Wijvenweek

[wijvenweek] Body&Me

wijvenweek.gifHet is wijvenweek en uiteraard doe ik er met mijn wijvenblog er ook aan mee. Hoe kan het ook anders. Ik schrijf graag over vooropgelegde onderwerpen en waarschijnlijk zal ik dus verschillende keren per dag een berichtje plaatsen de komende week (of vooraf in WordPress met een vastgestelde tijd). U bent gewaarschuwd. Vooral woensdag wordt leuk, dan gaat het over mannen. Aaaah… wat ga ik dan mijzelf kunnen laten gaan. 😛

Wat is er wijferiger dan de Flair ? Dus ga ik Flairgewijs mijn lijf… te lijf. En eerlijk, want ik heb zo het gevoel dat die mensen die meedoen aan de Body&Me rubriek zichzelf toch vaak veel te hoge punten geven of zichzelf gewoon veel te graag zien, kan ook natuurlijk.

Gezicht en Haar?
Mijn haar is best wel ok, vind ik. Het is ongeveer het enige deel van mijn uiterlijk waar ik best veel complimentjes rond krijg. Ik ben blij dat ik geen gewone peper&zout kleur heb. Ros for the win en al, weet u wel. Het is dik haar, het is veel haar en mensen zijn er jaloers op. Mwahahaha.

Ze moesten eens weten dat je er eigenlijk geen schijt mee kan aanvangen. Oh wee als er een haardroger in de buurt komt (dan krijg ik een afro-achtig kapsel, nee echt). Oh wee als het een beetje regent of als de luchtvochtigheid wat hoger licht dan normaal (dan krijg ik van die kroezelhaartjes). Oh wee als de zon te hard schijnt (dan droogt het heel snel uit). Oh wee als ik het in een hoge staart wil doen (dan zakt de staart helemaal in elkaar want dat haar is veel te zwaar). Dus ja…

Mijn gezicht, mjah, het is rond. Het rondste gezicht van Vlaanderen vermoed ik. Ik vind wel dat ik een mooie glimlach heb, maar afgezien daarvan… Sja. Het is een gezicht. Punt.

Score: 6/10 (8 op het haar, 4 op het gezicht)

Borsten?
Die heb ik wonderbaarlijk genoeg, met alles er op en er aan. Jawel. Vermoedelijk zijn ze groter geworden de afgelopen maanden. Ik heb nooit echt grote borsten gehad, dat zit gewoon niet in de familie, maar ik denk dat ik nu toch mijn A-cup beha’s moet gaan vervangen door B-cups. Mwah. Eigenlijk is het zo’n een twijfelgeval, altijd een beetje geweest. Ik heb altijd op de rand tussen A en B gezeten. Frustrerend als je goede beha’s wilt vinden. Maar ik ben tevreden met het handjevol dat Moeder Natuur me heeft gegeven.

Score: 6/10

Armen en benen?
Ik zou eigenlijk gewoon graag een romp met een hoofd zijn, want mijn ledematen daar ben ik niet meteen zot van. Mijn goede vriend Meneer Cellulitis heeft namelijk mijn bovenarmen en bovenbenen compleet in beslag genomen. Op de koop toe heb ik op de achterkant van mijn bovenarmen een verdachte roodheid. Van zodra het koud of warm wordt, zie je dat serieus. Degoutant, echt waar en ik heb geen idee wat dat is. Moeilijk bloeddoorstroom of iets dergelijks waarschijnlijk. In ieder geval, je zal mij niet heel erg snel met t-shirts met korte mouwen of met topjes met spaghettibandjes zien ronddartelen.

Naast de gigantische cellulitis op de achterkant van mijn bovenbenen, is dat niet het enige probleem dat ik heb met mijn benen. Oh nee, meneer. Ik heb rugbyspelerkuiten. Je weet wel, van die overontwikkelde kieten waar zelfs bepaalde mannelijke wielrenners met stekkebeentjes jaloers op zouden zijn. Daar boven op heb ik nog eens minivoetjes (maat 37 voor de geïnteresseerden) waardoor het lijkt alsof die kieten nog eens vijf keer breder zijn. Mijn verhoudingen klopppen gewoon niet.

Ja, ledematen, niks dan miserie.

