Gebeurd

Eindwerk

Ik heb het nooit zo gehad met jury’s. Als er iets moet uitgelegd worden, dan laat ik dat wel over aan anderen die wat mondiger zijn. Zo werkt het natuurlijk niet bij eindwerken. Oh nee, meneer. Dus moest ik gisteren praten voor een jury van vier mensen (twee docenten en twee externen). Ik heb mijn best gedaan en ben niet vergeten adem te halen, zo af en toe een keertje. Het gebloos en knalrood worden en dergelijke heb ik nog steeds niet onder controle. Ugh. De opmerkingen die gemaakt werden, waren terecht en daar wordt intussen aan gewerkt. Langs de andere kant kan ik niet alles doen binnen mijn eindwerk. Het is een gigantisch project waar anders op z’n minst drie of vier mensen aan zouden moeten werken die elk hun eigen specialisatie hebben. Ik weet iets van grafische vormgeving, maar dat kan nooit schitterend zijn. Ik volg geen grafische opleiding. Ik weet iets van webdesign, maar het is zeker niet perfect. Ik volg geen opleiding webontwikkeling of webdesign. Ik weet van alles een beetje, maar nooit van een ding alles. Dat is zeer eigen aan mijn opleiding, denk ik. Ergens is dat positief, maar ergens ook niet.

Nog een weekje doorbijten en dan zit het eindwerk er op. Eigenlijk best wel jammer, want ik ben behoorlijk enthousiast over mijn concept. Ik werk er ook graag aan. Als het af is, gooi ik het zeker ook op mijn blogje zodat de rest van de wereld kan meegenieten van mijn vreemde zinsconstructies en nodige dt-fouten. Wie weet wordt er dan ooit nog iets mee gedaan. Met het concept, niet met de dt-fouten, natuurlijk. ๐Ÿ˜‰

You Might Also Like

 • Robin

  Ik ben benieuwd!

 • Kimmi

  Bij mij waren het er maar 3 (twee docenten en een klant) .. Ik heb mijn lachen-wegens-zenuwen nog steeds niet onder controle ๐Ÿ˜€ Het presenteren ging al vlotter maar kreeg dus de opmerking da ‘k wa te veel aan ‘t lachen was ..
  Ben ook wel benieuwd naar het concept ๐Ÿ˜€

 • Kaatje

  Ik ben ook benieuwd! Gelukkig ben ik dit jaar nog bespaard gebleven van een eindwerk…

 • Sandra

  jaa ik ben echt slecht he!! een theme jatten :O maar ik heb een excuus, hehe.. ik snap nog geen hol van wordpress layouts maaaar ik ben het al aan het uitpluizen ๐Ÿ˜€ dus wees maar trots! trouwens.. die d/t fouten zijn niet zo erg.. ik ben bang dat ik het nooit onder de knie zal krijgen.. ๐Ÿ™‚

 • Bram

  Aan ieder die zich slecht voelt na zo’n presentatie, geef jezelf een schouderklopje en trek je er niks van aan. Hoe slecht het ook ging. Want ik, jawel, heb het gegarandeerd slechter gedaan. In mijn laatste middelbaar. De jury vond het nodig, ten eerste, om door de eerste 5 minuten van mijn presentatie door te praten, irrelevant vragen te stellen over mijn klasgenoten, en de capaciteiten en input van mijn groepsgenoten (die elk apart een verdidiging moesten doen) te beledigen. En last but not least, vonden ze het nodig om te discussieren met de opdracht die *zij* mij gegeven hadden.

  Ik, zijnde niet op mijn mond gevallen, pikte dit niet. Ik, heb ze mijn gedacht. Ik, heb de jury van mijn eindwerk uitgescholden. Jawel. Gevloekt, uitgescholden, zwartgemaakt. En het ergste is, ik heb er nooit spijt van gehad. Ik vond het terecht. Zij duidelijk niet, want op mijn presentatie had ik een wel enorm lage score.

  Dus, beste eindwerkers en juryleden in spe: beledig elkander niet. Toon wederzijds respect. Hou je muil tijdens iemands presentatie. Stel geen irrelevante vragen.

 • Mirthe

  Ik ben zeer benieuwd!
  En als je grafische hulp nodig hebt, geef je maar een seintje ๐Ÿ˜‰

 • SunnySixkiller

  Hey, wil je mijn superformidastische bachelorpaper eens lezen?

 • Licht bewolkt

  He jij, succes

 • depolle

  amai, dat is nu eens echt een post die ook perfect uit mijn mond zou kunnen komen.
  …maar dan met industrieel ontwerp dinges ipv grafische dinges.

 • Pin It on Pinterest