Gebeurd

Moe

Wat doet gemiddeld vijf en een half uur per nacht slapen gedurende een week met een mens? Laat ik dat even opsommen voor jullie.

 • Paarse wallen. Gelukkig is er mijn bril die dat bijzonder goed weet te camoufleren.
 • Prikkelbaarheid. Ongeveer tweeëntwintig keer erger dan tijdens de pms én de rode feestweek samen. Extreme prikkelbaarheid dus.
 • Honger. Constant. Heel de tijd door. Eten om toch maar genoeg energie te hebben om verder te gaan. Volgens mij ben ik de afgelopen week minstens drie kilo bijgekomen.
 • Agressie. Ik heb intussen genoeg martel- en moordtechnieken bedacht om een drietal nieuwe Saw films mee te vullen. Jammer dat de scenaristen in Hollywood niet meer staken of ik had het echt helemaal kunnen maken daarginds. Mijn favoriet blijft het gebruik van mijn spiegelmuren als moordwapen.
 • Spellingsfouten. Zie vorige bericht. “Als ik ooit een vriend hebt…”. Serieus. Hoe moe kan je zijn?!
 • Emo. Waar liggen die scheermesjes? 😛 Een dipje dankzij slaaptekort. Oh ja, dat is altijd fijn. Not.
 • Aanvallen van dementie. Heb ik die vitamientjes deze ochtend nu genomen of niet? Heb ik eigenlijk wel een proper onderbroek aan? Wacht, heb ik mijn tanden gepoetst? Welke dag zijn we? Wat was dat grappige ding dat je nu net weer zei? Dat is nog maar een kleine greep uit de vragen die ik me de afgelopen dagen heb gesteld.
 • Vloeken. Toen de televisieschermen in Brussel Zuid gisteren niet werkten én mijn trein eigenlijk op een ander spoor vertrok (gelukkig heb ik goede oren), keken heel wat mensen me vreemd aan toen ik “fokking nmbs” zei. Komaan, iedereen dacht hetzelfde, ik zei het alleen luidop.

Ik heb intussen twee en een halve nachten doorgebracht in mijn zetel, waarvan er een in mijn volledig opengeklapte zetel. Mijn rug heeft afgezien, vandaar de halve nacht, toen besloot ik toch maar terug te gaan naar mijn bed. Het verbaast me nog steeds dat het muurtje tussen mijn studio en de studio van de Spaanse nog steeds heel is. Ik heb er intussen al zoveel en zo hard op geklopt, dat er toch op z’n minst een deuk in zou moeten zijn.

Het is algemeen geweten dat het afnemen van slaap dé ultieme marteltechniek is. Ik kan het alleen maar bevestigen. Jammer genoeg.

Edit// Dementie bis: onder de douche gaan staan met je bril nog aan. Uhu.

You Might Also Like

 • Greet

  Ocharme, klinkt vreselijk. Hopelijk komt er snel verbetering in!

  En douchen met mijn bril aan doe ik af en toe wel eens hoor, dan is mijn bril meteen ook eens proper. (Eens hij nat is doe ik hem dan wel af natuurlijk want dan zie je er niks meer door.)

 • yab

  Hey, als het echt té erg wordt, wij hebben nog een logeerbed vrij. En wij snurken niet. 😉

 • Lime

  Moeha. Dacht al dat er iets mis was gisteren.
  Heb nochtans geprobeerd die Spanjaard van de trap te duwen 🙂

 • Myle

  Hah, ik ben hier zo fris als een hoentje. Super Fit terug van de Fitness! En voor de rest van de avond eet ik frieten en ga ik naar de cinéma. Daarvoor moet je héél fit zijn 😉

 • Bram

  Ik heb geen logeerbed, maar in mijn bed is ook altijd plaats hoor 😛

  Oh enneuh, douchen met een bril gaat nog, maar onder de douche in slaap vallen is net iets meer indrukwekkend 🙂 Geen aanrader trouwens.

 • Pin It on Pinterest