Gebeurd

Kapper

Over exact vijftien dagen is het al weer een jaar geleden dat ik naar de kapper ging gewapend met een tekening van hoe mijn haar er zeker NIET mocht uitzien. Het resultaat was zeer goed, dus blijkbaar leek die truc wel te werken. Jammer genoeg groeit haar verder of je dat nu wil of niet. Laat ons zeggen dat ik nog een paar centimeter verwijderd ben van een Rapunzel kapsel. Toen ik deze week ontdekte dat een van de vele kappers op de Bondgenotenlaan woensdag zonder afspraak werkte, besloot ik woensdag, zijnde vandaag dus, daar eens binnen te springen.

Maar op de bus van het werk naar het station van Leuven begon het toch een beetje te wringen. “Ik wil helemaal niet naar de kapper,” bedacht ik me, “Kappers zijn stom,”. En als ik iets niet graag doe, dan doe ik het gewoon niet. Zo simpel is het. Basis principes van het Kathleen zijn. “Neen, Kathleen,” sprak ik mezelf streng toe. Ik gaf mezelf twee denkbeeldige kletsen in het gezicht en brulde: “Vervrouw jezelf en ga naar die verdomde kapper!”. Dus giechelde ik even vrouwelijk omwille van mijn innerlijke monoloog, stapte vervolgens braafjes uit aan het station, liep de Bondgenotenlaan in en vertraagde mijn pas toen ik de kapperszaak naderde. Net toen ik op het punt stond helemaal stil te gaan staan en mijn hand op de deurklink te leggen, versnelde ik mijn pas weer en liep heel snel verder. Mijn hoofd werd gevuld door een minutendurende gil. Een inwendige gil natuurlijk. Stel je voor, zo midden in Leuven. Het was een pure angstkreet.

Mjah. Ik vrees dat als niemand mij dwingt om een kapperszaak binnen te gaan, ik dat ook niet snel zal doen de komende weken… maanden… jaren… decennia. Dan te zeggen dat er freaks zijn die iedere drie weken naar de kapper gaan. Zot.

You Might Also Like

 • goofball

  hmm ik ga ook maar 2 , max 3 keer op jaar….maar daar geniet ik dan wel van, zodat ik me dan altijd afvraag waarom ik niet vaker gaan. Zo eens je laten verwennen vind ik wel tof. En ik heb in feite ook nooit schrik voor het resultaat.

 • Daphné

  Bij mij is het ook al LANG geleden, troost u… 😉
  2 rosse langharigen op de blogmeeting, JEUJ!!

  Neen, 3! Ook Valéas is al een poos niet meer naar de kapper geweest – ja goldens moeten naar de kapper, anders zijn het leeuwen na een poosje, naar mijn mening toch 😉 – en hij begint er ook steeds fluffieër en voller uit te zien 🙂

  3 hoogblondharigen op de blogdrink…

 • Ntone

  Mooha, ik breng een kapper mee naar de blogdrink!!

 • Mirthe

  Misschien kan je het zelf eens proberen? En als het dan mislukt, moet je wel naar de kapper 😛

 • yab

  ‘k Heb nog altijd spijt van al het haar dat onder de schaar van mijn te ijverige kapster gesneuveld is. Dus ga vooral niet als je daar geen zin het hebt. Trouwens, naar het schijnt vinden mannen lang haar geweldig. 😉

 • Bram

  Kappers zijn evil. Vraag maar aan Vuur. Mijn niet-zo-weelderige (lang leve testosteron en dun haar) haardos is ook weer eens naar de maan geholpen door een kapper (Liberty Hair, zijstraat van de Bond). De dame in kwestie vroeg hoeveel eraf mocht .. centimeter of drie was mijn antwoord. En dun de zijkanten een beetje uit (want daar heb ik natuurlijk WEL veel haar). Ze haalde haar niet heel erg scherpe scheermes boven, deed overal véél mer dan 3cm af, en liet de zijkanten veel te dik staan. En om mijn dag helemaal goed te maken, kreeg ik GEEN studentenkorting en ook geen klantenkorting omdat mijn vorige kasticket een beetje onleesbaar geworden was in mijn portomonee. Ik HAAAAAT kappers. Kunnen we geen anti-kappers alliantie vormen?

 • Matthias

  Bij mij is dat dus om de zes a zeven weken 🙂

  Ach, ik heb vreselijk haar dat snel vettig wordt en absoluut niet te modelleren valt. Ik houd het dus maar kort, praktisch en dus nauwelijks bediscussieerbaar.

  En bij momenten overweeg ik zelfs wel eens om – zoals ze dat hier noemen – het volledig ‘scharre’ te maken. Coupe militaire dus of zoiets. Alleen zie ik dat in de long run dan weer niet zitten.

 • Flater

  Er zijn zelfs mensen, echt waar, die elke week gaan! Elke week! Mijn probleem is hetzelfde als dat van Matthias: verschrikkelijk vettig haar. Dus hou ik het ook meestal kort.
  Veel kappers hebben de neiging om heel veel te knippen. Ik vermoed dat die mensen een verslaving hebben. Ofwel gebruiken ze dat afgeknipte haar in hun vrije tijd voor één of ander obscure hobby. Of verkopen ze het voor grof geld. Wie weet? 😉

 • Sunny Sixkiller

  Doe het zelf,
  doe ik ook, maar het trekt dan ook op niks 🙂

 • Ntone » Blog Archive » T is genoeg geweest

  […] Eerst wa fotokes bij elkaar gezocht, kleren aangedaan en hup, wijle weg. In tegenstelling tot sommige anderen, vind k naar de kapper gaan wel […]

 • Asfaltkonijn » Taaz uzelf

  […] naar de kapper en komen er dan buiten met iets nieuw? Juist ja. Blijkbaar heeft ook menig Vlaams blogster last van kapper-angsten. Well, fear no more! Photoshop jezelf op deze handige website. Zeker niet […]

 • Pin It on Pinterest