Gebeurd

Dikkerdje

3_10987_1_w205_h205_c.jpgDe strijd tegen de overtollige kilo’s is weer gestart. Voor de zoveelste keer in mijn leven. Mensen met een snel metabolisme mogen zichzelf gelukkig prijzen. Echt. Mijn metabolisme is redelijk traag. Plus ik ben een zoetebekje. Die twee dingen gecombineerd is gewoon vragen om problemen. Ik zit nu zes kilo boven mijn aangewezen gewicht voor mijn lengte, wat tevens ook het pre-IJsland gewicht was. Goed, ik weet dat dat voor iedereen anders is en dat dat bijvoorbeeld te maken heeft met de botstructuur. Ik ga dus weer moeten letten op wat ik eet (geen koekjes, minder choco, meer appels, minder sneedjes brood,…) of binnen de kortste keren heb ik weer een bmi dat “overgewicht” brult. Blegh.

Het is niet de eerste keer dat ik moet letten op wat ik eet. Toen ik acht was moesten we met school naar het medisch onderzoek. Ik woog 29,5kg voor 128,5cm. Overgewicht blijkbaar (de bmi berekenaar voor kinderen zegt van niet. Net niet, maar net niet is nog steeds niet. Die overdramatische nonnen ook altijd). Ik heb toen een dieet opgesteld gekregen. Daar is een beetje mee rekening gehouden. Er stond bijvoorbeeld op dat ik geen frisdrank mocht drinken. Hoe hou je in godsnaam een kind van acht van de frisdrank? Mijn ouders hebben mij toen de regel opgelegd dat ik alleen frisdrank mocht drinken in het weekend. Op de andere dagen dronk ik water. Die regel is blijven plakken. Het is iets wat ik nog steeds doe.

In ieder geval, de beweging gaat in mijn achtertuin moeten plaatsvinden en zal niet te lang mogen duren. De deadline voor mijn eindwerk komt namelijk nogal snel dichterbij en er is nog genoeg werk aan de winkel. Ieks. Dus heb ik uit de garage mijn goede vriend de hoelahoep opgediept en ook een springtouw, maar dat staat op het punt van door te knappen. Deze middag heb ik dus al lekker gehoelahoept en dat is vermoeiender dan je denkt. Ik ben er altijd redelijk goed in geweest (lang leve brede heupen, die zorgen ervoor dat de hoelahoep niet zo snel naar beneden zakt 😉 ), maar toch. Ik voelde mijn de spieren in mijn buik en rug al na tien minuutjes. De hoelahoep is dus behoorlijk effectief. Dan nu nog op zoek naar een nieuwe springtouw. Ik heb er een gevonden op gadgethouse.nl. Een digitale. Een die meteen berekent hoeveel caloriën je hebt verbrand. Aah, de technologie staat niet stil. 😛

You Might Also Like

 • Daphné

  Ben je terug in Vlaanderen?

 • Lime

  Hebben! Hebben! Hebben!

  Die springtouw is cool!

 • Roel

  Nerd… Een digitaal springtouw.. 😛

  Erg gaaf, alleen niet blijven spelen met de knopjes maar ook echt springtouwen.. 🙂

 • Bram

  Ik heb er zo eentje :P. Helaas weeg ik sinds de aankoop nog steeds 72kg :(. Waarom kan je nergens motivatie kopen? 🙁

 • Marleen

  En geen Pim’s hè. 😛

 • Eline

  Waarom niet lekker hardlopen ofzo? Is ook in een halfuurtje gebeurd.

 • Robine

  Ahh, die overtollige kiloos..Ja, ik begin donderdag ook met sporten, en ik moet eerlijk zeggen dat ik er zin in heb…veel succes ermee!

 • Pin It on Pinterest