Gebeurd

Toeval

Flashback woensdag omstreeks 17u30
Ik waag het tegenwoordig over te stappen in Brussel Zuid. Als ik namelijk overstap ben ik ongeveer drie kwartier, een uur vroeger thuis. In Brussel Noord stappen altijd miljoenen mensen op die trein en is het altijd een beetje vechten om een plaatsje. Gelukkig stap ik een halte vroeger op, dus heb ik daar niet zoveel problemen mee. Dus daar zat ik dan, een beetje uit het raam te staren, naar het perron aan de andere kant in Brussel Noord. Het fijne in Brussel Noord is dat je kan zien wie er allemaal de coupΓ© binnenkomt in de reflectie van het raam. Plots stond daar een zeer leuk uitziende jongeman. He-le-maal mijn type. Als ik al een type heb teminste. Hij besloot naast mij te gaan zitten. Iehie! Ik haalde mijn schetsboek boven, begon een beetje te doodlen en deed af en toe nog een keertje aan wat raamstaren. Kwestie van de tijd te doden. Intussen was de jongeman naast mij bezig met zijn muziek en zoals dat wel vaker gebeurt op het openbaar vervoer kon ik zonder problemen meeluisteren. Het was geen slechte muziek. Aangekomen in Leuven stapte ik uit en de jongeman stapte ook uit. Einde verhaal… of dat dacht ik alleszins.

Flashback vrijdagavond omstreeks 19u30
Een kort fragment uit een msngesprek tussen mij en vriendin I. Vrijgezellen dat we zijn hebben we het regelmatig over onbestaande liefdeslevens en al dan niet aangename jongemannen die onze paden kruisen. Hierbij een kort fragment uit het msn gesprek.

Ik: ik zat laatst naast een prachtexemplaar op de trein
Ik: echt… waw
Ik: en die zat NAAST mij πŸ˜›
Ik: ik had hem bijna besprongen
Ik: maar hij zag er bezet uit
Vriendin I.: wat hield u tegen???
Ik: of homo
Vriendin I.: oei
Ik: πŸ˜›
Ik: maar dat denk ik van alle mannen die ik leuk vind πŸ˜€
Vriendin I.: hoe groot is de kans da je die nog is tegen zou komen
Vriendin I.: volgende keer gewoon vragen
Ik: miniem
Ik: we komen ooit wel eens iemand tegen
Ik: ik op mijn 83ste
Ik: jij vanavond πŸ˜‰

Dus ja… Einde verhaal… Dat dacht ik alleszins. Ik verwacht niet meteen berichtjes aan mij gericht in de Kiss&Ride in de Metro en de kans dat je ooit iemand twee keer op een trein tegenkomt, is bestaande, maar miniem. Vooral als je tussen miljoenen mensen moet gaan zoeken die in Brussel Noord opstappen. Einde verhaal dus.

Flashback zaterdag 13u50
Of toch niet helemaal einde van het verhaal. Net terug van het Boekenfestijn. Nadat ik mijn aankopen nog een keer had bewonderd, zette ik me achter mijn laptopje om even mijn mail te checken. Een bericht met de titel “woensdag 17u trein brussel- leuven” trok mijn aandacht. No. Fokking. Way. Dus las ik het onderstaande:

als gij toen de trein naar leuven nam, dan denk ik dat ik naast u zat

want die persoon naast mij was tekeningskes aant maken die enorm fel op de uwe trokken! ;D

en ze trok nog eens heel fel op u ook..!

Getekend Snarf.be. Jawel. Yes. FOKKING. WAY. Mag ik mezelf dan nu gaan ophangen of zo? En ok, Snarf.be is bezet (kijk, ik heb mensenkennis, zet mij naast iemand en ik kan zo uitmaken of die bezet zijn of niet! :P), dus ik zal hem nooit bespringen, dat zweer ik plechtig, maar ik vond het toch even een hilarisch verhaaltje. Stomme toevalligheden ook altijd in mijn leven. πŸ˜›

You Might Also Like

 • Manuel

  der is altijd de jokke nog :p

 • Mirthe

  Zalig πŸ˜€

 • Roel

  Hmmm….

  Hugh Grant en dan nog een knappe engelse rode en je hebt het begin van een film… πŸ™‚

 • Flater

  Dacht ik dat ik de enige was die u niet durfde aan te spreken wanneer ik u ergens toevallig ontmoet, blijkt dat bij lange niet zo te zijn. Ik ben er zeker van u minstens 1 keer in het Zuidstation gezien te hebben. Of uw dubbelganger. πŸ˜‰ Al vermoed dat mocht ik naast u zitten in de trein, ik toch wel in staat zou zijn om enkele woorden te stamelen. 😳

 • Valerie

  Maakt da mee joh ;). Ik zou al ne halve hartaanval gekregen hebben moest ik die mail in mijn mailbox zien staan blinken πŸ™‚

 • he-le-maal haar type

  mooi verhaaltje. dat verdient een crossposting πŸ™‚

 • 11 a.m. » Toeval

  […] was dan om een flickr berichtje te sturen om te vragen offe-zij-da-wel-was? Ik stel voor dat u gaat lezen bij de bestemmelinge zelf wat er achteraf met dat berichtje is gebeurd. Want, inderdaad, naast mij […]

 • Sunny Sixkiller

  het begin van eternal sunshine of the spotless mind is ook zoiets :p

 • Lode Vanacken » Blog Archive » The internet makes the world smaller

  […] out the following two belgian blogs snarf.be and verbeelding. I found this an interesting coincidence to […]

 • Pin It on Pinterest