Gebeurd

Oud dametje

Ik heb wel al een keertje vermeld dat de meeste Amsterdamse dames echte bitches zijn. Het wordt niet beter naarmate ze ouder worden zo bleek vandaag. Ik was naar huis aan het fietsen samen met E. Fiets, fiets, fiets. Natuurlijk kom je af en toe wel eens stoplichten tegen. Ik wilde een paar tienermeisjes voorsteken, maar dat ging niet omdat ik anders platgereden zou worden door een taxi. Het was nog steeds groen toen ik voorbij de meisjes geraakte. Onthou dat goed. Groen! Fiets, fiets, fiets. Andere kant van het kruispunt.

Opeens is daar een oud dametje dat opeens van haar tak begint te maken: “Het was groen voor ons,”. Ja, toen je begon over te steken in het jaar 1899? Maar dan haalt ze haar wapen boven. Haar wandelstok. Mijn god! Dat mens wou dat gewoon tussen de spaken van mijn achterwiel steken. Ik weet niet hoor, maar dat is behoorlijk levensgevaarlijk. Is het nu zo veel gevraagd om verdomme even twee seconden te wachten tot de fietsers voorbij zijn gevlogen?! Daarom moet je me niet proberen te vermoorden. Djees. Het was ook groen voor mij. Sla eens met je wandelstok op de verkeerslichten of zo.

Even later scheurde er een ziekenwagen voorbij met brullende sirenes. “Ik hoop dat dat het oude dametje was,” zei ik doodserieus tegen E. Amsterdam verandert mij ook in een bitch. Ge-wel-dig. Nah ja, ik heb er echt een geweldige baalweek op zitten. Hopelijk is de baalweek nu voorbij. Het ergste wat nu nog zou gebeuren is mijn fiets die gestolen wordt of onder een ziekenwagen terecht komen die oude vrouwtjes met wandelstokken in allerijl naar het ziekenhuis vervoerd.

You Might Also Like

 • E.

  Getuigenis van een niet-getuige:
  Even vertellen dat het inderdaad om een gevaarlijke situatie ging, daar op dat kruispunt in Amsterdam! Ik had me net nog kunnen plaatsen voor de twee giechelende trutjes op de fiets en ruim voor de taxi. De vrouw en haar stuk is me dus ontgaan. Ik kan dus enkel getuigen dat Amsterdamse vrouwen inderdaad geen blad voor de mond nemen. Wij met de tere Belgenhartjes willen strijden tegen oude Amsterdamse vrouwen met wandelstokken. Ik heb er vandaag trouwens nog ééntje gespot, maar ik had ze op tijd in de gaten. Gelukkig want ze zijn sneller en sluwer dan je denkt!

 • Marleen

  Ben ik blij dat ik niet in Amsterdam woon. 😛

 • tantieris

  Soms doen oude dametjes dat met een mens. 😉

 • Mirthe

  Een vriendin van mij studeert in Hasselt.
  Hasselt maakt van haar ook een bitch.

  Gelukkig zijn we nog even goede vrienden 😉

  P.S.: Belgische oude vrouwtjes uit de stad kunnen soms wel cool zijn. Met de Amsterdamse versies heb ik nog niet te maken gehad 😀

 • Flater

  Er bestaat tegenwoordig zoiets als de optimistenbond: http://www.optimistenbond.be/. Misschien iets voor jouw?
  Ik herinner me een oud vrouwtje met een wandelstok in Oostenrijk die dat ding ook wist te gebruiken tegen iedereen die haar (zogezegd) misdaan had. Ze lopen niet alleen in Amsterdam.
  groetjes

 • Ashley

  Zeg het maar niet te hard, want anders wordt je fiets écht gestolen! Je hoeft maar met je ogen te knipperen, of hij is weg 😉 Een tip: koop dan gewoon een nieuwe van een junk, want dat doen ze daar allemaal!

  En joh, Amsterdam is zo erg toch niet??? Je bent gewoon de verkeerde dames tegengekomen! Zijn ook hele leuke mensen en dingen in amsterdam hoor! 😉

 • Peter Dedecker

  Pas maar op, die ouden van dagen zijn soms levensgevaarlijk 😉

  Dat ware nog iets: in een ziekenwagen terechtkomen die net dat oude vrouwtje oppikte, samen gezellig op weg naar het ziekenhuis…

 • Pin It on Pinterest