Gebeurd

Overstap

Deze week probeer ik een beetje uit te zoeken wat de beste manier is om vanaf dit boerendorp in Halle te geraken. Er zijn een paar opties die ik al heb uitgeprobeerd. De eerste is ontiegelijk vroeg opstaan, om dan de bus van zeven uur te nemen, om dan een half uur op het station te moeten wachten op de boemeltrein richting Halle. De tweede optie is om iets voor zeven opstaan, de fiets opspringen, zes kilometer door het heuvelachtige Vlaams Brabant fietsen naar het station om vervolgens uitgeteld op de boemeltrein richting Halle te springen. Een fijn optie, maar niet altijd een even goede combinatie met het herfstweer. De derde optie heb ik deze ochtend uitgetest: opstaan om zeven uur, de bus van half acht opspringen, mij doodergeren aan al die pubers op de bus, vervolgens te laat aankomen op het station, de eerste de beste trein richting Brussel opspringen, afstappen in Brussel Zuid om daar helemaal te paniekeren omdat het daar zo fokking gigantisch groot is en dan uiteindelijk toch op de boemeltrein te kunnen springen die ik anders neem.

Tot nu toe is optie twee mijn favoriet, want dat overstappen in Brussel Zuid heeft me getraumatiseerd. Djeeses. Dat is gewoon… eng. In plaats van een gewoon station dat opgebouwd is uit een tunnel met daaraan trappen of iets dergelijks naar de sporen is dat een hall. EEN HALL. En niet gewoon een hall… Oh nee, dat zou te eenvoudig zijn. Het is een hall met minstens vier gangen aan. Er kunnen er meer zijn, maar ik heb er vier gezien. Of misschien ben ik per ongeluk vier keer in een dezelfde gang terecht gekomen? En er zijn meer dan twintig sporen. En die borden… Dat zijn niet gewoon twee televisieschermpjes naast elkaar, oh nee, meneer. Dat zijn gewoonweg… gigantische dingen. Man, man. Brussel Zuid heeft zwaar indruk gemaakt op mij. Ik denk dat ik er misschien zelfs vannacht nachtmerries over ga hebben.

Er zijn nog twee opties die ik wil uittesten: carpoolen (Iemand? Eénmaal? Andermaal?) en tien minuten fietsen, mijn fiets ergens neerzetten en dan op een andere bus stappen. Dan is er ook nog optie vijf: zo snel mogelijk verhuizen naar iets zo dicht mogelijk bij het station, maar dat zit er momenteel nog niet in.

You Might Also Like

 • Sara

  Je rijbewijs halen en een bedrijfswagen(tje) vragen?

 • Anne

  Je had toch zicht op een studiootje ?

  Ofwel verhuizen naar de buurt van Halle zodat je dan maar 6 km van je werk woont…
  ook geen slechte optie…

 • Valentijn

  Brussel Zuid is nu toch het stoerste station van heel België?

 • Erlend

  Kathleen in Halle ofwa? 🙂 Ik woon vlakbij het station van Halle … moeha

 • Karel

  Ik ga geen extra mogelijkheden opperen, zie waar je dan uitkomt …

 • Sunny Sixkiller

  ja brussel zuid is voor professionele pendelaars, dat is nog een klasse te hoog voor ons kathween

 • Bram

  Mag ik vragen in welk boerendorpje je woont?

 • Pin It on Pinterest