Gebeurd

Balpen

Jaren lang heb ik mij getraind in het tekenen met balpennen. Ik ben nogal een minimalist in mijn pennezakken: fluostift, latje, balpen (en wat onbelangrijke rommel zoals letskes van blikjes, een steen uit IJsland en een heleboel lege balpennen). Potloden verlies ik altijd en gommen, tsja, ik heb geen gom in mijn bezit. Tekenen tijdens saaie en ook tijdens de interessantere lessen gebeurde steevast met een balpen. Nu ik al een tijdje geen les meer heb gehad, teken ik niet meer zoveel op de traditionele manier, je weet wel, op papier en zo. Ik begon het toch wel een beetje te missen, dat tekenen met balpen. Gisterenavond heb ik er dus even verandering in gebracht.

Aïcha
Af en toe zet ik een keer een liedje op repeat en dan blijft dat een hele avond of dag of weekend op repeat staan. Gisterenavond was het de beurt aan Aïcha van Khaled. Aaah, memories.

2805_aicha_thumb.jpg

Elizabeth
De afgelopen week heb ik in stukjes de reeks Elizabeth I met Helen Mirren bekeken. Ik vond het verhaal na een tijdje behoorlijk langdradig (‘”Oh, maar ik hou van jou” – “Ja, ik hou ook van jou, maar drama we kunnen niet samen zijn” – “Maar… ik hou van jou” – “Ja, ik ook van jou” – “Ok, dan stuur ik je naar Spanje om daar te vechten” – “Oh, ik hou van jou” – “En intussen vierendeel ik even een slechterik” – “Ik hou echt zoveel van jou” – “Ja, stopt met zagen of ik vermoord jou ook” – “Bess, echt, ik hou van jou” – “Hak die kerel zijn kop eens af”), maar de kostuums konden mij van de eerste seconde tot de laatste boeien. Waw. Echt… waw!

2805_elizabeth_thumb.jpg

Vogeltje
Ik heb een heel blad vol vogeltjes getekend, maar dit vond ik de leukste. Het bekje is niet helemaal op en top, maar toch. Ik vind dat hij een grappige houding heeft. Hier zie je trouwens ook duidelijk de “foute” lijnen. Ik had zijn lijfje eerst te groot getekend.

2805_vogeltje_thumb.jpg

Monster
Ik hou van monsters tekenen. Punt.

2805_monster_thumb.jpg

Bas
Bas is een jongetje dat al een hele tijd in mijn hoofd zit. Als ik ooit een kinderboekje schrijf/teken, dan komt Bas er in voor. Zo’n schatje!

2805_bas_thumb.jpg

You Might Also Like

 • Ráchie

  Elizabeth en Bas zijn mijn favoriet. Erg mooi! 🙂

 • Ragna

  Bas zijn konijntje is echt lief! (‘t Manneke zelf ook trouwens 😉 )

 • RT

  Ik wil met Bas wel eens gaan wandelen!

 • Gwendolyn

  Elizabeth en het vogeltje, allebei enorm mooi! (en schattig, het vogeltje dan)

 • sed

  woooeehaai kleintje int echt

 • Lime

  *zucht* zo mooi allemaal! En Basje is een schatje 🙂

 • Peter Dedecker

  Super, echt vree wijs!

 • Twinkeltje

  Tegenwoordig moet ik bij dat liedje enkel denken aan die keer dat de Pakistaan van op kot toevallig ook in Villa Ernesto opdook en ik zo ongeveer verplicht met hem moest dansen :-s En dat liedje duurde verdomd lang! :-s
  Maar nu kan ik dat misschien vervangen door het beeld van uw toffe tekening 🙂

 • Mirthe

  Elizabeth en Bas zijn het leukst 😉

 • Marleen

  Wat schattig! Ik kreeg bijna traantjes in mijn ogen van het sippe gezichtje van Basje… 🙁

 • Maria

  Voor je (toekomstige) kinderboek: een combinatie van Bas(je) en monster? Ik zie het al voor me: Bas die met zijn slaapkonijn naar beneden, naar zijn ouders gaat, omdat monster onder het bed zit 😉

 • Pin It on Pinterest