Gebeurd

Ontroerend

Ik denk dat ik steeds meer begin te houden van one-on-one theater. Eigenlijk heb ik geen idee hoe ze dat in het wereldje zelf noemen (ik zal eens moeten polsen), maar het is dus theater waarbij je niet braafjes op je stoel zit en toekijkt. Doe-theater. Hihi. Zoals de naakte man die de massage gaf en de doodskist. Gisteren en de komende twee dagen staat Ontroerend Goed met hun voorstelling Smile off your face in de Brakke Grond in Amsterdam. Die voorstelling valt onder de categorie one-on-one theater.

Mijn verwachtingen voor die voorstelling lagen redelijk hoog. Ontroerend Goed heeft vorige week twee nogal prestigieuze prijzen in de wacht gesleept op het Fringe Festival in Edinburgh. Aan het begin van de voorstelling wordt je in een rolstoel gezet, geblinddoekt en vervolgens worden je handen ook nog eens vastgebonden. Daarna begin je aan een fantastische reis. Klanken, geuren, smaken,… Een rollercoaster van emoties. Ik ga er niet te veel over verklappen, want eigenlijk vind ik dat iedereen die voorstelling zelf moet meemaken. Maar oeh! Stoppelbaard! En oeh! Chocolade! En oeh! Turquoise! En was dat Morcheeba? Ok, misschien is het gewoon een leuke voorstelling voor mij omdat er zoveel dingen inzitten die ik over het algemeen leuk vind.

E. was voor me naar binnen gegaan en stond me dus op te wachten toen ik terug uit de zaal kwam. Ze had een blos op haar wangen en ik voelde dat die bij mij ook aanwezig was. Ik was buitengekomen met een onbeschrijfelijk gelukzalig gevoel. “Een beetje zoals verliefd zijn,” zei E. even later en ik kan haar daarin alleen maar gelijk geven. En als een theatervoorstelling zoveel bij je teweeg kan bregen, dan vind ik dat echt ongelofelijk. Meestal hou ik niet zo’n sterk gevoel over aan een voorstelling waarbij je op een stoeltje zit in een zaal.

DUS… Amsterdammelingen… Amsterdammenaars… Dagjesmensen… Maakt niet uit… Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Nes, Amsterdam, van 15h00 tot 22h30, Ontroerend Goed, Smile off your face. Om de 5 minuten laten ze iemand binnen en de voorstelling zelf duurt een half uurtje, maar het lijkt alsof je maar tien minuten binnen bent. En ja, om dit allemaal te schrijven ben ik een half uur eerder dan voorzien opgestaan. Zo mooi vond ik die voorstelling. Als ik slaap opgeef voor iets dan wil dat zeggen dat het wel heel goed is in mijn ogen. 😉

You Might Also Like

  • Indira

    Het lijkt me wel heel leuk maar… Kom nooit in Amsterdam 😮

  • Indira

    Het lijkt me wel heel leuk maar… Ik kom nooit in Amsterdam 😮

  • Pin It on Pinterest