Wijvenweek

[Wijvenweek] Briefje

Allerliefste mannelijke, vrijgezelle lezers,

Ik moet even iets aankaarten met jullie. Het ligt al een tijdje op mijn maag en het moet er nu toch uit. Begrijp me niet verkeerd, het is niet dat ik jullie niet fijn vind of zo, maar ik vind het gewoon frappant en voornamelijk vreemd. Goed, ik ben vrijgezel en ja, ik ben op zoek naar de ideale man. Het houdt mij bezig. Ik denk dat het thema liefde, verliefdheid en de zoektocht naar een partner veel mensen bezighoudt. Als ik met iets bezig ben, dan schrijf ik er ook over. Dit wil echter niet zeggen dat ik hopeloos ben en persé iemand moet vinden. Ik heb nog nooit in mijn leven een vriendje gehad en waarschijnlijk kan ik dus ook nog wel verscheidene jaren zonder. Wat je nooit gehad hebt, kan je ook niet missen.

Blijkbaar hebben jullie er een hobby van gemaakt mij uit te vragen. Bedankt daarvoor. Ik zal er niet om liegen, het streelt mijn ego. Maar ik vind het vreemd. Ik vind het écht vreemd. Waarom ik? Is het omdat ik duidelijk vermeld dat ik vrijgezel ben? Omdat ik volledig hopeloos overkom? Is het omdat jullie denken mij te kennen via deze schrijfsels? Een blog geeft maar een piepklein minideeltje weer van wie ik ben en wat ik doe. Het is niet omdat jullie hier mijn avonturen volgen, dat jullie mij kennen. Dat geldt trouwens ook voor niet mannelijke, niet vrijgezelle lezers. Is het omdat jullie ook een rol willen in mijn webcomic? Het zou me eigenlijk niet verbazen moesten er ook zo’n mensen rondlopen. Is er groot complot gesloten onder de noemer “wie krijgt Kathleen als eerste mee op een date?”? De winnaar krijgt uiteraard een flinke smak geld. Waar staan die verborgen camera’s? 😛

Ik begrijp het gewoon niet. Misschien stel ik me te veel vragen, maar… Ik weet niet. Ik vind het gewoon raar. Jullie kennen me niet en hebben me vaak ook nog nooit in levende lijve gezien. Sommigen van jullie hebben zelfs nog nooit een reactie achtergelaten hier, maar mailen me dan wel om te vragen of ik zin heb een keer iets te gaan drinken. Omdat ik jullie motivatie nooit helemaal kan achterhalen, zelfs niet als we enkele mailtjes hebben gewisseld, bedank ik bij ieder van jullie vriendelijk. Zoek er niets achter, het is niets persoonlijks. Ik voel me er gewoon niet op mijn gemak bij en als ik mij niet op mijn gemak voel, sja… Dan voel ik mij niet op mijn gemak. Iets forceren is niet mijn stijl.

Moest je er dan toch volledig van overtuigd zijn dat jij en ik wel eens goed met elkaar zouden kunnen opschieten, ga je gang, mail mij. Neem je tijd, raak bevriend met mij en vooral, laat stalkerige en opdringerige trekjes achterwege. Als ik niet meteen op een mail reageer, dan is daar vaak een zeer goede reden voor. Ik ben een chaoot. Ik durf wel eens dingen uit het oog verliezen. Nog eens vijf extra mailtjes om mij aan die ene eerste mail te doen herinneren of aan een vriend(in) vijfhonderd keer vragen of ik die mail al heb gelezen is écht niet nodig. Dit, beste manneljke, vrijgezelle lezers, is een afknapper ter grote van… wel… de Mount Everest. Tot zover deze belangrijke inside information.

Zo. Dat is er uit. Ik hoop dat jullie mij hierin een beetje begrijpen. Ik wens ieder van jullie mannelijke vrijgezelle lezers nog een hele fijne dag toe.

Groetjes,
Kathleen

PS: En ja, er zijn al wel degelijk mensen in geslaagd om met mij iets te gaan drinken via deze weg.
PSS: Dit briefje is er gekomen nadat er deze week maar liefst drie mensen mij hebben gevraagd om een keer iets te gaan drinken. Drie. Op een week tijd. Via deze blog. Of Kleintje. Het viel op. Vandaar ook de complottheorie. 😉

You Might Also Like

 • Myle

  “Wat je nooit gehad hebt, kan je ook niet missen.” Yes, zeg ik ook altijd. Dus ook geen halfbakkenvriendin voor eventjes hier, of ik ga wel iets missen en dan wordt ik misschien wel lastig.

 • Greet

  Wees content.

 • Sunny Sixkiller

  the price of being famous :p

 • ntone

  Wel Kathleen, ik zal u is mijn gedacht geven 🙂

  Moest ik je ooit uitvragen, is het omwille van het feit dat je ergens in mijn ogen iets mysterieus hebt. Neen, niet mysterieus als in pakweg Signs of Blairwitch, eerder iets in de aard van “daar zit iets in dat ik wel beter wil leren kennen”.
  Het is net door je blog, en door Kleintje, door de dingen die ik daar lees, dat ik meer geintresseerd zou raken in wat er nog in je schuil gaat.

  Langs de andere kant is het ook zo, iets gaan drinken, eten, cinema en zo verder heeft net de bedoeling iemand beter te leren kennen om later ooit misschien een eerste kus en het begin van een relatie in te luiden. Een date wil niet zeggen dat het direct in orde moet komen.

  Maar denk nu niet dat je een mailtje krijgt een van de volgende dagen :p
  Ik heb al een Tshirt ^^

  (mmm, als dit verward overkomt, het klonk allemaal beter in mij hoofd!)

 • Matthias

  “Een date wil niet zeggen dat het direct in orde moet komen.”

  Hear, hear! Maar vertel dat allemaal maar eens aan de halve anonieme, mannelijke internetmassa. :-p (als dit soort sites al bestaan, dan weet je het wel…)

  Zelf vind ik ‘date’ eigenlijk een afgrijselijk woord omdat het qua connotatie automatisch allerlei verwachtingen oproept. Als ik al eens met mensen afspreek – onbekend of bekend – dan wil ik voornamelijk een leuke avond, middag, whatever doorbrengen.

  Al de rest is bonus.

  Voor de rest: zie gisteren p-:

 • gugfuz

  Wat een wijf!

 • zapnimf

  ‘t Is aandacht. Over de aard ervan ga ik niet uitweiden.

 • Lime

  Yey! Ik ben één van de gelukkigen van die eerste P.S.!! 😉 😀

 • Pin It on Pinterest