Wijvenweek

[Wijvenweek] Penistan

wijvenweek.gifEen kleine analyse van het soort mannen zoals ik het zie. Laat ik dit even uitleggen aan de hand van een eilandengroep, bestaande uit twee eilanden, Penistan en Afblijfistan. Een kleine rondleiding.

Penistan
Er bestaat ergens heel ver weg een eiland dat Penistan heet. Op dit eiland wonen verschillende mannen in allerlei steden. In de ene stad zijn de inwoners al wat fijner, interessanter en intellectueler dan in de andere.

Penistad
Penistad is de hoofdstad van het eiland. Hier is het leven op dit eiland ontstaan. Er zijn iedere dag honderden voetbalmatchen, bier vloeit er rijkelijk, rondslingerende stinksokken zijn overal terug te vinden en de schunnige moppen vliegen er in het rond. De mannen die hier wonen komen van over heel het eiland hierheen, dus je weet nooit exact wat je zal aantreffen als je in deze stad belandt. Het kan een ik-denk-alleen-met-wat-er-tussen-mijn-benen-hangt-holbewoner zijn, het kan even goed een inwoner uit Perfectia zijn. Betreden op eigen risico dus.

Dweilstad
Dweilstad wordt bevolkt door dweilen, sloefen en schoothondjes. Het is een soort man dat altijd de vrouw gelijk geeft, meestal niet echt een mening heeft en vaak op zoek is naar een vrouw ter vervanging van zijn moeder. Je weet wel, zo’n vrouw die voor hem wil zorgen, zijn potje wil koken, zijn vuile stinksokken wil opruimen en meer van dat. Meestal zeer lieve en gevoelige mannen, dat moet er zeker wel aan toegevoegd worden. Ze zullen vrouwen nooit kwetsen.

Ik-denk-alleen-met-wat-er-tussen-mijn-benen-hangt-stam
Dit is nog geen stad, het is nog een rondtrekkende stam die leeft zoals in de oertijd. Het gemiddelde IQ van een lid van deze stam bedraagt om en bij de 12. Het EQ is een negatief getal. Ze lopen hun penis achterna en proberen die weinige hersencellen die ze hebben, te gebruiken om verleidingsstrategiën uit te denken. Hoewel hun strategiën een vrouw kunnen doen zwichten, wordt er aangeraden niet in te gaan op avances van deze mannen. Dus wanneer je oog in oog komt te staan met een van deze holbewoners, is het aan te raden zo snel mogelijk weg te vluchten.

Bokkenstad
Deze stad wordt bevolkt door oude bokken. De meesten onder hen zijn op zoek naar een jong blaadje, meestal om vervolgens aan hun mede-inwoners te tonen als paradevrouw. Deze stad kan zeer warme en intellectuele mannen onderdak bieden, maar er zijn ook zeer veel mannen die als jongeling deel uit maakten van de Ik-denk-alleen-met-wat-er-tussen-mijn-benen-hangt-stam en die nu op zoek zijn naar een eenvoudiger leven. Voor zij die deze stad willen betreden, wordt aangeraden een flinke dosis Viagra mee te nemen ter welkomsgeschenk.

Gestoordia
Een woord: wegblijven. Mannen die in dit klein, verdoken stadje wonen, wonen daar om een reden. Ze. Zijn. GE-STOOR-D. Knettergek. Compleet gaga. Je kan hier mannen tegenkomen met vreemde crushfestishen, die trots zijn op het feit dat ze al met meer dan vierhonderd vrouwen seks hebben gehad en mannen die niet begrijpen dat vriendschap een gegeven is dat langs twee kanten moet komen. Met de nodige medicatie en professionele hulp kan hier wel een keer een fijne man gevonden worden. Dit is echter zeer zeer zeer zeldzaam.

Bindingsia
Bindingsia wordt bevolkt door mannen met bindingsangst. Overal op de muren van de huizen kan je slogans lezen als: “Ik vind je een toffe, maar ik denk niet dat er meer in zit” en “ik denk niet dat ik momenteel klaar ben voor een relatie”. Het vreemde aan deze stad is dat de inwoners allemaal deels robot zijn en daardoor voorzien zijn van een ingebouwde teller. Deze teller telt het aantal vrouwen dat met hen een relatie wil beginnen. Iedere keer zal hij een van zijn vooraf geprogrammeerde zinnetjes herhalen, tot zijn teller op het juiste aantal springt. Als jij het juiste nummer bent, dan kan het goed zijn dat de man in kwestie wel zegt dat hij bij jou wil zijn. Dit is complete mannenlogica. Dus als je denkt dat het geluk je toelacht, dan is dit een stad waar je zeker een keer een gokje moet gaan wagen. Het Las Vegas van Penistan. Er zitten daar wel degelijke goede mannen, je moet alleen heel veel geluk hebben dat de teller net bij jou op het juiste getal springt.

