Gebeurd

Creativa

Deze ochtend stond ik op een onnoemelijk vroeg uur op. Dit was niet enkel om mijn Spaanse buren even te kloten, hoewel ze door een luide klop op de muur lieten merken dat ze duidelijk wat langer wilden slapen dan half negen. Ik had afgesproken met vriendin N. om naar Brussel te gaan, naar de Creativa beurs. We zijn allebei creatieve bijtjes en ja, onderwerpen als haken en soorten stof zijn regelmatig wel eens een gespreksonderwerp bij ons. Het was dus maar logisch dat wij samen naar die beurs gingen.

En zo geschiedde. We kwamen, we zagen en we overwonnen. Er was voornamelijk veel scrapbookgedoe, wat nu net niet mijn ding is. Knippen en plakken, scharen en lijm, mjah… Nooit echt my cup of tea geweest, zelfs niet in de kleuterklas. Dus… Scrapbooken laat ik geheel aan anderen over. Ik had gelezen dat er standen rond zeefdruk en boekbinden zouden zijn, dingen die me dan weer wel interesseren en die heb ik helemaal niet gezien.  Zwaar ontgoocheld dus. En vriendin N. en ik hebben een paar nieuwe interessante producten ontdekt.

Uiteindelijk hebben we de beurs verlaten met enkel met een zakje vol knopen, want knopen zijn gewoon cool. En ik heb ook wat inspiratie opgedaan. Ik loop al een tijdje rond met een kriebel en daarvoor liggen al een tijd enkele stofjes klaar. Nu heb ik een idee hoe ik die kriebel vorm kan geven, dus ga ik meteen een patroontje uittekenen, wat stofjes knippen en de Spaanse buren weer de muren op jagen met het geluid van mijn dierbare Gabriël. *geeft Gabriël een aaitje*

You Might Also Like

 • Sunny Sixkiller

  Wanneer word je eens creatief met slagplaten?

 • Timmy

  Ai, jammer van de ontgoocheling.. Je blijft wel een beetje vaag over je creatief idee, allen benieuwd wezen naar ‘t resultaat! 🙂
  En…. Who the … is Gabriël? 😉

 • Lime

  Ooooh, ik krijg binnenkort een van je mooie handgemaakte rokjes? 😉

 • Verbeelding » K’nijn!

  […] Het idee waarover ik het na mijn bezoek aan Creativa had, was om zelf knuffels te maken. Ik loop al een hele tijd met dat idee rond, maar ik wist niet helemaal hoe ik er aan moest beginnen. Tijdens Creativa was daar plots de klik bij het zien van een knuffel gemaakt om stukjes stof te showen. Het hoofdje en het lijfje hingen losjes aan elkaar, de pootjes waren gemaakt uit stukken koord en toch zag het er in al zijn eenvoud prachtig uit. Plots vielen alle puzzelstukjes in mijn hoofd in elkaar en wist ik hoe ik het ging aanpakken. Na enkele schetsen te hebben gemaakt de afgelopen weken, was het zaterdag de beurt aan het uittekenen van het patroon en het uitknippen van de stukjes stof. […]

 • Pin It on Pinterest