Gebeurd

Nogmaals kortjes

sleutelhanger.jpgOmdat kortjes soms gewoon leuker zijn om te schrijven dan een volledige lap tekst.

 • Het is deze week de week der toevalligheden. Denk maar aan vriendin K. die plots gaat aanpappen met T. Heel de tijd heb ik zulke dingen voor. Zo stond ik bijvoorbeeld gisteren samen met vriendin N. in het Pakjeshuis in Leuven. Ik was haar aan het vertellen dat ik mezelf als afstudeercadeautje een Mr. P. sleutelhanger cadeau wilde doen, maar dat ik hem nog steeds niet had gevonden. N. kijkt een beetje verder en echt, nog geen minuut later houdt ze iets in haar handen en vraagt ze doodleuk: “Is dit wat je zocht?”. Dus ik heb EINDELIJK mijn Mr. P. sleutelhanger! Wiiiiiih! De mama vindt mij nu een sadist. Pffff… 😛
 • Vriendin N. had trouwens ook nog een cadeautje voor mijn verjaardag. Verjaren in de zomer heeft zo zijn voor- en nadelen. Een feestje moet je niet proberen te geven, want iedereen is op kamp/festival/vakantie/god weet waar, maar zelfs een week na je verjaardag blijf je nog steeds cadeautjes krijgen. N. had een koffertje gevuld met allerlei spulletjes: een leuke ketting, PiM’s (hoe kan het ook anders?), een boek van Anne Provoost, 1000€ (namaak vanuit de Technopolis, ik had haar verteld dat ik terug naar IJsland wil gaan, maar dat mijn bankrekening me dat momenteel niet toelaat, vandaar dit cadeautje), sterrenkoekjes (wiiih! Echt grappig wat sommige mensen onthouden, op onze school staat er een Danone automaat en daar zitten van die sterrenkoekjes van Prince in. Iedere keer als ik een klein hongertje had, een dipje of gewoon zin in chocolade, dan at ik sterrenkoekjes op school), frutella’s en een of ander verdachte crème. Drie dagen na elkaar zo’n fantastische cadeautjes krijgen, het is té fijn voor woorden.
 • Toevallig een vriendin uit het middelbaar en haar vriend tegengekomen op de bus. Al die toevalligheden. Ik kom haar regelmatig eens tegen op de bus, voor de rest hebben we geen contact met elkaar. Toch, die keren dat we elkaar op de bus zien, hebben we altijd gezellige babbels. Deze keer zat haar vriend er bij en voor ik het wist waren we in Heverlee en moesten ze van de bus. Ik had nog wel wat langer willen verder praten.
 • Gisteren begonnen aan mijn eerste kledingstuk. Het patroon is overgetekend en uitgeknipt. Vandaag ga ik me toeleggen op het uitknippen van de stukken uit de stof en het omzomen (of hoe je dat ook mag noemen). Ik hou jullie op de hoogte of jullie het nu willen of niet. 😀
 • Ik hou van mijn nieuwe kleedje.
 • Om de dag af te sluiten heb ik een vergelijkende studie gedaan tussen de film van Pride & Prejudice en de reeks. Ja, ik heb de film bekeken, ja. Op zich is het niet slecht gedaan als je erover nadenkt dat ze slecht twee uur hadden en de reeks heeft er bijna zes. Ze hebben de juiste scènes uit het boek gepikt, alhoewel hier en daar te weinig informatie werd gegeven. Sommige onderlinge relaties worden daardoor niet echt duidelijk. Zo is de zus van Mr. Bingley eigenlijk helemaal wild van Mr. Darcy, daarmee dat ze zo’n bitch is tegen Elizabeth. In de film zie je wel dat Caroline Bingley een beetje gemeen doet tegen Elizabeth, maar je weet niet waarom. Mr. Bennett vind ik trouwens ook maar zo-zo. Ik moet er aan toevoegen dat ik Mr. Bennet “nen toffe” vind, in de mate dat je een personage uit een boek leuk kan vinden natuurlijk. In de film komt hij niet zo droog over. Last but not least: Mr. Darcy. Colin Firth blijft de enige echte Mr. Darcy. Matthew Macfayden is ok, maar soms lijkt het alsof hij trots verwart met verveling. Ik weet het, ik ben een moeilijke. 😛

You Might Also Like

 • yab

  Je bent geen moeilijke, je weet gewoon wat je wil. 😉 IJsland zou ik trouwens ook dolgraag bezoeken. Maar misschien is het aangeraden een beetje van de taal te kennen?

 • Sunny Sixkiller

  jij moet je master behalen in Pride & Prejudice!
  Gratz met uw Mr. P sleutelhanger!
  het enige dat minder leuk is dan in de zomer verjaren is verjaren aan het begin van het academiejaar, iedereen vergeet mn verjaardag…. *treur*

 • vleervlinder

  foto van patroon en kleedje!

 • Mirthe

  Ik vond de film slecht. Echt slecht.
  De serie is en blijft the best!

 • Peter Dedecker

  Ah, daar bestaat ook een serie van of wat? 😀

  Ik kende enkel de film, die ik verre van slecht vond en zelfs vree chique gedaan.

 • Matthias

  Mja, Keira Knightley, daar zeggen we geen neen tegen.

 • salade

  waarschijnlijk ook duur, niet, die sleutelhanger??

 • Pin It on Pinterest