Vriendstad
Vriendstad is een leuke plek om te vertoeven als vrouw. Er lopen fijne jongemannen rond die klaar staan als je hen nodig hebt en waarmee je gewoon lol kan trappen. Dit is de perfecte stad om even uit te rusten na een lange, zware tocht door de wondere wereld van dit eiland.

Perfectia
Het is niet helemaal zeker of Perfectia wel degelijk bestaat. Het gerucht gaat de ronde dat het wel degelijk bestaat, vooral de vrouwen die zich hebben gevestigd in Ringstad beweren dit bij hoog en bij laag. Het is de moeilijkst bereikbare stad van het hele eiland. Je kan er alleen maar binnen langs een kleine poort en deze wordt goed bewaakt. Maar eens de deur voor je wordt geopend, dan zal je oog in oog staan met de man van je leven. Of zo wordt toch beweerd door vrouwen die al in Perfectia zijn geweest of beweren dat ze er al geweest zijn.

Afblijfistan
Afblijfistan is een geheel ander eiland dan het Penistan. Lang lang lang geleden tijdens een vulkaanuitbarsting ontstond dit nieuwe eiland. Tegenwoordig wonen er in Afblijfistan de mannen waar je best gewoon geen tijd en moeite in steekt. Laat ze voor wat ze zijn. Meestal wonen daar zeer interessante en aangename mannen, maar afblijven is de boodschap.

De Ringstad
De bewoners van de Ringstad zijn allemaal voorzien van een ring. Een trouwring. Dit verbindt hen aan een vrouw en wil zeggen dat ze voor die vrouw en die vrouw alleen hebben gekozen. Daar is waarschijnlijk een zeer goede reden voor en daarom kom je daar niet tussen. Punt. Einde discussie.

De Roze Ridders
Het verbond van de Roze Ridders bestaat uit mannen die een voorkeur hebben voor mannen. Ze zijn lang geleden uit Penistad vertrokken omdat ze het daar niet meer aankonden. Na eeuwen meditatie heeft hun verbond een beter gevoel voor smaak ontwikkeld dan hun geslachtsgenoten. Hoewel hun goed verzorgde uiterlijk, hun attente aard en modebewustheid je zou kunnen aantrekken, probeer het niet een Roze Ridder te veroveren, het heeft geen zin. Echt niet.

Hometown
Inteelt leidt tot mongolisme. Genoeg gezegd.

Zo. Hoe dicht zit ik bij de waarheid? 😛

You Might Also Like

 • Valerie

  Whaaa, Kathleen, echt geweldig zeg 🙂

 • Lies

  Eén woord: zalig!

 • sunnymoon

  Schitterend, en knal erop, zou ik zo zeggen!
  Does this come with a map and a manual?

 • Suiadan

  Je zou als man schrik gaan krijgen in welk hokje je geplaatst wordt.

 • Lime

  Volgens mij hè, heb jij nog nooit zo gelijk gehad als nu.

 • Crazy Chimera Chick

  Absolutely fabulous !!! Super geschreven kathleen :p
  (vergeet m’n paswoord niet te mailen aub 😉

 • jeronimo

  gelet opde dolenthousiaste reacties van die wijven hier, zou ik zeggen: als die kleffe trutten van sanoma magazines u nu niet in dienst nemen weet ik het ook niet meer :p

 • Mike

  Ik ben blijkbaar een gypsie die van stad naar stad trekt… Bindingsia ben ik al 7 jaar niet meer geweest. Bokkenstad ben ik niet meer welkom sinds men daar ontdekte dat mijn vriendin 19 jaar ouder is als ik. In ‘t weekend trekken we wel eens op met de Roze Ridders, zij adoreren mijn vriendin op een veilige manier, en zij wéten dat ìk een passant ben. Op mijn werk gaat men er nogal snel van uit dat ik zoals velen uit Ringstad kom, maar bij nader inzien vergissen velen aldaar zich en komen zij werkelijk uit Dweilstad.
  Ik lees dat je weinig ervaring hebt met Perfectia, na vele passages in Vriendstad en ettelijke gesprekken daar, leid ik eruit af dat het veel weg heeft van een luchtspiegeling in de woestijn. Je ziet het, denkt dat je er zult raken, maar als je blijft doorlopen kom je uiteindelijk in één van de andere steden terecht.

