Gedacht

Sportoase

Ik ga zwemmen in de SportOase hier in Leuven. Als je het al zwemmen kan noemen. Dinsdagavond waren er twee van de negen banen toegankelijk voor “het gewone volk”. Bij een daarvan stond duidelijk aangegeven ‘traag schoolslag’ en bij het andere ‘snel crawl’. Fijn. Mijn schoolslag is niet zo goed, dus ga ik niet heel snel vooruit en mijn crawl is best wel goed, dus ga ik redelijk snel vooruit.

Alleen… Traag bleek echt zéér traag te zijn. Zelfs een waterslak zou bepaalde individuen hebben ingehaald. Ik denk dat ik meer gewatertrappeld heb, dan ook daadwerkelijk gezwommen te hebben. De snelle crawl ging er net iets te agressief aan toe. Lees: veel mannen die met veel gespetter crawl zwommen. Er ontbrak duidelijk een tussenin baantje en dat terwijl luister goed, er aan de andere kant van het gebouw een volledig zwembad ongebruikt staat. Dat wordt alleen gebruikt voor zwangere vrouwen en watervreestraining of iets dergelijks. Iets met een verschuifbare vloer of zoiets. Op dat moment waren er zo geen trainingen of dames met dikke buiken aanwezig of met andere woorden: minstens vier volledig vrije banen. Maaaat, organisatie zenne. Ik wil gewoon doorzwemmen op dagen wanneer ik wil. Ik wil heel mijn weekschema niet aanpassen aan de dagen dat het voor de SportOase past en nee, ik wil niet naar een ander zwembad gaan. De SportOase ligt op nog geen tien minuten stappen van bij mij. En het water is er verdomme ijskoud! Ok, misschien ben ik verwend geweest in IJsland. Hmmm… Warme zwembaden. Hmmm… Heita pottur.

Resultaat: maar 22 baantjes kunnen trekken (brengt het totaal op 36 voor het jaar onzes heren 2008, ik zoek nog een WordPress plugin om dit bij te houden :P). Het hadden er minstens 30 kunnen zijn. Ugh. Stomme Sportoase. En dan heb ik het nog niet over hun slechtziende-onvriendelijkheid. Neem het van een halfblinde aan: die lockers van de SportOase, niet slechtziende-vriendelijk. Al die gevaarlijke gootjes en kleine oneffenheden in de vloer, niet slechtziende-vriendelijk. Alles behalve. Maar goed, ik blijf daar zwemmen, maar daarom moet ik het geen goed zwembad vinden. Nah!

Tot zover mijn gezaag. Af en toe moet dat ook eens gebeuren. 😉

You Might Also Like

 • Bram

  Ik ga daar ook regelmatig eens zwemmen, en dan in de sauna zitten als er een plekje vrij is. Maar je hebt gelijk. De organisatie is belachelijk. En die lockers ook. Ik heb al een paar keer voorgehad dat het ding mijn code vergat.. Blijkbaar is het personeel die problemen ook al zo gewoon dat ze gewoon zonder boe-of-ba alle lockers open maken als je het vriendelijk vraagt …. toch niet ideaal zou ik denken.

  Enfin, bij mij is het vorige keer bij 10 baantjes gebleven, wegens enorm lui en uit conditie.

  Misschien loop je mij er wel eens tegen het lijf, hah! 😉

 • vleervlinder

  op mijn moeder haar werk hebben ze ook een zwembad met een verschuifbare vloer… vroeger gingen we daar veel zwemmen, wel cool als ge juist in het zwembad staat en de vloer omhoog gaat 🙂

 • boskabout

  Zwemmen is tof. Ik heb vandaag bij ons in de buurt anderhalf uur gezwommen (anderhalve maand bezig na 6 jaar niet meer te zwemmen)! Alleen, de 5-6 banen waren ook bij ons in gebruik, en na een tijdje kwamen er wat mannen in kikvorspak nog wat golfjes maken… Overal hetzelfde precies ;-).

 • Maartje

  Wat grappig, ik schreef vanmiddag een stukje over zwemmen in sportoase op dinsdag.

 • Leuven blogt » Blog Archive » Zwemmen in de Sportoase

  […] heeft nogal wat opmerkingen over de organisatie en de zweminfrastructuur van de Sportoase. Wat zijn jullie ervaringen? Zwemmen […]

 • Sunny Sixkiller

  zwembadwater is vies!

 • goofball

  Met de lockers hebben ze er alleen maar ellende, da’s een feit!!! Daar klaagt het personeel zelf ook enorm over.
  En de vloer ligt altijd zo vies aan de kleedkamers.

  Van het gebrek aan banen voor het gewone volk heb ik geen last omdat ik enkel met de duikclub er kom . Da’s dan wel handig.

  En ja, het water mag van mij best wat warmer :p, maar het gaat wel.

 • Bram

  Mja, die vloer is een beetje vervelend. Er hangen bordjes met “schoenen uit” aan de ingang, maar wie doet er nu in godsnaam zijn schoenen uit de kleedhokjes BINNEN te gaan? Temeer omdat je dan door een plas modder moet waden afkomstig van degenen die slim genoeg waren om hun schoenen aan te houden. Zelfs het 95 jaar oude personeel in het overigens rotslechte zwembad van Hofstade slaagt erin om de vloer proper gedweild te houden, maar de jonge binken van sportoase weten blijkbaar niet hoe zo’n ding werkt. Tsja. Vuil, duur, en overbevolkt. Niet mijn favoriete zwembad. En toch ga ik er. Waarom? Makkelijk bereikbaar met de bus vanuit mijn niet-Leuvens dorpje…

 • Pin It on Pinterest