik in de bibliotheek stond, was die aanval verdwenen. Nu heb ik die boeken hier liggen moest er zich binnenkort nog een keer zo’n aanval voor doen.
 • Lust – Renske de Greef
  Renske de Greef is gewoon de Jane Austen van de 21ste eeuw of zoiets. Tsja… Als je er over nadenkt: moest Jane Austen nu leven, dan zou ze toch ook over seks schrijven in plaats van over brave theekransjes? Al wie Renskes columns leest in De Morgen weet dat ze gewoon goed is. En voor 2,95€ laat ik dat boek echt wel niet liggen hoor.
 • Drager van het Vossenmasker – Juliet Marillier
  Het tweede deel van de reeks De Saga van de Eilanden van het Licht. Ik had het eerste boek een paar jaar gekregen voor mijn verjaardag van vriendin N. en nu heb ik dus eindelijk het vervolg. Yuy! En zoals we allemaal al weten is Juliet Marillier veruit een van mijn favoriete schrijfsters.
 • Ongelukkig gesternte in de liefde – Hazel Dixon-Cooper
  Ik had dit boek gezien in de folder van het Boekenfestijn en het leek me gewoon geestig. Komaan, wie leest nu niet stiekem zijn horoscoop? Ik weet bijvoorbeeld van mezelf dat ik een behoorlijke standaard Kreeft ben. En wat zegt dit boekje over de romantische aanpak van de Kreeft? “Stelt zich afhankelijk op”. Ik vermoed dat ik nog een paar keer ga quoten uit dit boekje. Het is echt goud waard. “Beide seksen worden geboren met chronisch pms (permanent melodramasyndroom)”. Hihi…
 • Beauty & Body rampenplan – Anna Van Wittenberghe
  Verschenen in dezelfde reeks als “En ze leefden nog lang en gelukkig” en “Het Dating Rampenplan” (waw, dat boek heb ik al veel gebruikt zeg :P). Die boeken zien er leuk uit en ze zijn meestal grappig. “En ze leefden nog lang en gelukkig” heb ik trouwens ook ergens zien liggen voor 1€. Ik blijf dat echt een leuk boekje vinden, maar ja, wat wil je ook? Ik ben gewoon een sprookjesfreak.
 • Naaitechnieken – Wendy Gardiner
  Handig als ik eindelijk een keer een van die patronen ga proberen te maken. Er staat ook extra informatie in over soorten stoffen en zo.

Dit jaar was echt het jaar van de Chicklit op het boekenfestijn. Echt waar, de vorige jaren was dat een stuk minder. Als je dan zo’n boek vond dan mocht je van geluk spreken, nu lagen er voor ieder fantasy boek, drie chicklit boeken. Misschien ga ik vanavond nog eens terug met vriendin K. of in het weekend met de zus. Oeh, en ik ben vandaag een zieke vriendin B. tegengekomen op het Boekenfestijn.

*en begon Kathleen te lezen over haar sterrenbeeld en vergat ze dat ze eigenlijk nog aan het schrijven was – typisch*

You Might Also Like

 • Femke

  omg.. waarom hebben wij hier nou geen boekenfestijn ofzo?

 • Elisa

  Geen boek teveel mee dat je aan mij zou willen geven *trekt lief gezicht* ?

 • Mirthe

  Pride and prejudice! Prachtig 😀
  De oude serie en de nieuwe film (die trouwens barslecht was) heb ik gezien, maar de boeken heb ik nog niet gelezen.

 • vleervlinder

  haa, permanent melodramasyndroom, zo heet die ziekte van mij dus :p
  *kwijlt vervolgens op alle boeken* I want them, I want them!

 • Gwendolyn

  Ah, het dating rampenplan klinkt me bekend 😉
  Ik kwijl ook, echt waar. De laatste tijd zijn er zoveel boeken die ik wil hebben/lezen (liefst hebben, ik heb een ongezonde afkeer van de bieb) en nu maak je me nog jaloers ook! ^^

 • Valentijn

  Moehaha, Renske de Greef, dat is zo ongeveer de ‘sex and the city’ column van de Morgen.

 • Sunny Sixkiller

  Naaitechnieken, ben ik de enige die daar iets stouts bij denkt?

  @ Femke: het boekenfestijn vindt waarschijnlijk ook dicht bij jou in de buurt plaats, check hun website voor de data in Nederland en België.

 • Eline

  Ben jij ook zo’n boekenworm?

 • Pin It on Pinterest