Gebeurd

S.

Iedereen kent het wel, zo van die mensen waarmee je goed kan opschieten, maar waar je nooit echt een vriendschap mee kan opbouwen om de een of andere reden. Tijdens mijn laatste twee jaren van het middelbaar zat ik met S. in de klas. We hadden veel gemeen, maar daar kwamen we pas achter in april of mei van het laatste jaar, tijdens een soort teambuildingachtig iets. Logisch om dat zo op het einde van het zesde jaar te organiseren uiteraard. Nu ja, enkele maanden later vertrok ik voor een jaar naar Ijsland, dus veel tijd en energie hebben we nooit in een vriendschap gestoken.

Een paar maanden geleden zag ik haar op msn verschijnen en in de achtergrond van haar schermafbeelding zag ik dezelfde decoratiestickers die op mijn badkamerdeur hangen. “Ha, alle geweldige mensen hebben die stickers,” schreef ik haar. En zo geraakten we weer aan de praat. Zij single. Ik single. Zij zagen en klagen. Ik zagen en klagen. Zij aan het dromen over de toekomst. Ik aan het dromen over de toekomst. Het was fijn om met haar te praten. Intussen maakten we al wilde plannen om eens af te spreken.

Afgelopen week zag ik op haar facebook dat ze haar status van ‘single’ had veranderd in ‘in a relationship with’. Facebook is zo ontzettend handig om zulke dingen bij te houden. Ik vond het hilarisch, omdat we niet lang daarvoor nog een zaag-klaag-sessie hadden gehad. Dus ik sprak haar aan op msn. Hoe het nu zat? Ze zei dat ze plots werd overrompeld door mensen op msn en dat ze eigenlijk moest vertrekken (naar haar vriendje waarschijnlijk :P). Ik liet haar weten dat ik wel een andere keer mijn duizend en een vragen zou stellen. Ja, nieuwsgierig aagje dat ik ben. “Anders moeten we eens afspreken en dan vertel ik het je in levende lijve,” volgde er.

En zo geschiedde. Gisterenavond stond ze hier en we lijken allebei nog steeds op elkaar eigenlijk. Best grappig. We zijn allebei een pak extraverter geworden. Zij enthousiast aan het vertellen over haar vriendje en ik heb haar mijn horror-dating-verhalen verteld. En oh ja, tussendoor, blijkbaar heeft zij ook met Heet Konijn gedate. Ook een date gehad en daarna heeft hij het contact ook laten verwateren. Seriedater anyone? Na het bijgepraat en geroddel over ex-klasgenoten, vertelde ze dat ze voor een paar weken een Wii thuis had staan. “Gaan we Wii’en?” stelde ze voor. Ik ben helemaal zot van Wii’s, ook al had ik er nog maar één keer op gespeeld dus ik zei geen nee.

Nah ja, het was een supergezellige avond. Eigenlijk raar dat je nog steeds zo goed kan opschieten met iemand die je bijna vier jaar niet meer gezien of gehoord hebt. 😀

You Might Also Like

 • Ráchie

  Hey een nieuwe lay-out dinges. Verfrissend en erg leuk 🙂

 • priegelaar

  Ik heb dat ook, mensen die je heel zelden ziet, maar als je elkaar dan ziet dan is het precies of je ziet elkaar iedere dag van de week.

  Mooie nieuwe lay-out trouwens, om vrolijk van te worden 🙂

  Ik kan wel een stukje van mijn commentaar niet meer lezen als ik te lange zinnen typ, dan verdwijnt het rechts in het groen.

 • lucie

  Coole nieuwe layout! En ja, soms hebt ge mensen met wie het altijd zal klikken, of ge elkaar al een tijdje niet meer gezien hebt of niet.

  (En ik heb juist een klein foutje in uw nieuwe layout gevonden: als ik lange commentaren typ, verdwijnt mijn commentaar achter het groen, precies of het commentaarvak groter is als het gat in het groen).

 • Sunny Sixkiller

  Mooi nieuw design, het is groen! Groen is ALTIJD goed

 • Mirthe

  Ik heb zo ook iemand leren kennen tijdens onze Romereis in het laatste jaar (ook in april of mei), maar wij hebben wel ons best gedaan om er een waardige vriendschap van te maken en zijn nog steeds de beste vriendinnen. (Zij is trouwens de beste vriendin die ik ooit gehad heb!) 🙂

 • Lime

  Ook eens komen pien naar de nieuwe layout en hooray! Hoe mooi!

 • Pin It on Pinterest