Gebeurd

Nou

Ik had het eigenlijk twee weken gegeven, maar blijkbaar is het veel sneller gebeurd dan ik had verwacht. De eerste “nou” is over mijn lippen gerold. Een echte “nou”. Niet gewoon een “Nah ja”, nee, een “nou”. We kwamen deze ochtend ons kantoortje binnen en ik was E. aan het vertellen over mijn wilde avonturen van afgelopen weekend. Toen zei ik plots iets en meteen begon E. te lachen. “Wat?” vroeg ik een beetje verbaasd. E. is nu niet meteen een persoon die je zomaar in gezicht gaat uitlachen. “Je zei nou,” giechelde ze. “Mah nee!” verdedigde ik mezelf fel. “Jawel!”. Ik pijnigde mijn hersenen om me te herinneren wat ik net had gezegd, maar het mocht niet baten. Ik zal me er dus maar bij neerleggen dat ik al begin te vernederlandsen. Ge-wel-dig!

Over vernederlandsen gesproken: ik ben nu ook de trotse bezitter van een 06 nummer. Go me! Zolang het bij een “nou” en een 06 nummer blijft, is het goed, want ik wil niet beginnen snauwen. Sorry dat ik het zeg maar Amsterdamse vrouwen zijn echte bitchen (toch een paar alleszins). “Nou, gaan we hier nog wandelen of hoe zit het?” (ik wilde een winkel uitlopen, maar er kwam een vrouw met een kinderwagen binnen dus liet ik die eerst binnenkomen, een beetje vriendelijk zijn kan nooit kwaad) en “Schuif eens op” (toen H. en ik op straat de kaart aan het lezen waren dit weekend, kwestie van even de toerist uit te hangen). Deze ochtend kregen we een preek van een dame op een fiets, maar E. en ik waren al een halve kilometer verder, dus veel heb ik er niet van gehoord. Ik zweer het je, die mensen hier en hun commentaar altijd, niet te doen. Belgen zijn echt veel te vriendelijk.

You Might Also Like

  • Contessa

    En zeggen dat Belgen erom bekend staan helemaal niet vriendelijk te zijn… dat wil toch wel zeggen over die amsterdamse “bitches”… ๐Ÿ™‚ Ach ja, tkan alleen maar goed zijn voor je assertiviteit!

  • Roel

    Als ik dat lees als Nederlander (zuiderling) merk ik zelfs de verschillen tussen Amsterdam en Brabant, hier gaat alles veel vriendelijker..

    Onder de rivieren moet je dus zijn ๐Ÿ™‚

    (Trouwens, al op de pc hooftstraat wezen windowshoppen?)

  • yab

    Haha, ik dacht wel dat die eerste “nou” niet lang op zich zou laten wachten! ๐Ÿ˜‰ Ik heb een vriendin die nu al iets meer dan een jaar in Nederland woont en die spreekt echt al met een Hollands accent.

  • Judith

    nou, je bent al aardig op weg ๐Ÿ˜‰
    ach kathleen, Amsterdam went wel.. zรฉlfs voor een belg ๐Ÿ˜‰ Ennem… Wat is er eigenlijk mis met ‘nou’?

  • Manuel

    Ben ik nu de enige die een rare link maakt met dat 06 nummer, is dat niet zoals de 0903 nummers hier ? of ben ik dat gewoon ?

  • Claudia

    In Brabant is iedereen zo veel vriendelijker, echt niet alle nederlanders zijn zo. Ik merkte het zelf ook toen ik voor het eerst in Amsterdam kwam..

  • Sanne

    Yeps, Amsterdam is een bitch stad ๐Ÿ˜› In Utrecht zijn de mensen vriendelijker hoor ๐Ÿ™‚ En nou, is inderdaad heerlijk Nederlands, ik zeg het ook vaak haha

  • Lotte

    hah zeggen belgen nooit ‘nou’ ?? ๐Ÿ˜€ heb 2 jaar in Belgie gewoond maar het is me niet eens opgevallen ๐Ÿ™‚
    Mensen in Amsterdam zijn inderdaad niet bepaald superaardig nee!
    Leuke site trouwens ๐Ÿ˜€
    x

  • Marleen

    Hebben ze in Belgiรซ geen 06-nummers dan? ๐Ÿ˜› (Sorry, ik weet niet zoveel van Belgique. xD)

  • Mirthe

    Ik zou toch liever veriersen dan vernederlandsen ๐Ÿ˜‰

  • Femke

    Ik woon vlakbij Amsterdam.. maar hier zijn ze vriendelijker dan daar..

  • Roel

    06- is het kengetal voor alle GSM toestellen in Nederland, met uitzondering van 06-760, die zijn weer voor internet providers.

  • Pin It on Pinterest