Gebeurd

Stoffenparadijs

Enkele dagen geleden had Zus gevraagd of ik geen zin had om een keertje mee naar Lier te gaan naar een zeer grote stoffenwinkel. Dat moet je mij geen twee keer vragen. Dus we besloten vandaag te gaan, samen met de moeder van Zus haar vriend en de grootmoeder van Zus haar vriend, twee fervente naaisters met hopen ervaring. Met ons allen kropen we in het nieuwe autootje van Zus en reden we van Mechelen naar Lier. Daar gingen de deuren van het paradijs voor mij open. Het stoffenparadijs dan wel te verstaan. Het paradijs heeft zelfs een naam: Den Boom.

We begonnen onze tocht in het magazijn. Wegens uitverkoop (“We merken dat de jonge generatie z’n weg naar de stoffenzaak niet meer vindt.” – eerder naar het zelf maken van kleding. Tegenwoordig zijn er gps-toestellen waarmee de weg naar de zaak zelf snel te vinden is… ) deden ze heel wat stof weg. Meters stof. Wat zeg ik: kilometers stof aan zeer schappelijke prijzen. En leuke printjes! Aaaaah… Ik hou van printjes en leuke printjes zijn heel moeilijk te vinden. Gelukkig had ik pen en papier mee (zit meestal wel in mijn handtas voor lumineuze ingevingen op de bus en dergelijken), dus ik schreef op wat ik allemaal leuk vond en de prijs en zo. Structuur was wel even nodig of ik had van alles iets gekocht. Dan kon ik mij nu failliet laten verklaren. Toen ik het magazijn buiten kwam was ik 10,5 meter stof rijker en 39โ‚ฌ armer. Bwah… Bijna vier euro per meter valt echt wel hรฉรฉl goed mee.

Na het magazijn kwam de winkel zelf aan de beurt. Daar hingen coupons. In tegenstelling tot de coupons bij Pauli’s kosten de restjes stof bij Den Boom wel flink wat geld. Dus stortte ik me op de patronen, maar ik vond mijn goesting niet meteen. Natuurlijk zag ik wel enkele ongelofelijke mega-bankelijke vintage patronen, maar de kans dat ik dat ooit maak, laat staan draag, is bijna niet bestaand, dus heb ik ze wijselijk laten liggen. Ik had mijn zakgeld voor de maand juli er namelijk al doorgejaagd in het magazijn. Maar toch, moest er iemand ergens per ongeluk zo’n geweldig patroon van een klokjurk uit de jaren 50 hebben liggen, geef dan even een gil. Ik ben er achter gekomen dat ik een zwak heb voor de jaren 50. Dat volledig ter zijde.

We gingen bijna het pand verlaten toen mijn zus plots tussen de coupons van de haute couture een ge-wel-dig stofje vond. Turquoise, mijn favoriete kleur, met witte vormpjes er op. Aaaah. Liefde! En het was een meter en een half groot. Genoeg om een jurkje uit te maken. Op naar de kassa! Dus… Ja. Nog eens negen euro armer. Lalala. Gelukkig begin ik volgende maand te werken. Dan kan ik me eindelijk zulke dingen veroorloven. Maar goed, hoe vaak komt het voor dat je aan zo’n lage prijzen zo’n geweldige stoffen kan kopen? Niet vaak.

En toen gingen we taart eten in de Lunchgarden. En toen gingen we de grootmoeder afzetten. En toen gingen we moeder afzetten. En toen reden Zus, haar vriend en ik naar de Makro. En daar kwamen we heel toevallig de papa en Broer tegen. Echt. Toeval met de hoofdletter T. En toen kocht Zus een naaimachine. Ja, ze had een lading stofjes ingeslagen, maar eigenlijk is ze niet eens in het bezit van een naaimachine en heeft ze nog nooit echt genaaid. Maar het kriebelt, zei ze, en dat is echt het allerbelangrijkste. En dus nu zit ik hier met hopen stof. Mwahaha. Maar ik ben momenteel bezig aan een tas en eerst moet die af voor ik aan iets anders kan/mag beginnen. Kwestie van niet allerlei projectjes door elkaar te doen. En laps, ik moet een nieuwe lading ritssluitingen inslaan. Nooooo… Binnenkort toch maar een paar spulletjes (tassen, portofeuilles,… interesse? Laat iets weten ๐Ÿ˜‰ ) beginnen verkopen anders kan ik deze hobby niet onderhouden. ๐Ÿ˜›

You Might Also Like

 • Pierre Vis

  Oh nee, straks wordt dit heir een ‘naaiblog’ ๐Ÿ˜‰

 • vleervlinder

  “de stof die je zoekt hangt in den boom”, mahaha ๐Ÿ˜€
  stofjes kopen is zรณ verslavend… waren er daar maar subsidies voor

 • Bram

  Wel, euhm, ik heb een nieuwe portefeuille nodig, maar of je er hebt die bij mijn enorm vreemde persoonlijkheid passen is nog maar de vraag ๐Ÿ˜‰

 • Marleen

  Ben benieuwd naar je kunstwerkjes! ๐Ÿ˜€

 • Mirthe

  Hihi, de mama doet dat ook. Zij maakt vooral kaartjes en verkoopt die dan zo af en toe. Tegen Kerstmis gaat ze altijd op een markt staan. Anders kan ze haar hobby ok niet onderhouden ๐Ÿ™‚

  Veel plezier met die nieuwe stofjes! Ik hoop dat we het resultaat hier te zien krijgen? ๐Ÿ˜‰

 • Huppelmuisje

  hey, mijn vriendje baat een stoffenwinkel uit in Oostende
  http://www.stoffeneverkempinck.be

  misschien eens het kijken waard , is zeer populair bij de west vlaamse naaisters en creatievelingen wegens zijn lage prijzen

  bye bye xxx leuke blog
  Huppelmuisje

 • Huppelmuisje

  http://www.stoffenverkempinck.be

  sorry tikfout :o)

 • Pin It on Pinterest