Gebeurd

Derde thuis

Zo, terug in Amsterdam. Het lijkt wel alsof ik hier nooit ben weggeweest. Het is hier een beetje mijn derde thuis aan het worden. Mjin eerste thuis is Belgie en mijn tweede is natuurlijk IJsland. Soit. Er lopen nog steeds te veel toeristen rond, meer dan de vorige keer zelfs. Op de Dam is het momenteel niet te doen. De locals vloeken nog steeds uitgebreid op andere fietsers, vooral dan op toeristen op de fiets. Mijn agressieve fietsbelduim werkt nog perfect.

 

En Amsterdam blijft een fantastische stad. Ik blijf er bij dat het meer weg heeft van een groot dorp. Gisteren bijvoorbeeld waren E. en ik even een koekje gaan kopen en toen we terug de straat inliepen waar onze werkplek is, zagen we net een melkboer bezig met een levering. Op datzelfde moment kwam een man op een fiets voorbij. “Dag melkboer,” hoorde ik hem zeggen waarop de melkboer hem begroette met “Dag visman,”. Visman? Vooraan in het bakje van de fiets lag inderdaad vis. Het deed me helemaal denken aan die openingsscène van Belle en het Beest. Daar gaat de bakker met z’n brood als altijd, hij raakt het kwijt al is het oud… Bonjour, bonjour. Ok, ik heb die film vorige week nog een keertje bekeken. Waarschijnlijk verklaart dat het een en het ander. 😛

 

We waren iets verder in de straat van onze werkplek. In die straat zijn enkele steegjes en in die steegjes staan regelmatig nogal gure personages. Op dat moment stond er een man met een rode jas aan het begin van een steegje. Hij was precies aan het wachten op iemand. Waarschijnlijk een dealer. E. en ik waren twee meter verder toen we plots een fiets hard tegen de grond hoorde gaan. “Politie!” hoorde ik iemand roepen. “Doe je mond open!”. Ik draaide me om en zag dat de man met de rode jas op de grond lag. Bovenop hem zaten drie struise kerels. Aan hun handelingen te zien hadden ze ervaring met zomaar mensen te bespringen vanaf de fiets. Politie in burger. Jawel.

 

Voor de rest is hier alles dik in orde. Alleen de qwerty toetsenborden steken me een beetje tegen. Aaaargh… qwerty. De a en de q, die wissel ik al niet meer. De z en de w wissel ik nog regelmatig. En de m is een ramp. Een ra;p schreef ik. Mwah.

You Might Also Like

 • Mloesje

  Leuk dat je weer in Amsterdam bent! En wtf hebben ze melk- en visboeren in Amsterdam, dan komt het inderdaad over als een groot dorp, hihi

 • Sunny Sixkiller

  jij beschouwt een heel land als je thuis? dat kan ik ni zeggen 🙂
  In België zou ik me niet overal thuisvoelen, Leuven ja, maar Brussel niet, Gent dan weer wel. In het buitenland is dat makkelijker te zeggen omdat je de kleine verschillen nog ni doorhebt. Schotland beschouw ik als mn 2e thuis, hoewel ik slechts een klein deeltje heb gezien

 • Lime

  Uiteraard waren er meer toeristen dan de vorige keer. Ik was er *grijns*

  Ik geef je gelijk, Kleintje, Amsterdam is fantastisch en net een groot dorp. Ik heb ki-lo-me-ters gewandeld de voorbije drie dagen, heb zowat alles gezien denk ik. Ben er weg van. Hoe lang bleef je deze keer ook al weer? Waar woon jij juist? In’t centrum of een beetje buiten ‘t stad? En mag ik je komen opzoeken? *kijkt zéér sympathiek en vriendelijk* 😉

  Geniet ervan meisje!

 • Pin It on Pinterest