Gebeurd

Dilemma

Ik stond aan het Foch te wachten op mijn bus toen er plots een meisje vlakbij mij kwam staan. Ze deed wat labello op haar lippen en draaide wat rond. Tijdens dat ronddraaien merkte ik op dat de label van haar broek (of onderbroek zelfs) naar buiten hing. Het was absoluut geen zicht, zo een fel witte label tegen haar zwarte broek. Ik begon een beetje onwennig met mijn voet te bewegen. Moest ik haar dit zeggen? “Hey meisje, je etiket hangt uit je broek!”. Doe je zoiets?

Mijn bus kwam enkele tellen later aan. Het labelmeisje stapte voor mij op en ik kon mijn ogen echt niet van dat ding afhouden. Dat moet ook nogal een zicht geweest zijn: ik die heel de tijd naar een kont van een ander meisje stond te kijken. Ze ging in het inhammetje staan en ik liet me neerploffen op de eerste bank na het inhammetje. Ze stond dus vlak bij mij. Ik had makkelijk even op haar schouder kunnen tikken en zeggen: “Hey meisje, je etiket hangt uit je broek!”.

De bus zette zich in beweging en het meisje merkte dat de stoel naast mij vrij bleef. Ze kwam naast me zitten. Het enige wat ik nog kon doen was uit het raam kijken en mijn hersenen pijnigen. Moest ik dit nu zeggen of niet? Het is vrij genant als je label zo uit je broek hangt. Iedereen kon haar maat (38) zo aflezen. Ze zat naast mij. Ik moest me gewoon even tot haar richten en zeggen: “Hey meisje, je etiket hangt uit je broek!”.

Het bleef door mijn hoofd woelen. Ik wikte en woog alle voor- en nadelen af. Tot de bus het station van Leuven in draaide. Ze stond recht en ging bij de deur staan. Mijn blik werd opnieuw naar die label gezogen. Dat felle wit, tegen die zwarte ondergrond. Ik beet nog een keer op mijn lip. De deuren gingen open en ze stapte af. Een nieuwe lading mensen stapte op. Ik voelde de denkrimpel in mijn voorhoofd met de seconde dieper worden. Had ik het moeten zeggen of niet? Ja? Nee? Kan je dat zomaar tegen iemand zeggen als vreemde? “Hey meisje, je etiket hangt uit je broek!”. Het klinkt behoorlijk vreemd, maar toch… Ik ben er nog steeds niet uit.

You Might Also Like

 • Bram

  Ik zou het wel gezegd hebben, net als die keer er iemand een gigantisch insect in heur haar zitten had..

 • goofball

  Ik heb ook eens zo’n dilemma gehad!!

  Er was bij ons op het werk een consultant , een half Brit /half Hollander en die droeg meestal vrij saaie grijze broeken. Zijn dassen daarentegen konden niet opvallender zijn! Het was een lang project en hij werkte wel al een paar maanden met grote regelmaat bij ons, dus ik kende hem wel al een beetje.

  Op een dag merk ik dat er op dat zijn broek achteraan op zijn gaat een scheur van wel zo’n 10 cm had. Ik zat met zelfde dilemma…weet je, een etiket kan je nog naar binnen steken, maar aan zo’n scheur kan je op dat moment niet veel doen eh! Ook ik overwoog pro en con’s gedurende lange tijd en zei het zelf aan een collega. Daar voelde ik me dan wat schuldig om want het nieuwtje verspreidde zich snel, dus net voor hij door ging riep ik hem even bij mij en zei “hey H. weet je in feite dat je broek gescheurd is?”. Geschrokken greep hij naar zijn achterste waar zijn vingers hetzelfde constateerden; Gelukkig had hij een lange blazer bij die alles beetje kon verbergen.

  X tijd later loopt hij toch wel weer rond met een scheur in zo’n grijze broek zeker! Enfin, nu was mijn dilemma minder groot. Vrij snel wees ik hem erop dat er weer een scheur in zijn broek zat en dat hij aan Sinterklaas (het was die tijd van het jaar) misschien een paar nieuwe broeken moest vragen. Hij had toen wel zijn koffertje nog bij en kon zich even gaan verkleden in het toilet.

 • Lime

  Ik zou het ook niet goed weten. Als een wildvreemde tegen jou zegt dat je etiket uit je broek hangt ben je dankbaar, maar ‘t is en blijft toch genant ook hè. Ik denk dat ik hetzelfde zou gedaan hebben als jij deed: blijven twijfelen of je het zou moeten zeggen of niet om het uiteindelijk niét te doen.

 • Eline

  Ik zou het zeggen, ik zou het ook fijn vinden als een ander dat bij mij deed, dan sta ik niet voor schut op straat tenminste.

 • Contessa

  een beetje vreemd inderdaad om dat tegen iemand te zeggen en waarschijnlijk zou ik ook hard twijfelen. Aan de andere kant zou ik zelf toch liever hebben dat ze mij attent maken op mijn uithangen etiket. Hoewel dat mss eerder met de maat (sjah, niet iedereen heeft maat 38), dan met het etiket zelf te maken 🙂

 • vleervlinder

  och, da’s nieuwe mode :p

 • Gwendolyn

  Ik zou het eerlijkgezegd gewoon grappig vinden. O ik ben toch zo stout.

 • Mirthe

  Misschien heeft iemand anders het haar ondertussen al gezegd. Het is inderdaad vreemd als een vreemde zoiets tegen je zou zeggen, maar als een vriendin dat doet, is het al minder erg.

 • Pin It on Pinterest