Gebeurd

Afscheid

Ik ben zijn begrafenis aan het voorbereiden. Alleen dat zinnetje neerschrijven, valt me ontzettend zwaar. Hij is een van mijn trouwste vrienden. De drie jaar dat ik hem mocht kennen stond hij steeds klaar als ik het even moeilijk had, maar ook wanneer ik zin had om nieuwe projecten op te starten en waanzinnige ideeën kreeg, luisterde terwijl hij me rustig gadesloeg. Hij en ik, wij zijn twee handen op een buik. Hij is de enige die mij door en door kent, inclusief mijn duistere geheimen en donkere kantje. Hiij is mijn grote liefde. Zulke dingen besef je wanneer het te laat is. Nu zijn zijn laatste dagen aangebroken. Misschien heeft hij nog enkele weken te leven. Ik hoop vurig dat hij nog enkele maanden onder ons mag blijven. Hij mag me nu nog niet achterlaten. Nu nog niet.

Vorige week ging zijn gezondheid plots snel achteruit. Ik zei hem dat hij moest rusten en zei al onze afspraken af. Gisteren kwam de dokter. Deze liet weten dat het niet lang meer zou duren tot mijn dierbare vriend me zou verlaten. Ik voelde een steek van verdriet. Mijn lieve David zou me verlaten. Ik moest me inhouden om niet hysterisch te beginnen snotteren. Nee, ik moest me sterk houden. Voor hem. Maar mijn allerallerliefste David zou binnenkort naar de laptophemel gaan. Het kon nog een paar dagen duren, het kon nog maanden duren. Mijn arme laptopje. Terminaal. Ten dode opgeschreven. Ik zal hem ontzettend missen, maar nu ga ik nog genieten van hem zo lang het kan.

You Might Also Like

 • Lime

  Tjees meid, daar kreeg ik toch effe schrik hoor. Dacht dat je een dierbaar iemand had verloren. Als in een echte vriend, wat toch nog nèt iets erger is hè 🙂

  Ben dus eigenlijk *blij* dat het *maar* een laptop is!

 • Tom

  Zeg 🙁 Heel mijn goeie mood verpest door een antieke laptop?

 • Bram

  Ik hoop dat David ervoor gekozen heeft om zijn organen weg te schenken aan zij die daar nood aan hebben. Requiescat in Pace.

 • Lies

  Zeg, jij kan een mens toch doen verschieten ze… Ikke al vol medelijden en knoop in mijn maag aan het verder lezen… Zoveel drama voor een laptop verdorie :p Enfin, ik denk dat ge iedereen goed beet had!

 • Sunny Sixkiller

  ga je hem opzetten?

 • Ewoud

  Wat een toeval, de mijne is zaterdag ook overleden. Ik heb het er nog altijd moeilijk mee!

 • priegelaar

  Tsss, een mens zo voor de zot houden. Maar allé, ‘t is goed voor ene keer.
  Geniet nog van hem zolang je kan.

 • Peter Dedecker

  Ja, hallo zeg, mij had je toch ook goed liggen. Ik ging je ferm veel sterkte toewensen.

  Nu wens ik je vooral een goede backup en een gevuld spaarvarken toe!

 • Valerie

  Hehe, ik dacht echt van “owww, shit” :p. En toen dacht ik ‘oef’ en toen terug ‘ow shit’. Waar het dus op neerkomt: ik zou ook diepbedroefd zijn moest mijn geliefde laptopje het begeven!

 • Manuel

  we zullen hem de laatste sacramenten geven morgen

  of euh beter een backup maken :p

  i feel your pain btw

 • Mirthe

  Een mens zo laten schrikken ja!
  Hopelijk houdt hij het nog vol tot je een back-up hebt kunnen maken 🙂

 • Linn

  Ik ben hier net terecht gekomen via je gastpost op de blog van Lime. Ik moest ook even schrikken van dit stukje maar het bleek ‘slechts’ om de laptop te gaan. Nu j a, ik begrijp volledig wat je bedoelt want mijn laptop is ook ziek. Het probleem is dat hij alles nog doet maar dat hij nooit meer op internet zal kunnen en wat ben je nu met een laptop waarop je niet kan surfen…

  Drie jaar, is dat niet een kort leven voor een laptop of vergis ik mij? De mijne is zo ongeveer vier jaar oud en heeft toch al vanalles meegemaakt. Soit, ik wens jullie nog een fijne tijd samen. 😉

 • Pin It on Pinterest