Gebeurd

Eigen stekje

Nu dat ik die ene job heb (ok, ik moet nog tekenen, details, details,…), begin ik ook na te denken over alleen te gaan wonen. Ik heb nu een maand helemaal alleen gewoond en dat is me verbazend goed bevallen. Mijn ouders hebben wel al laten vallen dat ik nog steeds welkom ben. Ik zou nog een paar maanden bij hen kunnen wonen en dan alleen gaan wonen. Dat is zeer lief, maar toch zou ik liever ergens alleen gaan wonen. De vraag is dan natuurlijk waar? Halle? Brussel? Mechelen? Of toch maar in Leuven blijven plakken? Een studio? Een appartementje? Hoe in godsnaam vind je een leuke plek? Wat is een goede prijs voor een leuke plek?

Intussen ben ik ook beginnen nadenken over wat ik eigenlijk wil. Ik wil een keukentje. Het hoeft geen gigantische keuken te zijn, maar ik wil wel kunnen koken. Mijn chaotische zelve kennende heb ik dus genoeg ruimte nodig in de keuken. Voor de rest hoeft het niet groot te zijn, ik ben zelf maar een klein meisje en ik neem niet zo heel veel plaats in. 😛 Nee, maar ik ben alleen, dus op zich heb ik niet veel plaats nodig. Ik leef momenteel op 14m² en ik hou van iedere vierkante meter van mijn kamertje. Plus hoe kleiner, hoe minder rommel er in kan. Haha. De mama zal dat graag lezen vermoed ik. Genoeg licht is ook zeer belangrijk, vooral omdat ik zoveel gekke hobby’s heb waarbij je genoeg moet kunnen zien: tekenen, naaien,… En licht is gewoon leuk. Het moet dicht bij een station liggen of een bushalte. Ik moet er mijn fiets kwijt kunnen. Heel belangrijk. Als er een winkel binnen loopafstand ligt is dat ook altijd meegenomen. En ik wil vrienden kunnen ontvangen. Laat ons zeggen dat er minstens drie of vier andere mensen in moeten kunnen.

You Might Also Like

 • Matthias

  Aha! Welja, ik woon ook alleen. In een studio van een goeie 40 m² in hartje Antwerpen. Qua vinden van een goeie stek ging vrij gemakkelijk. Als je dit moet laten schieten: geen absolute ramp, er zijn nog stekjes op de markt.

  Wel goed rondkijken tijdens een bezoekje aan een potentiële stek! Hoe zit het met vochtplekken, licht, temperatuur, ligging, bemeubeld of niet, sanitair, gas of niet, hoe oud is de boiler of bulex, hoe dik zijn de muren, wie zijn de buren, etc. Vraag je potentiële huisbaas maar goed uit! Je wil immers niet in iets terecht komen wat op het eerste zicht mooi is, en dan toch serieuze mankementen heeft! En dan het contract: soms zit water al in de huurprijs, let vooral op voor extra ‘onderhoudskosten’ naast de huurprijs. Kan gemakkelijk 100 euro per maand zijn.

  Tips, jaja, tips!

  O ja, en dan nog meubeltjes aanschaffen en zo. 🙂 Da’s de fun part! Met ganse karrevrachten uit Ikea of zo terug keren. En dan nog kabel en internetaansluiting 🙂

  Al bij al heeft mijn verhuis twee jaar geleden nu, toch een kleine twee maand geduurd: van beslissing om alleen te gaan wonen tot dat ik wat gesettled was 🙂 Dikke fun!

 • stijn

  Alleen wonen kost veel geld, het hangt natuurlijk ook allemaal af van je huurprijs, maar toch. Heb je een goede vriend/in waar je denkt mee te kunnen samenwonen valt het zeker te overwegen. Met twee kan je vaak veel mooier en groter wonen. Maar dan heb je iemand anders om rekening mee te houden.

  Als je via immoweb kijkt, beperk je dan niet tot de advertenties met afbeeldingen. Ik heb toen mijn appartement in Antwerpen gevonden uitsluitend op basis van de omschrijving – natuurlijk moet je hier net iets meer geluk in hebben.

