Gebeurd

Kortjes

Enkele kortjes. Oh en voor de geïnteresseerden, dit weekend ben ik eventjes in den Belgique.

 • Sneeeeeeeuw! 😀 Aaah, ik hou van maartse buien. Deze ochtend mocht ik er door fietsen. Echt zalig gewoonweg. Terwijl alle andere mensen aan het mopperen waren zat ik daar op mijn gemakje te fietsen met een gigantische glimlach op mijn gezicht.
 • Na zo’n intens en ontzettend leuk weekend terug in de normale routine geraken was niet echt makkelijk. Opeens was het zo stil. Geen leuke acteurs meer. Geen bezoekers meer die je moet begeleiden. Geen cactuslimonade. Boehoe.
 • Inkopen doen met een knorrende maag is een big nono. Ik heb vandaag trouwens Kip Tandoori klaar gemaakt. En lekker dat het was. Mijn kookkunsten gaan er op vooruit. Hoera! En ik begin een echte kip verslaving te krijgen.
 • Als je over eten spreekt, spreek je natuurlijk ook een beetje over de kilo’s. Mijn buik ik aan het wegschrinken, wat positief is. Ik denk dat ik dit weekend maar een keertje bij zus en haar vriend op de weegschaal zit. Misschien zit ik weer op het pre-IJslands gewicht. Alhoewel. *kijkt even opzij* Die zak chips hier naast mij is waarschijnlijk niet zo bevorderlijk voor het afvallen. Vermoed ik zo. Trouwens. Ik heb nog wel altijd een doos PiM’s over en ik ben er met drie vertrokken naar Amsterdam. Ha!
 • Woensdag heb ik een dagje vrij ter compensatie van het weekendwerk! *doet een vrolijk dansje* Het Rijksmuseum gaat onveilig gemaakt worden en de Kalverstraat ook. Met wat geluk zal het Waterlooplein ook op een bezoekje getrakteerd worden. Er is trouwens een superhandig initiatief hier in Nederland: de museumjaarkaart. Je betaalt als je jonger dan 25 bent 15€ per jaar (en 4,95€ administratiekosten) voor zo’n kaart. Daarmee kan je allerlei musea in heel Nederland gratis bezoeken. Dus… Het Rijksmuseum kost 10€ entree voor een volwassene en ja, ik weet dat het niet altijd zo lijkt, maar ik ben intussen wel volwassen. Dus twee keer naar het Rijksmuseum en pataat, ik heb mijn museumkaart terug verdient. Je kan er ook mee naar het Van Gogh museum, het FOAM,…
 • Ik heb een papercut en dat doet verdomd veel pijn. *zucht* Stomme flyers.
 • Mijn kleren hebben nog steeds allemaal dezelfde kleur en dezelfde afmetingen. Jawel, ik heb mijn avontuurtje bij de waserette overleefd. Met dank aan de vriendelijke man die me bijgestaan heeft met raad en daad.
 • As You Like It gisterenavond was BRILJANT. Die negen gasten hebben echt een beestige prestatie neergezet. Tranen van het lachen hebben over mijn wangen gerold en dat bij een toneelstuk potdekke. Het zinnetje “En woar is die zain broek?!?” zal mij voor de rest van mijn leven aan het giechelen brengen. As You Like It was zo hard de moeite dat ik er niet eens spijt van heb dat ik Debby&Nancy en Flikken heb gemist. Nah!
 • Op 23 maart trek ik naar de Bwards. De rest van het weekend zal ik doorbrengen met zus en haar vriend in Mechelen. Daarna terug naar Amsterdam. Man, er zijn gewoonweg al twee volle weken voorbij. Het gaat hier echt te snel. 🙁 En even een reminder voor Jeroen: mignonettes. Oh wee als je ze vergeet.
 • Ik ben nu de trotse eigenares van een lieve cactus met bloemetjes. Een paaskuiken er in geprikt. Don’t ask.
 • De buurt begint mij te herkennen. Of toch een paar mensen uit de buurt. Echt vreemd. Ik zie regelmatig een vrouw met een supergrappig hondje. En vandaag begon ze een praatje met me terwijl mijn slot weer besloot niet open te gaan. Best wel grappig.
 • Ik slaap sinds ik hier ben al altijd met mijn raam open. De hoofdreden is dat ik het eigenlijk niet kan dichtdoen omdat ik er niet bij kan. Zelfs niet als ik op een stoel sta. Ja, lach anders nog een beetje. Maar ik word er helemaal helder van. En zelfs toen het vannacht gevroren heeft, heb ik het niet koud gehad.

You Might Also Like

 • Gwendolyn

  Brrrrrrr, ik was kletsnat toen ik doorsneeuwd aankwam op school. En koud, EN KOUD! Geef mij mijn zon terug! Het is nu telaat voor sneeuw en daarmee basta! 😉

 • Marleen

  Als je vaak musea bezoekt is zo’n kaart wel handig. Maar ik bezoek ze nooit, dus… 😉

 • Robine

  KOUD! Maarja, Maart roert zijn staart..Ik heb vannacht voor het eerst weer eens zonder overdeken geslapen en ik had hem ook niet nodig 😀

 • depolle

  sneeuw??? Is Nederland dan zo veel kouder??

 • Gertjan

  Slapen met je raam open is dan ook nog eens heel goed voor je gezondheid en voor je huid 😀 Dubbel pret!

 • Roel

  @depolle: Dat valt wel mee.. Maar vooral het noorden van Nederland heeft toen sneeuw gehad.. Wij helemaal niets, *snik*..
  Waren een dag lang erg lokale sneeuw/regenbuien in .nl 🙂

 • Sanne

  Kip Tandoori is verrukkelijk 🙂 Wij maken dat ook vaker! Bij de Aldi kun je ze heel goedkoop kopen! En ik was gisteren in Amsterdam en toch heb ik stiekem rondgekeken of ik jou niet ergens zag haha, al gaat dat moeilijk in al die drukte.

 • amanda

  ik hou niet van sneeuw. ik ga voor de zon.

 • Peter Dedecker

  Aiai, ik was de mignonetjes vergeten verdorie, shame on me…

 • Ashley

  SNEEUW??!?!?! Ik heb verdorie geen sneeuw gezien!!!!!!!!! Stomme Den Helder ook altijd.. je waait zowat van je sokken, maar sneeuw: HO MAAR.
  Maandag kom ik naar Amsterdam! Wie weet loop ik je wel tegen het lijf! 😉

 • Pin It on Pinterest