Gebeurd

Gestrand

Ik ben zo iemand die gegarandeerd altijd de verkeerde keuzes maakt als ze voor twee keuzes gesteld wordt. Neem nu vandaag. Ik had wat langer gewerkt en nam dus pas een trein om 17u46 in Halle. In de trein werd afgeroepen dat de trein in kwestie Brussel Luchthaven zou aandoen en vervolgens zou verder rijden naar Leuven. Natuurlijk had ik kunnen blijven zitten, maar dat deed ik niet. Uitervaring weet ik dat de trein naar Brussel Luchthaven bijna twintig minuten halt houdt in Zaventem. No way José dat ik daar zin in had.

Aangekomen in Brussel Zuid hoorde ik via de luidsprekers dat de trein naar Luik-Eupen meer dan tien minuten vertraging had. Ka-ching. Maar dat wilde zeggen dat ik moest kiezen tussen de trein naar Luik-Eupen of de trein naar Genk, want beide treinen houden halt in Leuven en beide treinen zouden op hetzelfde moment vertrekken. Ik besloot op Luik-Eupen te gokken. Nu ben ik ook iemand die niet goed kan wachten. Dat heb ik van mijn papa, die is daar ook niet zo sterk in. Hoewel ik voorzien was van een boek, viel het wachten me zwaar. Dus liep ik, om wat tijd te doden, naar het perron waar de trein naar Genk zou stoppen. Toen bleek dat die er vier minuten voor zijn vertrek al stond, sprong ik er gezwind op, installeerde mij, genoot van de airco en het boek dat ik bij me had.

De twee treinen vertrokken min of meer gelijktijdig. “Je hebt goed gekozen,” dacht ik bij mezelf.

Tot dat we Brussel Noord verlieten en enkele tellen later uit de luidsprekers klonk dat we voor onbepaalde duur halte zouden houden in Schaarbeek omwille van een brand (?) tussen Tienen en een boerengat waarvan ik de naam al vergeten ben. Er stond een lange wachtrij treinen aan te schuiven aan het station van Leuven en wij moesten dus in Schaarbeek wachten. Schaarbeek! Off all places! De trein naar Luik-Eupen, die zag ik door het raampje verder rijden. GNAH!

Het was iets voor half zeven. Ik vroeg me af of de NMBS niet zo slim zou zijn de passagiers met bestemming Leuven uit de trein te laten zodat ze de boemeltrein konden nemen. Die komt namelijk rond half langs Schaarbeek en houdt daar halt. Niet dus. Vijf minuten later werd er omgeroepen dat ze de deuren zouden openen. Ge zou der toch wel de piskes van krijgen!

Even later was de NMBS gelukkig wel zo slim om een trein die normaalgezien Schaarbeek niet aandoet te laten stoppen, zodat wij, arme gestrande zieltjes, daarop konden springen en toch naar huis konden. Het was 19u25 toen ik thuis aankwam.

*slaagt hoofd tegen dichtsbijzijnde muur*

Waarom. Maak. Ik. ALTIJD. De. Verkeerde. Keuze?!?

*zucht*

You Might Also Like

 • Flater

  Als het een troost mag wezen: je bent niet alleen.
  Ik heb daarnet gelezen over al de miserie met de treinen deze avond. Jammer dat het weer zo verkeerd moest gaan.
  groetjes

 • Lime

  Landen was dat boerengat 🙂
  Net iemand op de trein afgezet en ze had 14 minuten vertraging door diezelfde brand.

 • priegelaar

  Ach dat is allemaal relatief dat ‘verkeerd’ kiezen. Je hebt er toch bijvoorbeeld ook voor gekozen om samen te gaan wonen met Lime, dat lijkt mij toch niet zo’n verkeerde keuze??

  Al moet ik wel zeggen dat ik dat ‘verkeerd’ kiezen herken. Ik heb dat altijd als er ergens rijen zijn waar je moet aanschuiven (aan de kassa, in de file, …) dan kies ik bijna altijd de rij die, nadat ik er ben in gaan staan, het traagste vooruit gaat.

 • Daphné

  Je kiest niet altijd verkeerd!
  Je kiest om de schattigste beestjes te maken, je koos een supermooie jurk en je koos een goed huis met goede house-mates!!!

 • jeronimo

  op tein gebied ben je neit de enige…collega’s zeiden eensal lachen dat ze mijn trein niet meer zouden nemen, wnat als ik een trein neem die normaal goed rijdt, gebeurt er gegarandeerd iets mee 😉 ik bedoel :s

 • Pin It on Pinterest