Gebeurd

Wildewoud

wildewoud.gifIk sluit me helemaal bij Mick aan. Dit weer is verschrikkelijk. Tot 25°C kan ik min of meer normaal functioneren, daarna gaat het helemaal mis. Ik heb nog liever negatieve temperaturen dan dit. Dus nam ik het besluit mij op mijn bed te werpen met een boek in mijn heerlijk koele kamertje. Ja, in mijn kamertje, ja. Kijk, als je huidtype 1 hebt, dan moet je het zelfs niet wagen met dit soort weer buiten te komen. Zelfs niet in de schaduw. Misschien als je zin hebt om je in te smeren met liters zonnecrème waar dan allerlei vliegjes en andere insecten aan blijven plakken, maar dan nog. Ik spreek jammer genoeg uit ervaring.

Gelukkig was ik gisterenmiddag naar de bibliotheek geweest. Tijdens mijn korte wandeling daarheen, kwam plots een hele vreemde gedachte in me op: “Eens kijken of ze geen boeken hebben over webwinkels oprichten. Zou daar geen Dummies boek van zijn?”. Af en toe heb ik hele vreemde hersenkronkels. Dit was er duidelijk een van. Als je bij ons de bibliotheek in loopt, loop je eerst door een gangpad waar de nieuwste aanwinsten zijn uitgestald. En daar, op het hoogste schap stond het Dummies boek rond webwinkels. “Ha!” dacht ik, “Toevallig!”. Dus ik nam het even in mijn handen en intussen vroeg ik me af wat ik er mee was. Ik zou het waarschijnlijk toch niet lezen. Dus zette ik het terug en toen pas zag ik het boek dat naast dat Dummies boek stond. De kaft kwam me zéér bekend voor. Een Juliet Marillier kaft. Squueeeee! Ik moest even op mijn tippen gaan staan, greep het boek met mijn twee handen vast. Wildewoud. Ik herinnerde me vaag dat ik daar iets over had gelezen op haar website. Een toevallige toevalligheid. Ik staarde even naar de cover en kon alleen maar glimlachen. Een zeer fijne toevalligheid wel. De nieuwe Juliet Marillier. EN IK HAD HEM IN MIJN HANDEN! SQUEEEE! Blijkbaar was ik ook de eerste bibliotheekganger die het boek zou lezen, want het kaartje voorin in het boek was nog helemaal onbestempeld (uhu, old fashioned, wij hebben nog kaartenbakken in onze bib en wij werken nog met stempelkaarten, hoe cool is dat wel niet?). Ik heb net geen gilletje geslaakt, maar ik herinner me wel dat ik een paar vreemde bekken heb getrokken. De mensen zullen mij ook weeral een keertje hebben gek verklaard. Ach ja. Niets nieuws onder de stralende zon. 😀

En dus lag ik gisterenavond en deze middag op mijn bed en las ik mijn ingehouden adem iedere letter. Plots was het boek uit. Whoop, driehonderd pagina’s uitgelezen in een recordtijd. Voor mij dan toch alleszins. Ik ben een redelijk trage lezer. Maar, beste Juliet Marillier fans die dit perongeluk zouden lezen: Wildewoud, een aanrader. Ik ben er nog helemaal van aan het nagenieten. Het is niet het normale Marillier boek. Het speelt zich niet af in Ierland, Schotland of andere noordelijke contreien, maar in Transylvanië en dus komen er, jawel, vampieren in voor. Wiiiih! Vampieren! Niet dat ze een ontzettend grote rol spelen in het boek, maar toch. Plus er zit een van mijn favoriete sprookjes in het boek verwerkt. Aaah… En pas tegen pagina 260 ongeveer werd het correcte “keuze” gebruikt in plaats van “keus”. Daar heb ik me wel even aan geërgerd. Keus is spreektaal. Keuze schrijftaal. Opleidingsmisvorming. Mijn docent Nederlands zou trots op me zijn. 🙂 Maar dat in een boek. Er staat trouwens ook een fout op de cover. Een naam verkeerd gespeld. Ugh! Maar desondanks moet ik mezelf echt tegenhouden dat boek niet gewoon helemaal vanaf het begin opnieuw te lezen nu. Keus of geen keus. 😉

You Might Also Like

  • Bram

    Had ik ook maar een koude kamer 🙁 Of nog beter, zo’n grote vriezer waar je in kunt rondlopen. Thuis is de hitte nog dragelijk, maar op het werk was het gisteren 32°. Pfffrt. Verdomde zomer ook.

    Wildewoud — Wildwood Dancing — is één van de boeken op mijn mentale lijst van te-lezen boeken. Ben gewoon een beetje te lui om hem ergens te bestellen of lenen, eigenlijk :o). Maar als je hem goed vond zal ik me misschien eens van mijn luie kont verheffen!

  • Pin It on Pinterest