Wijvenweek

Onbegrijpbaar

Eigenlijk vind ik het vandaag het moeilijkste thema van de week. Wat begrijpen mannen niet? Na urenlang naar mijn plafond te hebben gestaard, kwam ik bij het volgende uit. Het is niet omdat een eerste ontmoeting met een meisje goed gaat, dat dat meisje de volgende keer dat je haar ziet meteen twee ringen gaat bovenhalen samen met een rent-a-priest priester. Oh en niet alle vrouwen gebruiken omgekeerde psychologie. Als iemand “nee” zegt is dat vaak ook gewoon “nee”. Soit. De luisterende oren die ik over het algemeen als eerste inschakel zijn van het mannelijke geslacht en ik denk dat die mij wel begrijpen. Anders kunnen ze toch heel goed doen alsof. Dus sja… moeilijk onderwerp. Misschien bedenk ik later nog wel wat.

You Might Also Like

 • Mirthe

  Ik vind het ook serieus moeilijk. Ik zit al de hele namiddag naar dat WordPress-scherm te kijken, maar iets zinnigs komt er niet uit.

 • Sunny Sixkiller

  ik begrijp mezelf niet, maar anderen vaak wel 🙂

 • boskabout

  There’s no such thing as “one size fits all”. Elke vrouw is anders, het is dus niet dat als je de ene vrouw begrijpt, dat je dan ook al de andere zal begrijpen :-/. Net zoals je verschillende steden en landen hebt vanwaar de mannen komen, zo heb je dus ook verschillende steden en landen voor vrouwen. Al zullen er waarschijnlijk minder verschillende steden zijn.

 • zapnimf

  Mor allez? Voor de eerste keer in mijn leven vond ik zelfs inspiratie voor twee stukken!

 • Bram

  Tsja, die befaamde bindingsangst he. Ik moet wel even nuanceren, kwestie van de Orde der Piemelbezitters niet in discrediet te laten brengen. Mannen denken heus niet dat een aantal leuke dates of wat verliefdheid gaan leiden (of lijden, in dit geval) tot een huwelijk of iets dergelijks. Nee. Wij mannen multitasken niet graag (lees: goed). Wanneer wij aandacht besteden aan een vrouwspersoon, doen we dit graag goed. We vinden ze leuk, en misschien ook een tikkeltje kwestsbaar, en dus proberen we er echt wel goed mee om te gaan en er zorg voor te dragen.

  Dat is nu net het probleem. Er zijn ook andere dingen die we graag doen. In vele gevallen zijn dat van die clichématige onzinnige bezigheden zoals voetbal, bier en vrienden. Daar proberen we dan ook een gezonde dosis aandacht aan te besteden. Er zijn echter momenten in het leven waarop het niet mogelijk is om al die interessante bezigheden te combineren. Als we die dan proberen te combineren met een Vrouw, dan is er een conflict. We willen die eerdergenoemde Vrouw gelukkig houden. Dit vergt redelijk veel tijd. Tijd die weliswaar op heel leuke manieren kan worden doorgebracht. Maar dan blijft er weinig tijd over voor andere bezigheden.

  Bindingsangst ligt mijns inziens niet bij Vrouw. We denken heus niet dat ze ons gaan strikken in hun net. Die angst ligt bij ons. We willen, uit liefde en respect, die Vrouw goed behandelen, maar vrezen dat we dat niet kunnen wegens andere bezigheden. En dus geen Vrouw.

 • Pin It on Pinterest