Gebeurd

Eindwerk

De afgelopen drie jaren heb ik iedere dag de trein en de bus genomen van en naar school. Dat betekent dus eerst van het kleine dorpje waar ik woon met de bus naar Leuven en dan in Leuven op de trein naar Mechelen stappen. Tijdens die drie jaren heb ik heel wat fijne en ook minder fijne ontmoetingen gehad met mensen op het openbaar vervoer. De meeste daarvan waren hier wel te lezen in mijn blogje. Het was ook tijdens een busritje van school naar huis dat ik het idee kreeg voor mijn eindwerk. Ik wilde een ontmoetingsplek creeeren voor mensen die het openbaar vervoer nemen. Dat idee werd in een crossmediaal kleedje gegoten en een paar maanden later was er “Onderweg”. Dingen als bluecasting en allerlei high tech dingetjes komen aan bod (die niet allemaal kloppen, ik weet het, maar het is de gedachte er achter die telt), maar ook traditionele dingen zoals een bank krijgen een plaatsje binnen dit project.

DOWNLOAD EINDWERK (1.86MB)

Uiteindelijk een mooie 17 op 20 gekregen voor dit. Dit is dan ook wat ik graag doe: dingen bedenken. Ik weet dat ik af en toe gevloekt heb op het eindwerk, maar dat was vooral omdat ik niet goed wist wat ik net moest doen. Dat kan je wel eens voor hebben als je een nieuwe opleiding volgt. Maar aan het eindwerk zelf werken was zeer fijn. 🙂

You Might Also Like

 • Ráchie

  pppfff… wat een stuk, niet voor niks eindwerk. Lees het een andere keer wel door. Wel tof idee trouwens!

 • Rikea

  Wat een ongelooflijk cool en doordacht idee! Grafisch ook heel sterk en sober. Ben al helemaal verkocht 😉

 • Lime

  Schitterend Kathleen! Je zou dit verder moeten uitwerken. Ik denk dat je een gat in de markt gevonden hebt!

 • Bram

  Het lijkt op het eerste zicht heel boeiend. Maar ik ben net terug van Leuven en zowat in slaap te vallen, dus de rest zal ik morgen lezen ;). Voorlopig moet ik het echter eens zijn met Lime, je zou het idee verder in praktijk moeten omzetten :).

  Misschien zou ik dan mijn mening over het openbaar vervoer terug willen herzien. De laatste tijd al zo veel bussen en treinen gehad die niet kwamen opdagen/afgeschaft werden/20 minuten te laat waren etc dat mijn mening eerder negatief geworden is :(.

 • Roel

  Mooi document, ziet er strak uit, gaaf idee ook.. In Nederland is er een slap aftreksel van jou ideeën, http://www.ovontmoetingen.nl/ .

  De site ziet er geweldig uit, compleet met filmpje.. Leuk idee, nu nog een paar gekken vinden om ‘m in het echt op te nemen. Zou leuk op youtube staan:)

 • anendel

  Goed uitgewerkt eindwerk, het resultaat is helemaal verdiend. Als dagdagelijkse creative pendelaar heb ik vorig jaar een gelijkaardig idee gehad, weliswaar met andere invalshoek. Dit voorstel van jou zou ik heel graag verder uitgewerkt zien. Treinreizen is soms eenzaam; met iemand om mee te babbelen, gaat de tijd veel sneller en neem je er die vertragingen er misschien met plezier bij 🙂

 • Mirthe

  Vewwy nice! 😀

 • Pin It on Pinterest