Gebeurd

Haute Cuisine

Ik ben nooit echt een heldin geweest in de keuken, maar ik ben een sterke aanhanger van de gedachte: “al doende leert men”. Nu ik min of meer alleen woon en dus een keuken (met oven die werkt, jawel!) voor mezelf heb, experimenteer ik er op los. Ik ben diegene die mijn probeersels moet opeten dus het kan geen kwaad. Tenzij ik opeens een voedselvergiftiging oploop natuurlijk… Dat zou net iets minder prettig zijn.

Sinds ik terug in Amsterdam woon probeer ik tijdens het weekend of maandag in de loop van de dag een weekmenu op te stellen. Maandag na het werk trek ik dan naar de supermarkt en sla ik al mijn benodigdheden in. Dat lijkt tot nu toe bijzonder goed te werken. Alhoewel… Vandaag stond er kip tandoori op het menu, maar het is een pizzabrood geworden. Ja, ik heb nog een keertje de dochter van mijn vader gespeeld. De papa die experimenteert graag in de keuken en ik blijkbaar ook. Ik had ergens een receptje gevonden voor pizzabrood (het heette anders) en ik besloot tijdens het winkelen, het even te proberen. Het heeft gesmaakt, maar er moeten nog wat veranderingen gebeuren. De kaas die ik nu gebruikt heb was niet geschikt en er was net iets te veel tomatensaus aanwezig. Soit. Volgende keer beter.

You Might Also Like

  • d

    baguette met suikervrije pizzasaus met geitekaas in de oven.

  • Pin It on Pinterest