Gebeurd

Stage

Zo, de eerste stagedag zit er al op. Het is echt voorbij gevlogen. Eerst even samengezeten met onze stagementor die ons onze opdrachten uitlegde. De opdrachten zijn behoorlijk mijn ding. Het gaat vooral over nieuwe media en ik mag ook meewerken aan de website, waarop er ook filmpjes en audiofiles zullen verschijnen. Woohoo! Ik ben al een praatje gaan slaan met de websiteverantwoordelijke en om het met de woorden van een bepaalde docent te zeggen: heel hun systeem is echt kut met peren. Ze weten het zelf ook. En ik mag er veranderingetjes aan maken. Woohoo! Dat was een van de dingen die ik echt wilde doen.

Daarna zij we (E. en ik) ons gaan installeren op ons bureautje. We hebben elk een laptop, maar er is geen draadloze verbinding en slechts één netwerkkabel wat hilarische situaties met zich meebrengt. Als ik dan een mail wil sturen naar iemand anders dan is het van “E. geef me de kabel”, maar dan staat Studio Brussel op via het internet op E. haar laptop. Dat buffert wel eventjes en dan proberen we nog voor de buffer voorbij is de kabel terug in E. haar computer in te steken. Ja. Normaalgezien wordt dat probleempje donderdag opgelost.

‘s Middags hebben we dan samen met alle andere staffmembers geluncht en die lunch liep dan over in de staffmeeting. Interessant, maar absoluut niet mijn ding. Geef mij maar boem boem in plaats van blah blah. Daarna was dan het praatje met de website beheerder en tsja… Daar trok ik behoorlijk grote ogen. Het systeem is echt te ingewikkeld en absoluut niet gebruiksvriendelijk. Dus heb ik even het netwerkkabeltje in beslag genomen en mijn research gedaan naar alle scripts en programma’s die ze gebruiken. Soit. Nerdtalk weet je wel.

Morgen zijn het provinciale verkiezingen in Nederland en er staan kieshokjes op mijn stageplek. De mensen die komen stemmen moeten we morgen aanspreken en warm maken voor wat de stageplek allemaal doet. Mijn callcenterervaringen zullen waarschijnlijk wel ergens van pas komen vermoed ik zo. Ugh. Callcenter.

You Might Also Like

 • oogsnoep / eyecandy

  1 netwerkkabeltje, is dat de typisch Nederlandse zuinigheid?!

 • Goya

  @Oogsnoep: eerder de typische reflex die in veel bedrijven heerst: zo weinig mogelijk kabels trekken.
  Dat er nadien een hubje en extra kabels moet bijgekocht worden zien we dan wel.

 • Erlend

  Aan welke website mag je prutsen ? 🙂

 • Sanne

  Haha succes vandaag 😛

 • Ragna

  De truc met het ene netwerkabeltje wordt hier ook wel eens toegepast, als onze draadloze router weer eens zijn werk niet doet. Iets hardhandiger wel 😛

 • Marleen

  Nog even, en je wilt niet meer weg uit A’dam! ^^

 • Pin It on Pinterest