  Laat duidelijk zijn dat deze bekentenis een effort van mij vroeg, want in onze mannenogen zijn al die steden (wanneer we er zijn) eigenlijk Perfectia 😉

 • Manuel

  pff zo in hokjes denken :p

 • timmy

  Hilarische lectuur om de werkdag eventjes te breken (jaja, tis nog maar ochtend, ‘k weet het). Eigenlijk zou er zo’n eiland met allemaal vrouwen moeten bestaan. Als je daar meer over weet, ben je echt wel goed! Respect!

  Vrouwen: afspraak in Penistad zou ‘k zo zeggen! 😛

 • zapnimf

  Dit was lachen!

 • Peter Dedecker

  Beestig goed jong! Fantastisch rijke fantasie om dat op die manier voor te stellen, super gewoon!

 • Twinkeltje

  Hihi 🙂
  Maar nu vraag ik me af: stel dat je verbannen zou worden naar één stad waar je je hele leven moet blijven, welke zou het dan zijn?
  Ik vind dat eigenlijk een gemakkelijke vraag, maar wil gewoon eens uittesten of de rest van de wijfplaneet iets met mij gemeen heeft of niet :p

 • goofball

  Heel tof beschreven….nu eens denken welke man in welke stad leeft 🙂

 • Greet

  Hahahaha, geweldig gewoon 😀 Dit moet echt de beste analyse van mannen zijn die ik ooit gelezen heb!

 • Evita

  Nice!!!
  En waarom val ik nu bijna altijd op Afblijfistanners???

 • yab

  Ik zal hier eens wat open deuren inschoppen. Mannen die in Bindingsia leven en die zeggen “ik denk niet dat ik momenteel klaar ben voor een relatie”, bedoelen eigenlijk: “ik wil geen relatie MET JOU”, maar durven dat niet zeggen. Verder krijg ik verschrikkelijk de kriebels van al dat hokjesdenken. In mijn ervaring willen de meeste mannen gewoon hetzelfde als vrouwen. Ik heb genoeg vrienden die op mijn schouder zijn komen uithuilen omdat ze niet aan de vrouw geraakten.

 • Sunny Sixkiller

  ik kijk de film wel

 • lucie

  Geef mij maar vriendstad, altijd aangenaam vertoeven, en wie weet vind ik daar wel iemand die de weg weet naar perfectia.

 • Imke Dielen

  In drie woorden: gewoonweg grappig & origineel!

 • Vrouwenweek - mannen « Imke Dielen

  […] zoeken op internet, waardoor ik helemaal mijn kluts kwijt ben.  Wat wil je met een post zoals bij Verbeelding… Dus ik stuur jullie door naar daar. Waarbij ik graag eindig met volgende woorden: ik heb […]

 • Thomas

  Heel mooi omschreven! Hoewel ik vrees dat ik een huisje aan de kust bewoon. (Prachtig uitzicht!)

 • Nietje

  Bestaan hier ook plannetjes van? Ik weet niet of ik me momenteel in Perfectia of in Gestoordia bevind… Help!

 • Nietje

  Oh, en ik ben trouwens in een ver verleden iemand uit de Ik-denk-alleen-met-wat-er-tussen-mijn-benen-hangt-stam tegengekomen: een klein, stevig, gespierd en vooral behaard ventje, een echte holbewoner dus! 😀

 • Huug & Druug » Mannenlogica

  […] En méér, maar dat moet u hier lezen. […]

 • lul vh jaar

  Je bent er nog een vergeten: Kutstad
  ‘t enige wat er staat is een enorme glazen toren van waaruit de vrouwen neerkijken op ‘het land’ en zich ganser dagen onledig houden met het beoordelen/veroordelen van het plebs…
  ‘t is er vreselijk kil en droog (de ramen gaan nooit open, veel te onveilig), en d’r wordt enkel gegiecheld, nooit gelachen…(tenzij ‘met’…)
  De zeldzame keren dat een van hen neerdaalt uit de toren, zijn ze gemaskerd en verkleed, waardoor niemand ooit weet hoe ze er echt uitzien…

 • kleine meisjes...

  Geweldige analyse van het mannenvolk. Daar kan je alleen een “wijf” voor zijn. Goh waar die “wijvenweek” allemaal niet goed voor is!
  Misschien moeten de “venten” in hun “ventenweek” ook maar eens een dergelijke analyse maken…ik ben benieuwd

 • Pin It on Pinterest