Gebeurd

Handige Hariette

“En wat als er iets gebeurt? Wie ga je dan contacteren?” vroeg de bezorgde mama zondag nog. Ik weet nog dat ik antwoordde dat er niets zou gebeuren. Wat kon er gebeuren? Het is niet dat ik een wild feestje zou gaan organiseren in het huisje waar ik tijdelijk zou wonen. No way José. Natuurlijk was ik helemaal vergeten dat de mama haar vrouwelijke intuitie bijzonder goed werkt. Daar moest ik aan denken toen gisterenavond plots de elektriciteit uitviel. Laps.

Ik had net gedaan met koken toen de oven de geest gaf. Het licht in de koelkast was uit en de lichten in de woonkamer kreeg ik niet meer aan de praat. De televisie daarentegen speelde gewoon verder. Eh? Op de bovenverdieping leek alles nog normaal te werken. Ik besloot eerst mijn eten op te eten nu dat nog warm was. Terwijl ik aan het eten was bedacht ik alle ruimtes waar de zekeringkast zou kunnen staan. Ik gokte op het kleine berghokje naast de trap. En jawel, tussen de duizend en een tassen en de springbal vond ik de zekeringkast. Nu heb ik nog nooit oog in oog gestaan met een zekeringkast. Nee, wacht, ik lieg. Ik heb de zekeringkast in onze garage al vaker gezien, maar niet van dichtbij. Soit, gelukkig kan ik bijzonder goed overweg met knopjes en technische dingetjes. Soms denk ik dat ik een mannelijk brein heb. Of ik ben gewoon een zeer handige Hariette, dat is ook een optie. Mwah. Knopje ingeduwd en alles werkte weer. Hoera!

Mag ik nu heel luid “girl power” roepen? 😉

You Might Also Like

 • Ráchie

  Girl Power!

 • yab

  Tuurlijk datte!

 • Sunny Sixkiller

  je hebt inderdaad een mannelijk brein: eerst nog rustig verder je eten opeten :D!!!!

 • Matthias

  Duidelijk: girl power all the way!

 • Eline

  YOU ROCK! En dat je dan ook eerst gewoon lekker door gaat eten, ik zou al helemaal in paniek zijn 😉

 • dieu

  Dat mag. Voor één keer. Omdat jij het bent.

 • Pin It on Pinterest