Gebeurd

Mankepoot

Ik was me aan het doodergeren aan die vier pippo’s die iedereen uit de eerste baan van het zwembad aan het jagen waren. Bende klein kinderen, als je bommetjes wil maken, ga dan op een ander en laat mensen die gewoon baantjes willen trekken, gewoon baantjes trekken. Ik had even staan wachten om te zien wat hun volgende move zou zijn en om uit te maken of ik nu van baan zou veranderen of niet. Uiteindelijk besloot ik toch maar naar de tweede baan te gaan, waar intussen al een tiental mensen braafjes in rij, achter elkaar baantjes aan het trekken waren. Het tempo zag er redelijk uit.  Dus dook ik onder het touw heen, bleef even tegen het muurtje staan en wachtte mijn kans af om me aan de rij baantrekkers te voegen.

Ik zette mijn voeten tegen de tegels van het muurtje en duwde me af met een serieuze kracht. Ik maakte enkel slagbewegingen met mijn benen en… GNAAAH! KRAMP! Mijn rechterbeen! GNAH! De eerste keer in heel mijn zwemgeschiedenis dat ik dat meemaakte. Ik had wel een keer een kramp gehad in mijn klein teentje, maar zo een kramp in mijn been? Nope. Dat was nieuw voor mij. Ik zette snel mijn linkerbeen op de bodem en merkte dat ik nog net kon staan. Een meter verder en ik had om hulp moeten roepen. Ieks. Ik strekte mijn been. Kajiet. Sukkelde het trapje op. Kajiet. Sukkelde de douche onder. Kajiet. En kleedde me vervolgens terug om. Kajiet.

En zo komt het dus, voor de geïnteresseerden, dat ik vandaag rondloop als een complete mankepoot. Dan doet een mens eens semi-sportief. 😛

You Might Also Like

 • Myle

  Ik ben een prof in kramp-in-de-kuit! Degoutant ambetant is het! In de winter durf ik het zelf in mijn slaap te hebben (wees maar zeker dat je daar klaar wakker van word!) Tegenwoordig voel ik ze gelukkig al wat aankomen, met uitzondering van die in mijn bed.

 • Ráchie

  Myle haalt de woorden uit mijn mond. Ik heb er tijdens het sport (explosief) regelmatig last van gehad. En ik weet niet beter, dat het ook tijdens het slapen op speelt :S

 • Sunny Sixkiller

  ik krijg tijdens het joggen altijd schouderpijn 🙂
  Gelukkig gebruik je da ni echt intensief op da moment…

 • Minor Swing

  gewoon uw been strekken ende stretchen, duurt het veel korter, en minder pijnlijk!

  alweer iemand die mij een pintje schuldig is. aah, het leven van een weldoener.

 • Pin It on Pinterest