Gebeurd

Belgenland

“En? Hoe bevalt België je?” vroeg mijn moeder me daarnet. Tot nu toe bevalt het me heel goed. Ik ben nog maar een dag en een half terug, dus eigenlijk kan er nog niet veel misgaan. Ik heb gisteren een Halloweenfeestje gehad (hmm… pannenkoeken!). Het is altijd fijn om vriendjes en vriendinnetjes terug te zien. Jammer genoeg moest ik vroeg mijn bedje in. Ik had een zware dag achter de rug (inpakken, shoppen, verhuizen, uitpakken) en vrijdag zou mijn eerste dag op mijn nieuwe werk worden. Ieks!

De eerste werkdag was eigenlijk meer een korte introductiedag. Een beetje informatie gekregen rond de komende projecten, een rondleiding gekregen in de wondere wereld van Apple en wat gekeuveld met collega A. en collega J. Meer collega’s zijn er ook niet. Handig. Ik heb er een goed gevoel bij. Het gaat hard werken worden en de eerste maanden zal het allemaal nog even wennen worden, maar alles zal wel op zijn pootjes terecht komen. Daar ben ik zeker van.

Rond kwart na drie was ik terug in Leuven. Snel afgesproken met vriendin K. om naar de tentoonstelling van Hanco Kolk te gaan. Hele kleine, maar ontzettend mooie tentoonstelling van een man die kan toveren met een paar lijnen. Het genie achter de tekeningen liep daar zelf een groep mensen te gidsen. Echt, ik ben fan van die man en vooral dan van zijn stijl. Na ons bezoekje aan de tentoonstelling hebben we ons bij F. gevoegd die aan het shoppen was. Hij moest nog langs een parfumzaak voor cadeaubonnen om op tijd en stond uit te delen. Aangezien ik niet zo zot ben op allemaal geurtjes samen (lucht! lucht! ik kan niet ademen! *hijg* *sterf*) besloot ik snel buiten te gaan staan, samen met vriendin K.  Enkele tellen later zag ik een ex-klasgenoot/treinmaatje aan de overkant van de straat. Verbaasd riep ik zijn naam, waarop hij verplicht was even een babbeltje te komen slaan. Ik zweer het je, Leuven is niet meer veilig nu ik terug ben. In ieder geval ben ik nu weer op de hoogte van het reilen en het zeilen op mijn oude schooltje daarginds in het verre Mechelen. 😛

You Might Also Like

 • Philip

  Inderdaad, Leuven is niet meer veilig. Enne, het was helemaal geen verplichting om een babbeltje te komen slaan hoor. Als ik ‘een missie heb’, kan ik redelijk gefocust zijn. Een eigen wereldje zeg maar, waar ik maar moeilijk uit te brengen ben. Tenzij dan door gillende monstertjes aan de overkant van de straat…

 • Mirthe

  Ik hoop dat het je gaat bevallen op die nieuwe werkplek. En ik ben natuurlijk enorm benieuwd naar al je avonturen 😉

 • Sunny Sixkiller

  Welkom terug!

 • yab

  Wel, dan hoop ik je binnenkort eens in Leuven tegen het lijf te lopen.

 • Karel

  Welkom terug in België. 🙂

 • Pin It on Pinterest