Gebeurd

K’nijn!

konijn.jpgHet idee waarover ik het na mijn bezoek aan Creativa had, was om zelf knuffels te maken. Ik loop al een hele tijd met dat idee rond, maar ik wist niet helemaal hoe ik er aan moest beginnen. Tijdens Creativa was daar plots de klik bij het zien van een knuffel gemaakt om stukjes stof te showen. Het hoofdje en het lijfje hingen losjes aan elkaar, de pootjes waren gemaakt uit stukken koord en toch zag het er in al zijn eenvoud prachtig uit. Plots vielen alle puzzelstukjes in mijn hoofd in elkaar en wist ik hoe ik het ging aanpakken. Na enkele schetsen te hebben gemaakt de afgelopen weken, was het zaterdag de beurt aan het uittekenen van het patroon en het uitknippen van de stukjes stof.

Zondag heb ik De Ronde opgezet en heb ik mijn k’nijntje in elkaar gestoken, wat eigenlijk verbazend goed ging. Elise, het k’nijntje, is een prototype. Aangezien het een knuffelbeest is, moest het uiteraard een naam krijgen. Vandaar Elise. Ik stond net op het punt haar op te vullen toen Lime voor de deur stond. Dus terwijl Lime hier zat en liet weten dat zo’n k’nijn echt zou kunnen verkocht worden bij de Hema (waaah, compliment van hier tot in Tokyo), heb ik Elise volume gegeven, de nodige rondingen en zo. Nu moet ik haar alleen nog dichtnaaien zonder dat het opvulgat nog opvalt. Met dat euvel zal ik even bij de oma gaan aankloppen vermoed ik. Zij heeft behoorlijk wat knuffels gemaakt dus ik heb zo een appelblauwzeegroen vermoeden dat zij mij wel zal kunnen helpen. Ja, het zit wel degelijk in de genen al dat gepruts en geknutsel. 😉

You Might Also Like

 • Mirthe

  Ik vind hem – correctie: haar – fantastisch! Ik zou zo naar de Hema spurten! 😀

 • Eigenwys

  Stap 1: Steek uw naald met draad erdoor zodat het poepje met knoopje ‘in ‘ het konijn zit. Stap 2: de opening toespelden met een kopspeldje, met de naadwaarde in het konijn gedraaid. Probeer de naadwaarde in dezelfde lijn naar binnen te leggen als de rest van het naaiwerk. Stap 3: van de ene kant naar de andere naaien; niet recht op recht maar telkens schuin naar voren (de steekjes vallen zo minder op). Tracht telkens in de plooi te steken. Stap 3: het eindknoopje (best twee) leggen. Vervolgens de naald terug in het konijn duwen om er een eind verder terug uit te komen. De draad een beetje aantrekken, zo dicht mogelijk tegen het konijn afknippen.

 • lucie

  Keischattig!

 • Eigenwys

  Proficiat trouwens met het werk. Voor jouw eerste beest, is het zeer goed gelukt. Ik ben ook net bezig met een ‘eenvoudig’ beest. Doe zo voort en laat u niet ontmoedigen als er eens iets mislukt of je iets opnieuw moet beginnen!

 • Valerie

  ma zie ne keer hoe schattig! super k’nijn!

 • gugfuz

  Heel schön

 • Daphné

  Elise is prachtig!!!!
  Kan je daar echt niks mee doen met je talent???

 • Greet

  Koddig 🙂 Mooi gedaan!

 • Tim

  Kom op konijntje, kom maar wiebelen wiebelen!

 • Sunny Sixkiller

  everzwijn of kariboe of schotse hoogland koe maken, NU

 • Ntone

  Zoo cute!
  i want one :d

 • Lime

  Hehehe, ik vind het nog mooier dan de eerste keer dat ik het zag.
  En uhm, ik dacht dat het ‘Elsy’ ging worden? 😀 Van naam veranderd? 😉

 • Pin It on Pinterest