Gedacht

Twijfel

Zal ik slagen? Wat als ik slaag? Wat als ik niet slaag? Werken of verder studeren? Wat verder studeren? Illustratie? Animatie? Of een lerarenopleiding? En solliceteren, hoe doe je dat? Ben ik wel klaar voor al die afwijzingen? Al die ontgoochelingen? Of kleine overwinningen? Wanneer ga ik beginnen met solliciteren? Juni? Juli? Nu? Ga ik echt zo snel een job vinden zoals vele mensen beweren? Wat als ik werkloos blijf? Wil ik alleen gaan wonen of toch maar met een huisgenootje? En waar wil ik gaan wonen? De stad of de suburbs? Waar zal ik werken? Hoe zal ik werken? Zal ik zelfstandige worden? Zelfstandige in bijberoep? Of gewoon werken bij een bedrijf? Of misschien bij de staat? Kan ik gaan werken in het buitenland? In Amsterdam? Londen? Parijs? Nieuw Zeeland? Zal ik een kat nemen? Of een hond? Een plantje misschien? Wie zullen mijn collega’s worden? Of mijn nieuwe klasgenoten? Werken of studeren? Zal het huisje, tuintje, beestje worden? Huisvrouwtje of carrièrevrouwtje? Of misschien gewoon kattenvrouwtje? En waarom blijf ik heel de tijd dat stemmetje horen dat zegt: “niet denken, gewoon doen”? Moet ik hier dan niet even bij stilstaan? Wat als ik ga werken en toch liever had verder gestudeerd? Is avondschool dan een oplossing? Hoe maak ik de juiste keuze? Wat is de “juiste keuze” trouwens? Zal ik maar niet vooruit lopen op de feiten en eerst dat stageverslag en dat eindwerk tot een goed einde brengen?

You Might Also Like

 • Ráchie

  Vragen des leven. Ik heb er ook regelmatig last van. Die stome “toekomst” ook.

 • Bram

  Hypothese:

  Als je een huisgenootje zoekt bied ik me vrijwillig aan. In dat geval zal er een kat moeten bijkomen (ik wil er een maar mijn ouders niet). Liefst ook meerdere plantjes. Vermoedelijk in de stad. Er zal gewerkt worden. Misschien ook wat gestudeerd. Ook dat stemmetje zal het zwijgen opgelegd worden, want je zult denken en doen tegelijk.

  Nee? Nu ja, het was maar een hypthese natuurlijk ..

 • yab

  Ik zou nog wat verder studeren, werken kan je de rest van je leven nog.

 • Marleen

  Ehm tsja. De keuze is aan jou. 😛

 • Kimmi

  Och, zelfde vragen hier. Weeral. Behalve dat verder studeren dan, dat is geen optie meer 😀

 • SunnySixkiller

  u slaagt, studeert mss deeltijds, bent klaar voor ontgoochelingen die vanaf juni komen, vindt werk in België, neemt een huisgenootje, een kat, geen hond, wordt kattencarrièrevrouwtje, en u maakt de juste keuzes door naar D. te luisteren. Maar eerst ga je interrailen!!

 • Pin It on Pinterest