Gebeurd

RSI Monster

Het grote, pijnlijke monster RSI genaamd ligt weer op de loer. Deze ochtend toen ik nog in bed lag voelde ik de pijn al opkomen. Het is altijd ‘s ochtend in bed dat ik voor het eerst die pijn voel. Ik kan het dan een tijdje negeren tot ik me aan mijn computer zet en mijn hand op de muis leg. Om de zoveel minuten schiet er dan een pijnscheut door mijn pols. Nu RSI krijgen zou wel heel erg slechte getimed zijn, dus ging ik op zoek naar een manier om de pijn te verhelpen.

Nu had ik deze ochtend ongelofelijk last van prikkende en tranende ogen. Ik heb geen hooikoorts of een dergelijke allergie en toch stroomden de tranen over mijn wangen. Volgens mij was het omdat ik nog een beetje moe was dat mijn ogen zo vreemd reageerden. Er lag dus een zakdoek naast mij waarmee ik die traantjes had weg geveegd. Die zakdoek was het eerste het beste wat ik kon vinden (lees: het lag binnen mijn gezichtsveld), dat misschien mijn pijnlijke pols kon verhelpen, heb ik dus de zakdoek rond mijn pols gewikkeld. Redelijk strak. Wonderbaarlijk genoeg heb ik geen pijnscheuten meer gehad. Mwah! Ok, het ziet er niet uit, maar als het helpt, dan helpt het. Nah! Dus draag ik vanaf nu een zakdoek rond mijn pols. Wie weet wordt het wel een nieuwe trend. 😛

You Might Also Like

 • Peter Dedecker

  Ik had vroeger ook last van een pijnlijke pols van het “muizen”. Zo een muismatje met gelkussentje (ooit voor 5 € gekocht op een computerbeurs) heeft bij mij wel redelijk goed geholpen.

 • Mirthe

  Ik had ook nooit last van hooikoorts, tot de temperatuur vorige maand de hoogte in ging en er pollenpieken (of hoe men dat ook mag noemen) waren. Nu heb ik dus last van ‘algemene allergiën’.

 • anendel

  Nog beter dan een zakdoek is een Hansaplast wikkelband voor rond je pols. Werkt bij ook enorm goed. Daarbovenop vooral tijdig rusten, stretchen, powerball gebruiken, of spoelen met koud water… In ieder geval, oppassen ermee, ik ken iemand die byebye tegen zijn grafische carrière heeft mogen zeggen omwille van totaal versleten polsen..

 • Sanne

  Het RSI monster is verschrikkelijk!
  Je moet eigenlijk elke dag even met de Powerball aan de gang gaan, werkt heel goed 🙂

 • Marleen

  RSI? Is dat een muisarm? 😛

 • Britt

  Ik ben bang voor het RSI monster. 🙁

 • Roelt

  Jep, powerball doet wonderen.. Natuurlijk wel verstandig gebruiken, anders werkt het nog averechts.. 🙂

  Een lang warm bad nemen (Of beter, zwemmen in een thermaalbad!) doet ook wonderen.. het is meestal niet je alleen je pols maar je hele houding die voor rsi zorgt.. alleen je pols inbinden verschuift de pijn alleen maar…

  En of het een verstandige zet is.. rusten is veel beter..

 • RT

  Pirates, hoho

 • Pin It on Pinterest