Gebeurd

Luxeprobleem

Toetsenborden zijn de laatste tijd mijn ergste vijanden. Eerst was er de strijd tussen azerty en qwerty in Nederland. Op mijn werk gebruikte ik een qwerty toetsenbord, thuis een azerty met alle hilarische gevolgen van dien. “Ik zit nu in q,sterdq,” op msn zeggen om maar een voorbeeld te geven. Het probleem is dat als ik nu op mijn nieuwe werk kom, ik nog steeds die klik maak en zogezegd op een qwerty werk, maar eigenlijk werk ik gewoon op een azerty, waardoor ik mijn a’s als q’s type. Het irriteert mij mateloos.

Nu is er daar nog een extra probleempje bijgekomen. Op mijn nieuwe werk gebruik ik een Apple computer en na twee dagen ben ik al helemaal wild van dat ding. F9, F10 en F11 zijn gewoon subliem. Daarnaast gebruik ik ook heel de tijd toetsenbord combinaties met de appeltjestoets (ik vermoed dat die toets een naam heeft, maar na twee dagen ken ik die echt nog niet). Eens thuis werk ik weer op een pc. Op een gewoon toetsenbord staat de alt toets daar waar de appeltjestoets staat. Gevolg, als ik wil ctrl+c’en dan duw ik alt+c en dan blijf ik duwen en merk ik dat er niets gebeurt. Niks. Helemaal niks. Een halve minuut later besef ik dan wat ik aan het doen ben. Zucht.

Ik weet dat ik snel dingen leer en meestal heeft dat zo zijn voordelen, maar heel af en toe irriteert het me toch mateloos. En ja, ik ben me er volledig van bewust dat dit een luxeprobleem is. 😛

You Might Also Like

 • Philip

  Dat is de command-toets 😉 Op de nieuwste toetsenborden is het appeltje trouwens niet meer te vinden (spijtige zaak). En de exposé-functies zijn nog cooler als je ze programmeert op je mighty mouse…

 • Zij

  Philip to the rescue 😛

 • Kimmi

  Baha, ik ken het probleem 😀 Thuis de imac en op het werk een pc. Als ik iets wil kopiëren op het werk zit ik altijd op verkeerde knoppen te rammen ipv Ctrl C. En ook heel de tijd F11 ipv vlaggetje D enzo.
  Maar het lost zich vanzelf op, men toekomstige werkplaats werkt met mac 😉

 • Lime

  Leve F9, F10 en F11!!! Ik ben ook weg van die toetsen op mijn appeltje 🙂

 • Koen Van der Auwera

  Yep yep, het zelfde probleem hier. Van 9 tot 5 windows, alle andere uren osx. Het gaat wel wennen na een tijdje, zo op de verkeerde toetsen liggen rammen 🙂

 • Mirthe

  Ik noem dat gewoon ‘het appeltje’ 🙂

 • Greet

  Ken dat, met die appeltjestoets en Alt. Ik heb er ook aan moeten wennen, maar na een eindje maakte ik ook automatisch de klik als ik op een Mac of pc zit. Waar ik wel soms nog fouten in maak is het apestaartje. Ik ben zodanig gewend dat het apestaartje onder Esc zit op een Mac-toetsenbor dat ik vergeet dat het iets moeilijker te bereiken is op een pc.

 • Pin It on Pinterest