Gebeurd

BlahBlah

Gek eigenlijk. Thuis ben ik echt een complete internetverslaafde (ik geef het grif toe). Ik kom thuis, ik ga rechtstreeks naar mijn computer en lees mijn rss feed reader, mijn emails en ik lees enkele fora bij. Maar van zodra ik ergens anders ben, is dat heel anders. Hier kom ik thuis, loop ik naar de koelkast, neem een handje wortels en een glaasje siroopding en daarna kijk ik wat teevee. Het is pas rond tien uur dat ik zoiets heb van: “misschien moet ik maar eens mijn rss feeds lezen of een mailtje sturen naar x of y”. Dus als het hier (of ergens anders) een paar dagen windstil is, niets van aantrekken. Ik leef nog. Tenzij een Amsterdamse tram zo vriendelijk is geweest mij aan te rijden.

Over aanrijdingen gesproken. Ik heb vandaag mijn eerste ongeluk in Amsterdam gezien. Niet met een tram voor alle duidelijkheid. Twee auto’s frontaal tegen elkaar. Het ongeluk was al voorbij, maar de politie was er nog niet en ik moest er langs met mijn fiets. Er was behoorlijk wat schade aan een van de auto’s. Ach ja. Ik wilde de ramptoerist niet spelen dus ik heb mijn fototoestelletje (dat altijd in mijn tas zit… fuck ik word hier gewoonweg geambeteerd door een mug, is dat niet een beetje vroeg?!) maar niet bovengehaald.

Oeh en vandaag hebben we op de stageplek een lijst gemaakt met woorden die vlamingen gebruiken, maar die nederlanders niet zeggen en omgekeerd. Suggesties zijn nog altijd welkom. Mijn nieuwe favoriet naast sodemieter op is zonder twijfel toch wel kwark. Ik heb er maandag een pot van gekocht omdat het zo’n grappig woord is, maar het is ook lekker. Kwark is platte kaas, voor de onwetenden.

You Might Also Like

 • Frederik

  Je hebt natuurlijk nog het ‘mobieltje’ ipv de gsm
  en dan de befaamde financiële termen: pinpas ipv bankkaart, pinnen ipv geld afhalen, de flappentap ipv geldautomaat,…

 • Marijke

  Hmm en natuurlijk jam in de uitspraak van “Zjem” in plaats van confiture ofzoiets.. =P

 • Kimmi

  De flappentap, lol 😀
  Blijf maar wat weg van die pc 😀 Genieten moet gij doen van u tijd daar, internet ga ni lopen 😉

 • Gertjan

  Apart hé!

 • Sanne

  Haha platte kaas? Prachtig 🙂 Kwark is inderdaad heel lekker, en ik denk er liever niet aan dat het eigenlijk kaas is, het klinkt zo viezig dan.

 • Marleen

  Maar kwark is niet eens kaas… 😛

 • Lime

  Plakker kennen ze niet, ze zeggen pleister denk ik.
  Plezant is ook een woord dat ze nooit gebruiken.
  ‘Auwdoei’ om afscheid te nemen.
  een vleeskroket is een ‘kroketje’.
  Een kinesist is een fysiotherapeut in Nederland (kinesist zullen ze zelden of nooit gebruiken).

  Valt het op dat ik tegen de nederlandse grens woon? 😉

 • Goya

  Calamiteiten (NL), tankstation (BE), rap (BE), en met “Iets in de analen opnemen” heb je gegarandeerd succes!

 • Femke

  Kwark – platte kaas..
  mm.. zo heb iik het nog nooit gehoord.. en ik eet toch echt altijd kwark«3
  ooit vanille kwark geprobeerd? Moet je doen! is lekker:D

 • Anita

  Me luv platte kaas … die moet ik onthouden 😉

 • Bonny

  bezem = jullie noemen dat toch zwieper ofzo? 🙂

 • Pin It on Pinterest