Wijvenweek

[Wijvenweek] Huishouden

wijvenweek.gifSinds ik op mijn studiootje woon, heb ik een huishouden. Jawel. Geloof het of niet. Dus ook dit onderwerp is er een waarover ik iets te vertellen heb. Iedere dag als ik thuiskom, trek ik gezwind mijn schort aan, haal ik mijn stofdoek boven en begin ik met een grote glimlach ieder plekje van stof te ontdoen. Vervolgens sleur ik de stofzuiger twee verdiepingen naar boven, langs de levensgevaarlijke trap en begin ik al de pluisjes die op de grond liggen weg te werken. “Dag stof. Dag pluisjes.” giechel ik dan enthousiast. Uiteraard maak ik een paar pirouettes tijdens het stofzuigen en daarna gebruik ik de slurf van het stof zuigend masjien als microfoon. Mijn radio staat steeds loeiend hard tijdens mijn dagelijks kuisuurtje. U weet wel hoe dat gaat.

Tegen dat mijn studio er kraaknet bij ligt, is het al dik etenstijd. Natuurlijk moet mijn eten op tijd op tafel staan. Ik haal mijn potten en pannen boven en maak de allerlekkerste maaltijden klaar. Kreeftensoep als voorgerecht, met verse kreeft, uiteraard. Varkensgebraad uit de oven. Duizend en een soorten groentjes erbij, vers van bij de groenteboer. En als dessert is er natuurlijk een zelfgebakken taart. Hoe kan het ook anders? Eens alles klaar is, dek ik de tafel. Ik leg een mooi tafelkleedje op, steek een kaarsje aan en haal mijn porseleinen borden boven samen met mijn kristallen glazen. Vervolgens geniet ik van mijn uiterst geavanceerde kookkunsten en overwelm mezelf met complimentjes. Misschien moet ik er toch maar een keer over nadenken een restaurant te openen.

Na het eten begin ik meteen aan de afwas. Ik trek mijn felroze handschoenen aan en ga het vuil te lijf met allerlei producten die dagelijks aanbevolen worden op het televisieschem. Ik poets uiterst grondig. Het is echt een zaligheid om al dat vuil te zien verdwijnen. Ik krijg er een kick van als het ware. Eens ik klaar ben zet ik meteen alles in de daarvoor voorziene kasten. Vervolgens ga ik op mijn salontafeltje staan en doe ik een dansje op de tonen van ABBA.

En als jullie dit geloven, dan is er iets goed fout. Met jullie. Niet met mij. 😉

You Might Also Like

 • Sunny Sixkiller

  vergeet ABBA, dit schreeuwt om “I want to break free” van Queen 🙂

 • vleervlinder

  niet met u? en salontafeltje en abba dan? :-/

 • Timmy

  shit, en ik dacht net te vragen of je mee wou komen helpen bij onze grote vrijdagnachtkuisactie morgen…. 😛

 • veerle

  Bij ‘t lezen van de eerste paragraaf dacht ik nog ‘dat betert wel’, maar toen ik de tweede las had ik al door dat het al lang ‘gebeterd’ is.

 • Sanne

  Haha ik heb dubbel gelegen tijdens het lezen van dit stukje 😉 Ik zag het al helemaal voor me maar toch niet helemaal haha!

 • goofball

  ja ik doe alles even perfect en gezwind als jij, …met 1 hand en al fluitend. en dat alles op een half uurtje tijd. Jij gelooft mij ook eh, zoals ik jou geloof.

 • Pin It on Pinterest