Gebeurd

Genoeg is genoeg

Even kijken, het is net geen halfzeven op een zondag. Paaszondag dan nog wel. En ik ben wakker. Natuurlijk ben ik wakker, hoe kan het ook anders met die kutSpanjaarden naast mij. Slapen zit er niet meer in. Dat wordt een dutje doen vanmiddag. Maar ik heb wel op dit ontiegelijk vroege uur een kwade mail naar de huisbazin gestuurd. Hopelijk doet ze er iets aan, want ik denk niet dat ik dit mentaal en fysiek nog langer trek. Het is genoeg geweest. Man, ik heb echt wel mijn week van mijn gedacht zeggen. 😛

Ik loop er echt bij als een zombie de laatste tijd. Eigenlijk heb ik nood aan acht uren slaap per nacht. Ik krijg er tegenwoordig gemiddeld zes, zeven als ik geluk heb. Ik val tegenwoordig in slaap voor de televisie, terwijl ik films kijk. Woensdag was dat de eerste keer dat ik dat meemaakte in mijn leven, gisteren heb ik het weer weten flikken. Dat baart mij zorgen. Dat is mijn lichaam dat zegt: “Ik heb slaap nodig, serieus veel slaap”. Het feit dat ik afval heeft hoogstwaarschijnlijk ook deels te maken met al dat wakker worden tijdens de nacht. De laatste tijd zit mijn creativiteit ook in een dipje en dat heeft hier ook mee te maken. Slaap en dan ook aan een stuk kunnen doorslapen is echt essentieel voor mij. Voor iedereen denk ik.

Nu goed, vannacht. Ik had gehoopt dit paasweekend wat slaap in te halen. Mispoes. En ik was het echt beu toen ik vannacht Meneer Snurk weer duizende Amazonewouden hoorde doorzagen. Dus bonkte ik op de muur. Het was weer lang geleden, want ik heb gemerkt dat hij daar eigenlijk niet van wakkeer wordt. Deze keer blijkbaar wel. Ik draaide me op mijn linkerzijde, stak mijn mp3 speler in mijn oren en probeerde verder te slapen. Tot er HIJ na tien minuten als een gek op die muur begon te bonken. Niet effe een luide, doelgerichtte bonk, zoals bij mij, nee, verschillende bonken na elkaar. Daarna hoorde ik hem van alles zeggen. Meh. Eikel. Omdraaien en proberen verder te slapen. Proberen, want ik viel pas een uur later in slaap.

Rond zes uur hoorde ik de gsmwekker afgaan naast mij. Aan de andere kant van de muur. Jawel, dat hoor ik dus ook. Dus ik draai mij nog eens op, merk dat het verbazend stil is in mijn oren, want jawel de batterij van mijn dierbare mp3 speler was leeg. Hoera! Even werp ik een blik door mijn studio en merk dat het nog redelijk donker is. Wacht eens effe, het is zelfs lichter om zeven uur als ik opsta. Hoe fokking vroeg is het dan wel niet? Ik wurm mij uit mijn donske naar mijn voeteinde toe om een blik op mijn klok te werken. Twaalf minuten over zes. You have got to be kidding me. Op Pasen. Op een zondag. Twaalf minuten over fokking zes. Ik leg mij terug in mijn bedje, trek het donske over mij heen en haal de laatste beetjes muziek uit mijn mp3 speler. Een batterij is nooit leeg-leeg weet u wel.

Twee liedjes later: keihard gebonk op de muur. Wa-de-fokking-hell?!? Ik snok die mp3 speler uit mijn oren en schiet in een Spaanse furie (oh hoe toepasselijk). Ik gil “Bedankt, maar ‘t was ni nodig, kwas toch al wakker,” in het Nederlands. Om zes uur het ‘s ochtends kan ik niet meteen in een andere taal denken. Gevolgd door een “Puta de madre!”, het enige Spaanse vloekwoord dat ik ken. Ik hoor De Grootste Eikel Ter Wereld aan de andere kant van de muur verontwaardigd wat mompelen. Dat ik niet zo over zijn moeder moet praten. Wahahaha. Wat een grap. Eikel.

Daarna ben ik uit mijn bed geklommen, heb ik mijn laptopje aangezet en heb ik een kwade mail naar mijn huisbazin gestuurd. Zo gaat het niet verder. Punt. Echt wel niet. Een of twee nachten wat minder slapen omdat de buren een feestje hebben of omdat de buren laat thuiskomen, ok. In Amsterdam heb ik op twee plekken mijn bed onder de trap gehad en daar had ik geen last van, daar sliep ik door. Dit, iedere nacht en zo luid, nee. Dat trek ik niet meer. ‘t Is genoeg geweest. Als je op een feestdag vroeger wakker bent dan op een gewone werkdag, dan is het MEER dan genoeg geweest, me dunkt.

You Might Also Like

 • UpComingCamera.Info » Blog Archive » Genoeg is genoeg

  […] leeg. Hoera! Even werp ik een blik door mijn studio en merk dat het nog redelijk donker is. … MORE >>Creadit By weight […]

 • Myle

  Gij ook al … bij mij:
  Dinsdag een feestje boven mij.
  Woensdag 2x vals bramallarm met bijhorende brandweer
  Donderdag verjaardagsfeestje naast mij.
  Gevolg, gisteren onaanspreekbaar.

 • WebsterMC » Blog Archive » Zalig Pasen

  […] Maar we waren niet de enigsten in de blogosfeer die reeds vroeg wakker waren. Kathleen is ook al wakker, maar bij haar was het tegen haar wil. […]

 • gugfuz

  Als ik echt slaap nodig heb, dan steek ik oordopjes in mijn oren. Dan is het gegarandeerd heel de nacht stil. Je moet er wel aan denken je wekker luid genoeg te zetten, anders kan je wel eens veel te laat op het werk aankomen…

 • Daphné

  Ook hier was het vroeg…
  We zijn aan zee en Eiko wou perse bij ons slapen. Die moest echter om 7u30 dringend naar het toilet… Maarten ‘hmm, ik dacht gelijk gisteren al dat ze ‘s avonds nog moest’ ja slimmerik 🙂

 • Vrolijk Pasen van aan zee! « Valéas, de assistentiehond

  […] hoogstdringend naar het toilet. Zo vroeg op Paaszondag begod!? Ik was net iets minder down toen ik dit las, we waren niet de enige in de blogosfeer die vroeg wakker […]

 • Valérie

  arme arme Kathleen ! Dat je nog in staat bent om zo’n lange blog te schrijven … ik zou alleen maar ‘ godverdommewaddefok’ kunnen uitbrengen op zo’n uur!

 • Sunny Sixkiller

  bel anders eens de immigratiedienst, of de huisbazin, meestal bestaan er reglementen voor “gasten”, niet dat iemand zich daar ooit aan houdt 🙂

 • Bram

  @Myle: “bramallarm”? Mijn excuses daarvoor …

 • Myle

  @Bram … jup, met bramweer en al 😉

 • soma addiction

  soma…

  soma for sale india…

 • Pin It on Pinterest