Gedacht

Project Zomer

Het kriebelt. Iedere keer als ik een aflevering zie van Project Runway of als ik aan het rondsurfen ben op Etsy, dan kriebelt het meer en meer. Ik wil zelf kleren maken. Dat hoeft geen haute couture te zijn. Een doodgewoon rokje of kleedje is al meer dan genoeg. Al weken kijk ik af en toe even naar mijn naaimachine en naar de stoffen in mijn stoffendoos (ik word altijd vrolijk als ik mijn worteltjesstofje zie!). Binnenkort is het zover. Een nieuwe zomer die aanbreekt en al drie zomers aan een stuk heb ik mezelf wat aangeleerd: boekbinden, tassen maken en illustreren met Illustrator. Deze zomer wordt het kleren maken.

Het allereerste project wordt een doodeenvoudig cirkelrokje. Doodeenvoudig, zeg ik nu nog. Ha! Op zich moet het lukken. Ik weet in theorie hoe het moet. Het zal even sukkelen worden met een ritssluiting, maar ik zou die op zich kunnen vervangen door een rits of een rekker. Nu moet ik alleen nog op zoek naar de perfecte stof. Een zwart rokje heb ik eigenlijk broodnodig of een bruin rokje. Of een worteltjesrokje! Hehe. Nee, dat gaat er over. Binnenkort nog eens naar het Spit of naar de Kringloopwinkel in Mechelen. Eens zien of ik daar geen leuk stukje stof op de kop kan tikken. Hoe meer ik er aan denk, hoe meer ik er over schrijf, hoe meer zin ik er in krijg, maar eerst moet dat eindwerk af. Ik ben echt té goed opgevoed: “Eerst school, dan spel,”. *zucht*

You Might Also Like

 • niets.dan.vuur

  K’tje, net van hetzelfde bij mij! Ik ga volgend schooljaar zelfs op naaicursus. Project Runway heeft het bij mij ook doen kriebelen, al ben ik gewoon ook al Sinds Den Beginnen een moeilijke wat kleren kopen betreft. Ik zou er altijd dat of dat aan veranderen, of iets in een ander stofje willen, en awel, vanaf nu ga ik dat ook gewoon doén!
  Maar eerst dat eindwerk dus, ook ten huize Vuur, en bij mij moet het wél 21 mei binnen zijn, en het is moeilijk uw concentratie op een eindwerk te houden als er twintigduizend andere dingen in uw hoofd zitten … al beschouw ik dat eindwerk ook wel gewoon een beetje als ‘spelen’ ook, hoor. Succes jij nog, he!

 • Marleen

  Ben benieuwd hoe het gaat worden! 😀

 • vleervlinder

  Ik heb hier ook vanalle nieuwe stofkes voor kleedjes en rokjes maar de draadspanning van mijn naaimachien draait helemaal dol… ik kan er gewoon ni mee werken! 🙁
  Een wortelrokje zou anders wel cool zijn! Of een rokje met wortelaccenten 🙂

 • Pin It on Pinterest