Gebeurd

Toeval

Het was dit weekend het weekend van de toevallige ontmoetingen. Het begon allemaal vrijdagavond op de trein van Amsterdam naar Mechelen. In Antwerpen Centraal liep er plots een jongeman die ik herkende door het gangpad. Mijn hersenen moesten even een flinke inspanning leveren, maar zijn naam schoot me dan toch weer te binnen. Hij heeft samen met mijn journalistiek gestudeerd, dus hebben wij tussen Antwerpen en Mechelen gezellig wat bijgepraat. Zeer toevallig.

Vrijdagavond kreeg ik een sms’je van vriendin K.. Of ik zin had om een spel te spelen die avond. Mijn relatie met mijn gsm is nog steeds niet goed, dus las ik dat sms’je pas zaterdagochtend. Jammer, want ik had wel graag even Kolonisten van Catan of zo gespeeld en nog wat bijgepraat met vriendin K.. Zaterdagmiddag was ik dan even naar Leuven geweest en toen ik rond half vijf stond te wachten aan de bushalte, zag ik haar plots samen met een vriend van haar. Ha! Dus heb ik uiteindelijk toch even de kans gekregen met haar te praten, hetzij niet uitgebreid en ook niet heel erg lang, maar het was fijn haar even te zien.

Deze middag liep ik net naar het spoor met mijn ticket trots in mijn hand, toen ik plots een figuur herkende op het perron. Het was niemand minder dan L., die ook journalistiek had gestudeerd. Zij had een trein om vijf na half, ik om twintig voor en het was nog maar tien na, dus hebben we gezellig wat gebabbeld op een bankje in de zon. Zalig.

You Might Also Like

  • Flater

    Gsm’s: ik heb dat ook. Daarom waarschijnlijk dat ik zo weinig sms’en krijg. Ik merk dat altijd (te) laat.

  • yab

    Toevallige ontmoetingen zijn vaak de leukste.

  • Pin It on Pinterest