Gebeurd

Onnozelheid mag!

Hier bij ons thuis ben ik niet de enige die af en toe een beetje onnozel doet. Vooral in onnozele opmerkingen zijn we zeer goed getraind en overdrijven is ook een specialiteit hier ten huize Verbeelding. De mama heeft haar flipkip momenten, Broer spoort meer niet dan wel en de papa kan heel af en toe heel gek uit de hoek komen. Om maar enkele voorbeelden te geven:

Deze middag tijdens het eten.
Broer: Ja, en toen kwam ik dus rond half drie hier de oprit opgereden en daar zat een kikker. Echt waar! Of een pad. Kan ook zijn. Maar toch…
*Ik zie papa al naar mij kijken*
Papa: Mah! Allez, Kathleen! Dat was gewoon uwe Prince Charmant die hier op de oprit zat! En gij laat die niet binnen?!
Ik: *giechel* *snort* Ja, Broer, waarom heb je die niet binnen gelaten, potdekke?! *gespeeld kwaad*

Even later, nog steeds tijdens het middag eten.
Papa: Er is vanavond echt niets op teevee. Misschien maar een keertje een filmpje huren.
Ik: Ah, je moet Everything is Illuminated zien die ik gisteren heb gekocht.
Mama: Ja, dat was precies grappig. We hoorden u zo giechelen tot beneden.
Papa: Ah mah, nu begrijp ik waarom je toen zo aan ‘t lachen was: die kikker zat bij u op de kamer! Dat was het gewoon!
Ik: *giechel* *snort* Je hebt me helemaal door.

Mama haalt de was binnen. Kathleen neemt even pauze van haar genaai.
Mama: Heb je het niet warm?
Ik: Uhm…
*ik steek armen de lucht in*
Ik: Zie je zweetvlekken? He?
Mama: Mwah… Ze beginnen te komen.
Ik: Maar het zijn geen vijvers. Awel, dan heb ik het dus niet warm.
(ok, misschien is dat gewoon Kathleen-logica :P)

Ik ben waarschijnlijk de enige die begint te giechelen bij het lezen van die dialoogjes. Meh. Oeh en ja, ik heb intussen Everything is Illuminated bekeken. Mooie film. In het begin verschillende keren moeten lachen (“Many girls want to be carnal with me… because I’m such a premium dancer! ” :P), maar tegen het einde heb ik toch even een paar traantjes laten vloeien. Zo ontroerend.

You Might Also Like

  • Gwendolyn

    Hihi, die eerste twee conversatietjes zijn echt grappig! 😀

  • Mloesje

    haha leuke conversaties *giechel 😀

  • Pin It on Pinterest