Gebeurd

Ik wil een grot

De mama lanceerde bij ons thuis de uitdrukking “ze zit weer in haar grot” of een variatie daarop “ik ga me terugtrekken in mijn grot”. Die term heeft ons huishouden te danken aan De Aardkinderen van Jean M. Auel. Blijkbaar was het gebruikelijk bij holbewoners dat vrouwen tijdens hun rode feestweek zich mochten terugtrekken in een grot. Bij de indianen was het trouwens net zo, maar zij hadden daarvoor speciale tenten of zo. Vraag me niet wat ze in die grotten of tenten deden. Ik vermoed dat de vrouwen zich oprolden in een zacht berenvelletje, wat staarden in een gezellig knetterend vuurtje en misschien zelfs chocolade verorberden.

Wel, vandaag was zo een van die dagen dat ik niets liever had gedaan dan me terug trekken in mijn grot. Echt.

You Might Also Like

 • Reply Sunny Sixkiller

  wilt ge ons via deze weg op de hoogte brengen van uw cyclus?

 • Reply Greet

  That’s what beds are for 🙂 En dekentjes, en warme choco, en een goed boek of een goeie film, en je knuffelbeer natuurlijk.

 • Reply jeronimo

  azo jij was het dus met die zoekterm “diep in je grotje” op mijn blog terecht kwam 😉

 • Reply tantieris

  Ik heb de boeken verslonden maar dat van die grot nog nooit gebruikt in het dagelijkse leven. Lijkt me een prima idee om algemeen in te voeren 😉

 • Reply Peter Dedecker

  Ik zie je daar al zitten, ruig, met een berenvel rond u gedrappeerd, een ferme knots binnen handbereik voor de mannen die te dicht in de buurt komen, een goed vuurke met vaneigenst chocoladefondue 🙂

  Je zou dat zeker niet slecht doen daar in je grot! Tijd voor een fotoshoot?

 • Reply niets.dan.vuur

  “de rode feestweek” – geweldige uitdrukking!
  sterkte meid 😉

 • Reply Annemieke

  Hey meid, in de Flair van deze week stond een leuke link naar een menstruatiekalender (menstruatiekalender.net als ik me niet vergis). Kan je je grotbezoeken wat beter plannen 🙂

 • Pin It on Pinterest