  Blijf je thuis wonen kan je keihard sparen.

 • Twinkeltje

  Het fijnste is waarschijnlijk – beeld ik me dan in, want ik heb het zelf nog niet mogen ondervinden, damned vijf jaar lange studies! – om op je gemakje al te beginnen met wat rondkijken hier en daar terwijl je nog eventjes tijd hebt voor je ècht iets moet vinden. Beetje een idee krijgen van wat er op de markt is, aan welke prijs,… Leuven is jammergenoeg vrij duur, maar idd, samenwonen met een goeie vriend(in) valt dan wel te overwegen!
  Damn, eigenlijk ben ik stiekem een beetje jaloers. Ik begin stilletjesaan alweer wat last te krijgen van het op-eigen-benen-syndroom. Oftewel het een-eigen-keukentje-en-badkamer-en-aparte-slaapkamer-en-living syndroom. Achja, nog een jaartje op kot zal ik wel overleven. De kleine periode daarna waarin ik noodgedwongen even thuis zal wonen daarentegen…Help!

 • Lime

  Samen een huis huren met enkele vrienden en vriendinnen is idd heel erg aangenaam, hoor ik van vrienden van me die dat doen.
  Ik zit terug op kot, met 7 andere mensen, en ik vind het fantastisch 🙂 Een studio spreekt me minder aan omdat je dan echt alléén zit, op kot heb je nog wat gezelschap. Wel op letten of de keuken groot genoeg is, wie de anderen op je kot zijn en dergelijke, want als dat tegenvalt zit je wel met de gebakken peren natuurlijk…

  En een dikke proficiat wat die job betreft!!!

 • d

  ik houseshare(nu nog met 2 plus een Erasmus) en ga dat nog paar jaar doen(weliswaar elders).

  zo heb je een ruimer appartement/huis en de kosten gaan door 2.
  huur, kosten, water, gas, elec, verzekering, internet, tv, wcpapier, wasmiddel, melk ,…
  en de aankopen zijn handiger: tv, wasmachine, zetels en meubelen, bestek,
  1 auto nodig, hulp bij verhuis, afwas, kuis,
  en het is gewoon leuker om te zien dat iemand bezig is geweest in de keuken en iemand savonds tv kijkt.

  op 40m² zou ik dus niet overleven btw
  Antwerpen: studio 300-350 (dus bed in living)
  App 400-500 (2 slaapkamers is 500)
  huis 700..

 • Contessa

  Uit onze eigen appartement, en later huis-zoektocht, heb ik vooral geleerd, niet al te veel hoop te zetten op iets dat er op papier en zelfs in’t echt goed uitziet. Want het kan zo snel al verhuurd zijn, dat je zelfs geen kans maakt, ook al was je zelf de perfecte kandidaat.
  Het goede nieuws is, dat er een mega-aanbod van huurdingen is, dus dat je, als je op het juiste moment op de juiste plaats bent, zeker iets vind! Dus kijk rustig uit en je vind zéker een perfecte stek!

 • Contessa

  Uit onze eigen appartement, en later huis-zoektocht, heb ik vooral geleerd, niet al te veel hoop te zetten op iets dat er op papier en zelfs in’t echt goed uitziet. Want het kan zo snel al verhuurd zijn, dat je zelfs geen kans maakt, ook al was je zelf de perfecte kandidaat.
  Het goede nieuws is, dat er een mega-aanbod van huurdingen is, dus dat je, als je op het juiste moment op de juiste plaats bent, zeker iets vind! Dus kijk rustig uit en je vindt zéker een perfecte stek!

 • Matthias

  Mja, delen met een vriend(in) is best wel ideaal. Ik zit alleen in mijn studiootje en soms is dat écht wel om zielig en eenzaam van te zijn.

 • Peter Dedecker

  What about Gent? The place to be!

  En anders kan je misschien nog bij Matthias (netsensei) gaan wonen, hij zit alleen en ziet delen met een vriendin als ideaal 🙂

 • Matthias

  Tssss… 😉

 • Pin It on Pinterest