Score: 3/10

Buik?
Ik heb een buikje. Het is niet plat en strak, er zit een ronding in, maar op zich vind ik dat niet erg. Dat is vrouwelijk, weet u wel. Lang leve rondingen! De laatste tijd ben ik ook een beetje afgevallen plus het vele zwemmen en stappen zorgt dat het toch wat platter is geworden en dat mijn buikspieren zichtbaar beginnen te worden (wasbordje here I come!), maar die ronding blijft. Als ik op een dag zo’n superstrakke modellenbuik krijg, dan ga ik mij volsteken met allerlei zoetigheden zodat ik terug een buikje krijg. Nah!

Score: 8/10

Billen?
De poep. Het derrière. Ik weet eigenlijk niet goed wat ik daarover moet denken, want ik zie mijn achterkant niet he. Kathleen-logica. 😛

Nee, maar serieus, ik weet het echt niet goed. De ene keer hoor ik dat ik een redelijk rond kont heb, bijna JLo stijl, de andere keer hoor ik dat ik bijna geen kont heb. De ene keer hoor ik dat ik maar een keer iets aan mijn dikke kont moet gaan doen, de andere keer hoor ik dat ik een schoon kont heb. En aangezien ik er zelf niet zo op let, kan het mij eigenlijk allemaal weinig schelen. Het is een kont mensen. Zolang je het niet van jezelf ziet is het goed, want anders is er iets serieus mis, vermoed ik.

Score: 5/10 (ik kan moeilijk een ik-weet-niet op tien geven he?)

Totaal?
Het is een lichaam. Hoera. Fijn. Ik probeer er goed voor te zorgen. *geeft lichaam een aaitje* Maar eerlijk is eerlijk, ik ben niet zo zot van mijn buitenkant. Ik vind mijzelf geen mooi meisje, nooit gedaan en de dag dat dat gebeurt, sja… Dan zal ik het zeker laten weten. Zolang het lichaam werkt, ben ik al tevreden.

Zou ik onder het mes willen gaan? Neuscorrectie? Borstvergroting? Flapoortjes laten wegwerken? Een beetje vet laten wegzuigen hier? Een beetje daar? Nee, dank u. Dit is wat Moeder Natuur mij heeft gegeven en dat respecteer ik. Ik besef dat ik het niet van mijn uiterlijk moet hebben en dat mijn persoonlijkheid en talenten veel belangrijker (en interessanter) zijn.

Score: 5/10

En later vandaag volgt nog het antwoord op de volgende prangende vraag: “Hoe val je drie kilo af in een maand tijd zonder op dieet te zijn?”. U kan het antwoord al raden vermoed ik. En nee, het is niet “buikgriep”.

You Might Also Like

 • Sunny Sixkiller

  Funny stuff. Het verbaast me dat mensen in uw omgeving u zomaar aanspreken over uw kont en wat er al dan niet aan gedaan moet worden, en dan nog met tegenstrijdige berichten….

 • jeronimo

  ahum….oe tel jij punte zeg? weegt die 3/10 zo zwaar door? uw totaal score is mijn inziens toch hoger van een schamele 5/10 😉

 • Ntone

  Het juiste antwoord is Heet Konijn?

  Ik heb ongelooflijk veel zin om ook is alle vrouwelijke bloggers hun lichaam te bepunten :p
  Goed voor de stats, slecht voor lijf en leden (de mijne dan) denk ik op een volgende blogmeet :p

 • Nietje

  Hé, waarom zo streng voor jezelf? Ik vind mezelf ook geen mooi meisje, maar ben momenteel wel content met mijn lichaam (klinkt tegenstrijdig?).
  Ik ben wel heel erg blij dat de meesten beseffen hoe weinig belangrijk het uiterlijk is ten opzichte van persoonlijkheid 😀
  Applausje voor onszelf!

 • Mike

  Heb je blog in mijn feedreader staan sinds laatste bwards… omdat ik je daar gezien heb. Ben verbaasd dat je jezelf zo lage punten aan jezelf geeft.
  Is dit oer-Vlaams, jezelf vernederen? Ik heb er wat moeite mee… ik denk ook vaak dat er nog heel wat te verbeteren valt aan mijn lichaam (vooral omdat ik de laatste tijd al wel eens meer ziek val), maar 5/10 is gewoon jezelf geweld aan doen. Doe eens een realistische beoordeling van jezelf. Indien je dat aandurft wil ik wel nog eens het ‘politiek incorrecte’ doen: een vrouw punten geven op haar uiterlijk 😉

 • Pin It on Pinterest