Wijvenweek

[Wijvenweek] -1,2kg

wijvenweek.gifEn dan nu het antwoord op de prangende vraag: “Hoe val je drie kilo af in een maand tijd zonder op dieet te zijn?”. Diëten, sja, nooit echt mijn favoriete hobby geweest, maar de weegschaal en ook het CLB toen dat nog het PMS heette hebben me al verschillende keren gedwongen om voorzichtiger om te gaan met voedsel en frisdrank. Ik ben een zoetebek in hart en nieren dus daar zit mijn zwakte. Ach, op zich trek ik er mij niet te veel van aan. Ik eet mijn tiramisukes en koekjes. Ik drink frisdrank wanneer ik daar zin in heb en dit weekend heb ik me helemaal laten gaan met de paaseitjes.

En toch ben ik de afgelopen maand bijna drie kilo afgevallen. Vorige week schreef ik nog dat ik anderhalve kilo was afgevallen. Ik dacht eerst dat het door het alleen wonen kwam en door het wandelen en zwemmen. Ik had namelijk een paar maanden niet meer op de weegschaal gestaan. Toen ik echter gisteren opnieuw op dat onding stond, merkte ik tot mijn grote ontzetting op dat er weer bijna anderhalve kilo was afgevlogen. In een week tijd.

Vermoedelijk is dit wat er gebeurd met je lichaam als je iedere nacht drie tot vier keer wakker wordt. Je valt af. Wie weet wat gebeurt er nog allemaal inwendig? De dingen die ik niet zie. Ik wil het niet weten. Er zijn andere dingen die ik ook merk hoor, maar dat heeft eerder met mijn gemoed te maken. Ik heb al sinds het begin van mijn slaaploze nachten een chronisch PMS gevoel. Prikkelbaar, janken bij het minste (er zijn bijzonder veel mensen die me de afgelopen maand bijzonder veel hebben zien wenen), de grootste bitch ter wereld worden en uiteraard ook heel de tijd afgepeigerd rondlopen.

Maar goed, ik ben vannacht bij de mama en de papa gaan slapen, in mijn oude bedje. Ik heb voor het eerst in een maand tijd acht uur aan een stuk doorgeslapen, zonder ook maar één keer wakker te worden. En goed dat me dat gedaan heeft. On-ge-lo-fe-lijk. Dus slaap ik de komende week nog verschillende nachten hier. Yup yup. Het enige wat je hier hoort zijn de vogeltjes die fluiten. Aaaaaahhhh… Ik denk dat ik een stukje paradijs op aarde heb gevonden. 😉

You Might Also Like

 • Sunny Sixkiller

  Ik ben in de war met uw afkortingen, CLB werd PMS die zei dat je gezonder moest eten en dan had je last van PMS :s

 • Kathleen

  Dries, niet moeilijk doen. Het is wijvenweek. Dan mogen zulke dingen.

  Nah! 😉

 • Valérie

  ik denk dat ik een paar dagen bij u blijf slapen 😉

 • goofball

  een goeie nacht slaap kan zo’n wonderen doen! Geniet ervan.

 • elisse

  joepiejoepie uw blogjes zijn leuk, die werken altijd lekker aanstekelijk!
  hopelijk kunt ge snel terug “normaal” slapen, want zo is t ook niet leuk natuurlijk.

  een kleine opmerking: DT-fouten kunnen niet hee meisje, zoek ze maar! (er is er mij ééntje opgevallen)

 • Pin It on Pinterest