Gebeurd

GeFnact

Er lagen hier al enige tijd enkele Fnac-bonnen rond te slingeren. Omdat ik zulke dingen wel een keertje durf te vergeten besloot ik er eindelijk een keertje iets mee te kopen. Misschien een strip of een boek of een paar dvd’s. Ik had tijdens het uitje in Brussel een paar keer een strip gezien die me heel erg aansprak namelijk Hugo&Iris: De oorlog van de familie Sambers. Ik hou wel van Yslaire zijn stijl, zo blijkt. Nu ik hier even aan het googlen ben, merk ik dat ik nog een andere strip van hem heb bewonderd in de Fnac namelijk De hemel boven Brussel. Maar goed, ik heb beide stripboeken laten staan, net zoals ik ook de Jaguar strips van Jan Bosschaert en Buitenaards van Lewis Trondheim (de meneer van Ovni) heb laten staan.

everythingisilluminated.jpgDit keer spraken de dvd’s mij net iets meer aan. Een tijdje geleden had ik Everything is Illuminated zien staan in de schappen bij de Fnac. Ik had nog nooit van die film gehoord tot ik er een trailer van had gezien op een andere dvd. Het was liefde op het eerste gezicht, waarschijnlijk omdat het een beetje weg had van Big Fish (die ik ook nog steeds niet op dvd heb, wegens niet gevonden in de Fnac vandaag). Dus besloot ik Everything is Illuminated mee te nemen.

Toen ik even verder keek zag ik een dvd staan die ik al een hele poos wil hebben: de BBC reeks Pride&Prejudice. Die reeks werd jaren geleden uitgezonden door Canvas, dat toen waarschijnlijk nog geen Canvas was. Ik was toen twaalf of dertien en ik was helemaal wild van die minireeks. Kleine Kathleen stormde toen naar de bib en besloot meteen alle boeken van Jane Austen te verslinden. Ik kan af en toe wel een keertje een fanatiekeling zijn. In het zesde middelbaar kregen we de opdracht een boek met een film te vergelijken. Toen ik mijn groepsgenoten vertelde dat Pride&Prejudice gewoon geweldig was, besloten ze mij te volgen in mijn keuze. Ik weet niet of ze zo zeer genoten hebben van het boek, maar ik heb het opnieuw verslonden. In die tijd was de filmversie met Keira Kneightly er natuurlijk nog niet (hoor mij hier met “in mijnen tijd” 😛 ) en dus heb ik weer vijf uren en een klets kunnen genieten van de minireeks. Plus: Colin Firth als Mr. Darcy is gewoon een van de best gecaste rollen ooit. Plus: Colin Firth als Mr. Darcy is gewoon… *kwijl*. Colin Firth is gewoon *kwijl*. Mr. Darcy is gewoon *kwijl*. Ik ga zelfs zo ver in mijn “Colin Firth is de enige echte Mr. Darcy” gedachte, dat ik nog nooit de filmversie met Keira Kneightly heb gezien. IK WEIGER! Er is maar één Mr. Darcy en dat is Colin Firth. Punt. Einde discussie. 😛

ladyhawke.jpgNa nog wat rondgedwaal stootte ik op Ladyhawke. Intussen moeten sommige mensen toch al weten dat ik een kleine jaren tachtig fantasy/sprookjesfilm fan ben. Ik heb al The Neverending Story, Legend en The Princess Bride. Dat waren de films die ik me al die tijd nog kon herinneren. Ladyhawke kon echt niet ontbreken. Eigenlijk zou ik Labyrinth ook een keertje moeten aanschaffen, maar ik meen mij vaag te herinneren dat ik daar al klein meisje serieuze nachtmerries over heb gehad. Ladyhawke daarentegen vond ik altijd een prachtige film. Nu ik er aan denk, ik zou eigenlijk ook een keertje serieus op zoek moeten gaan naar The Last Unicorn.

Ik heb ook nog even Princess Mononoke in mijn handen gehad. Die film is knap gemaakt en Hayao Miyazaki is gewoon ge-wel-dig, ook al kan ik zijn naam nooit onthouden, laat staan juist uitspreken. Maar 35€, Fnac-bonnen of geen Fnac-bonnen, is net iets te veel van het goede. Zelfs voor zo’n prachtige film. Tijdens mij uitje naar de Fnac heb ik verschillende keren zitten denken dat ik eigenlijk een lijstje zou maken met alle films die ik echt op dvd wil.

Voor diegene die nog op zoek zijn naar een (laat) verjaardagscadeau, meer dan genoeg tips in deze blogpost, me dunkt. 😉

You Might Also Like

 • Suiadan

  Everything is Illuminated is zeker niet slecht. Een tijdje geleden gehuurd in de videotheek, vooral omdat ik toen een boek van J. Safran Foer aan het lezen was. ‘t Heeft een speciale stijl, net zoals de boeken.

 • Suiadan

  Ohja, Matthew Macfadyen doet het trouwens ook meer dan behoorlijk als Mr. Darcy. (Dat nog even tussen haakjes.)

 • Flater

  Wie een DVD zoekt kijkt misschien best eens op Amazon. Zolang die daar nog verkrijgbaar is aan een deftige prijs, mag je de hoop koesteren om die DVD te verkrijgen.
  groetjes

 • Depechie

  Damn… die LadyHawke staat ook al een tijdje op mijn wishlist ! Moet nog eens dringend gaan shoppen 🙂

 • yab

  Ik vond die Pride and Prejudice-reeks van de BBC ook geweldig. De film met Keira ben ik nooit gaan zien, ik kan dat mens niet goed uitstaan. Voor mij zal Colin Firth trouwens altijd Mr Darcy blijven.

 • yab

  En o, the last unicorn, zo’n mooie film. Ik heb die als kind gezien en was er helemaal ondersteboven van.

 • Pin It on Pinterest