Gebeurd

Parijsstraat

De Parijsstraat in Leuven is al een paar jaar een van mijn favoriete straten in Leuven. Het is een gezellige straat met allemaal interessante winkeltjes en cafeetjes. Na een bezoekje aan het Spit deze middag belandden vriendin N. en ik in dit straatje. We bleven even naar de etalage van het min of meer nieuwe (vier maanden oud, da’s best nog nieuw) vintagewinkeltje Hippo gapen. “Dat kleedje wil ik!” liet vriendin N. zeer enthousiast weten. Dus gingen we binnen en heel even waande ik me helemaal in Laura Dols in de Negen Straatjes in Amsterdam. We hebben eigenlijk zo geen winkeltjes in Leuven, dus het is fijn om te zien dat er eindelijk iemand begint met zoiets. Vriendin N. paste verschillende kleedjes terwijl ik stond rond te draaien en merkte dat er een bekende vlaming rondliep in de winkel. Uiteindelijk kocht vriendin N. dat kleedje dat ze had zien hangen in de etalage. Het probleem met vintage is dat je er perfect in moet passen, anders moet je het niet kopen en dat kleedje was helemaal op vriendin N.’s lijf geschreven.

We vervolgden onze weg naar Goddess. Ge-wel-di-ge winkel. Misschien niet bepaald iedereen zijn stijl, ook niet honderd procent mijn stijl, maar die kleren zijn gewoon prachtig gemaakt en ze zien er fantastisch uit. Vriendin N. besloot een wikkelachtige broek aan te proberen, maar ze had een beetje een probleem met haar derriere en bovenbenen. Ik vond het model van die broeken eigenlijk ook redelijk briljant (we hebben dezelfde smaak op veel vlakken, wat al in het verleden “eeey, ik heb dat kleedje ook” heeft opgeleverd :P) dus nam ik haar plaats in het pashokje over. De broek zag eruit alsof ze op maat was gemaakt voor mij en mijn derriere. Alleen de broekspijpen waren een beetje te lang. Nu daar heb je nog een keer een understatement. Ik denk dat ik die broek met twintig centimeter ga moeten inkorten. Niet iedereen heeft benen van vijf meter. 😛 Gelukkig bestaat mijn trouwe Gabriel. *aait Gabriel* Dus ben ik nu in het bezit van een ubercoole wikkelachtigebroek. Geen ritsen. Geen knopen. Wel velcro. Velcro for president!

Moraal van het verhaal: voor “the perfect fit” ga naar een winkeltje in de Parijsstraat. 😛

You Might Also Like

 • vleervlinder

  ik ga volgend weekend naar leuven en ga dus zeker eens kijken in de parijsstraat 🙂 als ge nog tips hebt: laat maar komen 🙂

 • Sunny Sixkiller

  Het Spit zonder mij? waar gaat dat naartoe…

 • Winkelen in de Parijsstraat

  […] vertelt waar je leuke en originele kledij kan vinden. Stem of voeg toe aan […]

 • Lime

  Weet je nog dat wij over winkeltjes bezig waren? Jij vertelde over fifo (denk dat het zo heette), naast de post in de Jan Stasstraat. Daar ben ik vorige week nog gaan kijken 🙂
  En ik vertelde je over dat ubercoole winkeltje in de parijsstraat. Seems that you found it 🙂 ‘t Is dat eerste winkeltje dat je beschrijft waar ik het over had!

  groetjes!

 • Verbeelding » Hoogtes en laagtes

  […] worden door de eigenares van  het vintage winkeltje Hippo in de Parijsstraat. Ik schreef eerder al over dit winkeltje. In ieder geval, de eigenares schreef dat ze mijn creaties orgineel en […]

 • Pin It on Pinterest