Gebeurd

ShoppingSpree

Ik was niet van plan me in de hele soldengekte te werpen. Laat mij maar rustig tijdens het jaar mijn kleren kopen zodat ik ze rustig kan passen zonder dat ik een halve dag moet aanschuiven. Dan maakt het niet uit of 50% meer betaal aan kledingstukken. Moest het niet aan mijn Spaanse buurvrouw hebben gelegen dan lag ik nu nog in mijn bed. De muur die mijn studio van de hare scheidt is vermoedelijk gemaakt van karton. Ik hoor ieder zuchtje, hoestje, kreuntje en ja, zelfs scheetje van mijn buurvrouw en omgekeerd dus ook. Dus toen zijn om half negen aan het rommelen was met borden en haar microgolfoven was ik ook klaarwakker. Half negen. Op een zaterdagochtend. Het had niet veel gescheeld of jullie hadden morgen in de krant kunnen lezen: “Razende rosse slacht buurvrouw met lepel” of iets dergelijks.

Nadat ik enkele pagina’s had gelezen in mijn boek, besloot ik dat ik er even uit moest voor ik daadwerkelijk mijn Spaanse buurvrouw naar de keel zou springen. Dus trok ik mijn schoenen aan, pakte mijn tas en vertrok. In mijn hoofd had ik een lijstje gemaakt van de winkels waar ik wilde binnengaan en de dingen die ik zou kopen. Kleding stond niet meteen hoog op dat lijstje, maar toen ging ik de WE binnen. De WE is in mijn nederige opinie net iets te duur. Prijs-kwaliteit klopt niet. Toen viel mijn oog op een leuk t-shirtje (groen, v-hals én bloemenprint, dé ultieme combinatie) en een fijn zwart rokje. Even later stond ik aan de kassa. “Dat is dan 3 euro 50,” liet de winkeljuffrouw weten. Ik heb serieus op mijn lip moeten bijten om niet in een bulderende lach te schieten. Drie euro vijftig. Dus betaalde ik braafjes.

Later kwam ik in de Inno terecht. Enkele maanden geleden had ik een prachtig rokje bij de Vero Moda gezien. Rokjes bij de Vero Moda zijn altijd prachtig, maar dit was echt een zeer prachtig rokje. Opnieuw dé ultieme combinatie: blauw, bloemenprint en a-lijn. Een blik op het etiket liet me weten dat ik te maken had met een maatje 38. “Wie niet waagt, niet wint,” gilde een stemmetje in mijn hoofd gevolgd door een ander stemmetje dat me er aan herinnerde dat mijn laatste rokje dat ik had gekocht een 38 was en het laatste t-shirtje dat ik had gekocht een small was (Echt waar! Een small! Als in S!). Dus wurmde ik mij in een pashokje en wrong mij in het rokje. Nee, ik moest zelfs niet wringen. Het zat als gegoten. Mwahahaha. Het leek wel mijn geluksdag als het aankwam op kleding in solden kopen. Vijftig procent korting. Mwahahaha.

Iets anders wat redelijk hoog op mijn lijstje stond waren vitamientjes. Als je het Kruidvat binnengaat dan heb je een bijna eindeloze keuze aan potjes gevuld met vitamientjes. Welke was nu de juiste keuze? Ik nam ongeveer ieder potje vast en las de tekst op de achterkant. Dus ook het potje genaamd “Multi A-Z vrouw vitaal” kwam in mijn handen terecht. Alleen de naam al deed me grinniken, maar toen ik de tekst op de achterkant las ben ik echt luidop beginnen giechelen. Ik citeer: “Kruidvat Multi A-Z vrouw vitaal capsules bevatten een speciale combinatie van vitaminen, mineralen en natuurlijke extracten die een vrouw goed kan gebruiken. Multi A-Z vrouw vitaal helpt u zich onder alle omstandigheden fit te blijven voelen, ook tijdens de maandelijkse terugkerende ongemakken,”. Maandelijkse terugkerende ongemakken. Daarover moeten die schrijven maanden gebrainstormd hebben. “Hoe kunnen we zoiets zo subtiel mogelijk formuleren op ons potteke?”. Ik zie het al helemaal voor mij. Zo een bende mannelijke veertigplussers met grijzende haren en een beginnende kalende plek. Man, man, man. Ik lig in een deuk. Dus omwille van dat zinnetje en enkel daarom heb ik dat potje vitaminen gekocht.

Nog meer gekocht: penselen (ben van plan terug te beginnen schilderen), kaarsen, een vaasje, twee macaronnekes (hmm… macaronnekes *kwijl*), een ritssluiting en naaigaren (ik had die twee dingen al een keer gekocht, maar ergens tijdens de verhuis naar mijn studio heb ik die twee dingen “misplaatst” en vind ik ze dus niet meer, typisch) en een beha.

You Might Also Like

  • Broer

    Toch nog die isolatie van doen? 🙂

  • Lime

    En ik heb vandaag nieuwe schoenen gevonden! Voor 47 euro! Nu moet ik geen schoenen meer aan doen met een gat in! Dan heb ik geen natte voeten meer als ik door plassen wandel! Yey!

  • Valentijn

    Ha, daar ook al last van kartonnen muren waarlangs je de telefoonconversaties van de buurvrouw kan meeluisteren, of volledig mee bent met de thuis soaptoestanden ook al kijk je daar helemaal niet naar. Wacht maar tot ze familiefeesten begint te geven!

  • Pin It on Pinterest